onsdag 31 mars 2010

Nybro o Lessebo

har det blivit idag. Agnes och jag lämnade Liam på dagis vid 9 och drog sen vidare till Nybro och bilprovningen1 Fick vänta 45 minuter innan vi kom in och det kan man väl inte påstå att tiden var värd. Närainpå körföbud! Var och handlade på ÖB och sen till Broakulla och fikade hos morsan.

Hem och solade i mitt solarium för sista gången denna säsong och sen bar vi ut skiten!

Började förbereda lite för det innehåll som skulle vara i smörgåstårtan. Fick 3 oväntade besök av granndamen som påstod att nån snott hennes bruna plastbalja. Kom med förslaget att den kanske var inne hos “Elefanterna”. Nääää då! Joooo då, där var den. Adde bar in den till henne och hon förklarade att den är så bra att räfsa löv i, och vi skulle bara veta hur mycket lutfisk hon haft i den. Inköpt på Konsum för många år sen för en dyr penning!Tog cirka 10 minuter sen ringde hon på dörren igen och skulle berätta för mig då att baljan var upphittad! Förklarade då att jag var med och hittade baljan, fick ännu en förklaring på hur bra den var! Ja jösses.

Fortsatte med mitt och då ringde det än en gång på dörren, denna gång ville hon ge mig nån blomma hon delat på som ska planteras ute.

Fortsatte sen med mitt, körde upp till Lessebo och inhandlade lite till, till kalaset och sen hämtade jag upp Ann. En trevlig kväll hos Mia. God mat, efterrätt och kaffe, trevliga TV program och lite hjälpsam healing! Hemma vid 11. Nu sova!!!

tisdag 30 mars 2010

Sol ute sol inne!

Steg upp lite tidigare idag på grund av att jag var tvungen att ringa och ändra en tid på lasarettet. Fixade till oss här och skalade potatis och då dök plötsligt min mor upp. Snackade en stund, hon gick vidare upp till Agnes och Adde och jag körde till Lessebo för att handla till helgen och tog en sväng inom gröna skylten.

Hem och packade upp allt och sen stack vi upp till Agnes och fikade. Hem igen, lagade middag och solade i mitt solarium. Fick sen rycket och gick ut och klippte ner lite buskar och vårstädade mitt lilla land. Planterade lite gula penseer också! Upp till Agnes igen och klippte ner gammal bråte i hennes land. Sista rycket för kvällen blev att tvätta 3 maskiner och deklarera! Prisa Gud, prisa skatteåterbäringen! 900 riksdaler till midsommar, det lägger vi på bira! Ha, ha säger jag som givetvis åker på att jobba hela midsommar! Inget party för mig!

Nu slappelislapp i soffan och tvätt! Kanske lite planering inför påsk också?

måndag 29 mars 2010

Vart tog tiden vägen

frågar jag som sov till halv 10 idag! Vanliga morgonlunket, stack sen upp med lite prylar till Agnes som tillhörde Diesel, upp till Coop och börja sen förbereda lite blandfärs.

Vid kvart i 2 gick jag och Agnes upp för att hämta Liam på dagis och hade tur för just då var det regn uppehåll. Gick en sväng på outleten för att kolla in gummistövlar till Liam men givetvis fanns det inga i hans storlekar.

Hem och gjorde biffar, köttbullar och köttfärssås. Så attans bra att ha lite klart både till påsk och till middag men dagens middag blev korv stroganoff med ris. Var ute och klippte ner ett par gamla buskar och räfsade mitt land.

La mig sen lite i solariumet men fick en sån attans tandvärk att jag inte hade ro att ligga. Knallade istället upp och väckte Liam så att jag fick gosa med honom istället.

Hem igen och åt och klockan var då redan 19.30 ! Vart tog dagen vägen? La mig sen i solariet en timme och på det blev det då “spårlöst” och “Svenska Hollywoodfruar”. Efter det kom jag ju på att det är påsk och pyntade i alla fall lite i köket, trots att jag lovat mig själv att i år skiter vi i det! Men icke!

Nu förhoppningsvis en god natt utan tandvärk!!

söndag 28 mars 2010

2 dagar

Ja, lördagen började då med att jag var ute med Diesel, en liten runda till brevlådan, in och åt, duschade och bäddade. Tog sen en längre runda med honom i det härliga vädret, hem och dammsög av mitt grusiga golv och sen blev det till att laga middag och sen gick jag en långrunda med honom igen. Hem och la mig i solariet och då ringde en kompis!! Som undrade om jag ville med ut! Självklart, till fixning och vid 7 kom då Challan hit. Vi drack varm Lumumba och drack lite annat  gott också.

Vid halv 9 knallade vi bort till sportbaren där man blev mottagen med varma famnen av Arne, Bill och Lasse. Drack en öl och fjantade oss och vid kvart i 10 knallade vi bort till glasbaren. Inte mycket folk denna kväll och inget roligt folk heller, bara gamla kärringar tyckte jag (He he). Men ändå trevligt att träffa folk, knallade sen hemåt vid 1 för att nanelinan.

Dörrklockan ringde här vid 9 idag och tyckte väl att det allt var lite ofint att komma och väcka en då, bakfull och daner. Blev i vilket fall påmind om att klockan var 10! Sommartid! Lena och Peter hade lånat min bil över helgen och nu var den hemma igen. La mig och sov sen till 12. Fixade till här lite och skulle sen gå ut med Diesel men han var så gullig att han befann sig på ovanvåningen och vågade inte gå ner!

Vid halv tre körde jag sen till Lessebo för att hämta lilla familjen som kom hem från Göteborg, tog med oss pizza hem som vi sen åt hos Agnes och Simon. Simon fick knalla bort till mig och dra ner Diesel från ovanvåningen med koppel på, men ner kom han till sist!

Gick sen hem, la mig i Solariet, somnade som vanligt och sov ca 2 timmar. Vaknade vid 9 och åt lite igen och nu är den stora frågan: Kommer Anneli att somna i natt? Den som lägger sig får se!

fredag 26 mars 2010

Elefantjävlar

som sprungit i mitt tak hela natten, undrar om de spelar bowling i korridorerna där uppe? Blev i alla fall väckt av telefonen vid halv 10 idag och att prata jobb och skit med Aventus vid det daxet är inte så inspirerande kan jag inte påstå! Drog väl mest upp hur orättvist jag tyckte allt var. . . om att jag måste flytta, att Viktoria och Daniel får pengar och att man inte ens har råd att lösa ut sina mediciner! Stackars människa! Hon tror nog jag är helt plirrig men det tror jag faktiskt att man kan bli när ekonomin går åt helvete. För två-tre år sen kunde man unna sig allt! Kläder, nya möbler och lite småresor, men inte nu! Nu får man vara glad om man har råd med att köpa mjölk!

Vid 12 gick jag upp till lilla familjen, var ju tvungen att pussa och pussa och pussa på min lille Liam nu innan jag skulle köra upp dem till tåget och sen vidare till Göteborg! Får ju inte träffa godingen nu förrän söndag! Huuuu!

Var inne och handlade i Lessebo, hem och gick en långrunda med Diesel som nu ska bo hos mormor hela helgen, solade sen en timme och började sen med vår goda fredagsmiddag.

Tog sen en långrunda med Diesel igen och nu blir det TV och soffa! Har inga kompisar. . . . ingen vill leka i helgen. . . ingen vill till glasbaren. . . . får väl för fan leka med mig själv då!

torsdag 25 mars 2010

Den förlorade sonen hemma

Kom hem vid halv 11-tiden igår kväll, snackade lite och han hade köpt god tvål till mammiz för 300 kronor: Mmmmm!

Steg upp vid 9 idag och som vanligt morgonrutiner. De ringde idag ifrån Skruv och undrade om jag ville jobba och det tackade jag inte nej till, fick bara ändra på lite annat som jag planerat under dagen.

Var uppe på banken, apoteket och handlade i Lessebo, men hej hopp vad pengar man fick över då!! Fick även mindre fackpengar idag för kors jag hade ju jobbat  7 timmar och då drar de genast av 8 timmar och att man dessutom får betala 300 extra i fackavgift!  Jävla idioter!! Och Växjö Kommun ska skänka 1 miljon till stackars Victorias och Daniels bröllop, stackarna, de har ju inga pengar!! Fy faaan säger jag!! De borde skämmas!!

Var uppe och gosade med Liam och sen vid halv 2 körde jag då till Skruv och hälsade på pappa och Lucja. Mediciner, sjukdomar, mediciner och sjukdomar! Usch!

Vid kvart över 3 körde jag till jobbet! Härliga tider!! Jobbade sen till kvart över 9 och sen hemåt! Och diskade. . . min son hade ju inte orkat det efter middagen! Jobbigt att vara hemma hos mamma igen?

onsdag 24 mars 2010

Ja, ja

Agnes väckte mig idag vid 9 per telefon. Var trött idag på grund av att grabbarna ovanpå hade fest inatt. Undrar om granntanten hörde nåt?

I vilket fall som helst så ville då Agnes att jag skulle följa med till läkarcentralen med Liam. Yes, det var öroninflammation hade hade den lille fisen. Det blev kåvepenin för hans del. Körde sen hem och hjälpte Agnes att ge Liam medicinen och det gick som en dans, inga grimaser där inte.

Gick hem och åt lite middag och sen blev det till att sola och sova en timme. Gick sen upp till lilla familjen igen, Liam pigg för tillfället och busade runt i soffan, sen på ett ögonblick tog han sin nuttefilt och sin napp, kröp upp i soffan och somnade sött på mormors arm. Gick sen hem igen och fixade till lite mat, tittade på “Det okända” och fikade.

Nu väntan på min lille son som kommer hem från Stockholm.

tisdag 23 mars 2010

En dag till gången!

Vaknar som en klocka vid halv 9, vanliga morgonrutiner sen upp till Coop. Började återigen på att göra ostglass och citronglass. Bra att ha när sonen snart fyller 20 år och mamma har ju nåt att göra också. Dammsög och tänkte tvätta, men de asen tar ju en hel dag på sig att tvätta 3 ynka maskiner!

Lagade mig sen lite middag och vid 2 gick jag för att möta Agnes och en mycket trött Liam. La mig sen i solariet och sov 1,5 timme. Väldigt avslappnande tydligen! Låg sen och läste, kvällsmat och vid kvart i 7 hämtade jag då Agnes som skulle följa med och titta på den nya lägenheten. Ja, som sagt, den var inte stor men attans söt och ca 1600 kr billigare i månaden. Det bästa var väl att det fanns en härlig uteplats, precis vad jag behöver och vill ha!

Hem och satte på kaffe och sen kom då Marie. Vi blarrade en stund och fikade. Härliga människa!!

Seeeen var det ledigt i tvättstugan så att jag kunde börja tvätta, hann bara med 2 maskiner så det blir till att ta resten imorgon! Tittade sen 娔Desperate” och nu mattan och bingen!

måndag 22 mars 2010

Innehållsrik dag

Vaknade vid halv 9 idag, gjorde mina morgonbestyr och började sen att baka 2 bröd, städade ur skafferi och kyl. Tog sen en runda ute på verandan med grannens sopborste som jag lånade i lönndom.

Stack sen upp till lilla familjen med bröd och sen tog Agnes, Liam, Diesel och jag en promenad i det härliga vårvädret! Hem och skrev ut mina räkningar som gick på 2700! Kul i jul och då ska det även räcka till hyra! Fan vet, men hur jag än räknar så ser jag inte att pengarna räcker till någon!! Alltså för lite pengar man får in! Jävla socialbidrag!!

Vi var sen uppe och handlade Agnes och jag, hem och sov i solariet en timme och sen började jag göra en slags glass på gräddfil och citron. Mycket mumsigt! Sen fick jag skuldkänslor för all mat jag ätit idag, så det var bara att ge sig ut på en promenad igen, upp till Agnes igen med en form med glass och passade på att busa med mitt lilla frö!

Hem och diskade upp allt och sen blev det “spårlöst” och “Hollywoodfruar” som jag blipprade emellan. Ringde min kompis Dessi i Stockholm och snackade även med min lille Adde! Märkligt att han är där och jag här! Märker bara att om jag ska överleva att Adde flyttar så måste jag ha fullt upp på mitt schema och att jag flyttar till nåt mindre! Men det blir ett senare problem, löser sig nog! Hoppas jag! Natti natt, nu spikmattan en timme!

Då blev Anneli lite irriterad

Söndagskvällen slutade med att jag skulle lägga mig på min spikmatta och slappna av och klockan var väl cirka kvart över 9. Kvart i 10 var det då någon som började knacka i mitt vardagsrumsvägg, igen och igen, igen och igen. Efter 5 gången ringde jag in till damen i fråga, granntanten, och frågade varför i H-te hon knackade i min vägg hela tiden. Hon svarade med att det var så jobbigt att få höra musik dag ut och dag in, jag måste få sova, visa lite hänsyn, bla bla bla! Men jag förklarade att jag lagt mig tidigt och att det inte var jag som spelade musik! Men det kommer ifrån sidan, sa hon. NEJ, det kommer uppifrån sa jag. Hon menade på att jag antingen var full eller dum i huvudet som kunde sova i det oväsendet, men så farligt var det faktiskt inte(antar att jag spelat högre!)

Då får du väl säga till dem och inte mej. Hur ska jag kunna det svara hon då. Knacka på dörren föreslog jag! Ha Ha

Samtalet avslutades med att hon i stort sett undrade vem det var som ringde, hon bad om ursäkt och jag bad henne att hädanefter knacka i taket istället för min vägg!  Sa också att man bara lever en gång, måste få ha lite roligt efter sina arbetsdagar, men det tyckte inte hon! – Jag har alltid lagt mig vid 10 sa hon!! Hänsyn? Ja hur lätt är det när de stackarna där uppe jobbar till sent på natten? Inga nya ska minsann inte rucka på mina planer att lägga mig vid 10! He he

söndag 21 mars 2010

Avsked och överraskande besök

Sonen väckte mig idag vid halv 8 för att säga hej då till sin mamma. Hans far var på ingång för att skjutsa honom till Kalmar och bussen. Jag sov sen vidare till 10 , steg sen upp för att ta mig en god frukost med kaffe. På det så blev det dusch, bädd och småplock. Ringde sen på dörren och då dök mor och Arne upp lite överraskande med wienerbröd. Vi fikade och snackade och gick sen upp till lilla familjen. Ingen liten Liam vaken så vi tog en omgång plump.

Sen hem och åt och la mig en timme i solariet som blev utdraget till 2 timmar eftersom att jag som vanligt somnade. Sen upp till Agnes och nu var Liam vaken. Gosade och busade lite. Adde ringde ifrån Stockholm och Dessi där han befann sig. Resan upp hade gått bra och tunnelbanan ut till Åkeshov hade han också fixat. Duktig kille!

Hem igen och åt, tittade lite på TV och känner mig in i hur det kommer att kännas när han väl flyttar min lille son. Vet bara att min lägenhet är för stor i detta läget och att mamma saknar honom!

Nu natta och bingen, ska ligga och njuta av mitt VIP- kort! Haha!

Lördagsös

Steg upp vid halv 9 idag, chockad över det som hänt på morgorkvisten. Här låg färska frallor och Smp inlagd på bordet! Svar: Adde hade hunnit med att duscha, tvätta, gå till affären och hämta tidning! Resefeber? Ja!!

Vid 10 knallade vi upp till lilla familjen och satte oss för att invänta Tobias. Sen gick vi alla upp och morgonfikade på glasshops fiket och tog sen en runda i alla butikerna. Hem och småplockade lite och sen stack vi upp till familjen igen.

Nästa anhalt Skruv! Här vankades det middag och efterrätt med tillhörande dricka, en bra grund för glasbaren minsann!

Jacek och Magda dök upp så att vi hann träffa dem ockskå innan hemfärd mot Kosta, lille Liam blivit sjuk i hög feber och rinnande näsa!

Hem, in på datorn, skickade sms för att se om någon då var intresserade av att hänga med på glasbaren, men icke! Tills en Marie och Sara ifrån Skruv hörde av sig!! Heja heja, bara att fixa till sig och vid tjugo i 10 möttes vi upp utanför!

Fullt ös, mycket folk, Pejje spelade och dansanta karlar! Kvällens höjdpunkt: Arthuro kom fram och sa att jag blivit vald 1 utav 20 att bli  glasbasbarens VIP gäst!! Vilken ära vill jag lova! Så hädanefter har man gratis inträde och det hade väl varit toppen med 50% i baren också?

Stod lite utanför och snackade innan Marie och Sara skulle hem, jag knallade hemåt “ I de ensammas promenad”, av Arvingarna. Natti natt!

lördag 20 mars 2010

Fredagens innehåll

Steg upp vid halv 9, fixade till mig, dammsög och var uppe i butiken. Vid 12-tiden körde jag och Agnes till Lenhovda för att hämta ett paket. Passade på att gå i lite affärer vi aldrig varit inne i, in en sväng på bageriet och sen en sväng på Coop.

Hem här och lagade middag och la mig sen en stund i solariet och somnade väl som vanligt. Tur att man kan slappna av så pass i alla fall.

Vid halv 7 knallade jag upp till Agnes och Simon igen och hjälpte till lite med kvällens mat. Vi tittade på TV, åt och sen blev det lite kortspel som varade till halv 1.

Liam var ju också vaken under kvällen, så det blev lite gos med honom också.

Hem och la oss, orkade inte blogga!

torsdag 18 mars 2010

Vart tog den här dagen vägen?

Upp tidigt idag och sen körde jag då till Broakulla för att hämta upp mor min, vidare mot Ålebäcksås och Berit. Kul att träffa människor man växt upp med! Hon bor i ett litet fantastiskt hus med sina 4 katter och en såååå charmig hund. Fikade och snackade. Vid halv 2 cirkus körde vi hemåt igen med en liten paus på Konsum i Skruv.

Mötte upp Agnes och Liam vid dagis och sen hem. Adde och jag stack sen upp till Coop och sen en runda till Agnes och Simon. Hem och åt och la mig sen i solariet i en timme, trodde jag. . . vaknade inte efter den timmen utan fortsatte att sova en timme till. . . trött idag?

Bara att på med middagen med disk och sen stack jag upp till Agnes och Liam. Kollosalt gnälligt denna kväll! Inte sova, inte äta. . . .vid 9 gick jag hem och lämnade Agnes åt sitt öde!

Den här dagen. . . och veckan har bara försvunnit i ett nafs! Och vad ska man bara hitta på denna helg då? Ja, varför inte gå och rätta sitt lotto imorgon, kanske man är miljonär? Förhoppningsvis i alla fall!! Snart natta. . . . igen!

onsdag 17 mars 2010

Liam och bus

Vaknade ganska tidigt idag, min vanliga  Smp, dator och frukost. Sen blev det bäddning och dusch, upp och tog min bil och körde till Coop och handla, hem med varorna och sen upp och hämta Agnes och Liam och körde dem till dagis. Passade på att gå en runda när jag ändå var ute.

Hem och gjorde vit chokladmousse och gulasch soppan kom upp ur frysen, bra att ha lite klart ibland! Tog mig sen en 40 minuter under solariet och passade på att använda min matta samtidigt. Vid halv 2 knallade jag upp till Agnes igen och vi gick sen upp för att hämta Liam, gick sen hem hit eftersom Agnes och Simon skulle till Nybro och handla.

Vi busade, åt, dansade och gosade. Vilket toppenbarn! Så snäll och go och lik sin mormor. Vid halv 5 var han riktigt trött så vi la oss i min säng, somnade som en liten ängel!  Under tiden han sov förberedde jag lite genom att plocka undan alla prylar vi spritt ut och dukade åt mina damer. Väckte han sen vid kvart i 6. Mia och Ann kom och vi började äta och sen kom de och hämtade min lille fis.

Vi snackade, tittade på “ Det okända”, bokade biljett åt Adde och hans resa till Stockholm och fikade. Fick mig också en healing av Ann!

Vid 10 körde damerna och jag diskade! Nu sängen!!

Ljuset i min tunnel?: Liiiam!!

tisdag 16 mars 2010

Vadå märklig dag?

Steg upp halv 9 idag. åt frukost och låg sen i mitt goa solarium i 40 minuter och sen vid 11 kom Ann hit, begav oss sen vidare till Lenhovda och Marie där vi skulle hjälpa henne med att måla om i ett rum. Med kaffe i vår mage satte vi igång med kärleksfulla glåpord och musik. Det blev snabbt förändring i det lilla rummet med en vacker varm färg, Marie bjöd sen på en mycket god middag och sen bar det av hemåt.

Ann släppte av mig på Lenhovda vägen. Ville ju inte missa min dagliga motion och gick hemåt i rask takt, tog in min post och sen gick jag upp för att gosa med min lille plutt.

Hem och äta igen, låg på min matta och sen blev det TV och dator för hela slanten, och mobil.Undras vad det var med månen denna kväll, eller rättare sagt karlarna? Gick spök i både mobbe och dator där jag hade två beundrare på gång samtidigt hela kvällen! Ja, se karlar, de är nog lite tokiga i alla fall? Och jag som just nu njuter av att vara singel, vill bygga upp en ny tillvaro med mig själv. Vem fanken skulle våga ge sig in i nåt nytt nu?  Och med vem?

Antar att jag har det bra som jag har det och ämnar inte nåt sånt, men det är klart! Dyker den rätte upp tackar jag inte nej!

Natti natt! Imorgon mycke att göra och måste ta itu med det själv!

måndag 15 mars 2010

Egentid

har jag haft en hel del av idag och nu äntligen börjar jag väl tänka på lite vad som är bra för mig! En lätt frukost idag, sen bädd och dusch och på det en promenad i den sköna solen, men fy katten var vinden var kall!

Upp till Agnes vid 12-tiden och sen körde vi till Lessebo vid halv 1. Agnes skulle uträtta lite ärenden och jag var med som sällskap, hem och hämta Adde eftersom han behövde upp och handla, stannade en stund hos Agnes och Simon och gosade med Liam. Sen hem med varorna och Adde och jag bar in mitt solarium som jag sen låg i efter kvällens middag. Bara njuta, njuta, tids nog hinner man nog inte med det!

Suttit vid TV:n ikväll och innan läggdags blir det mattan en timme och sen sova! Vart tog denna dag vägen?

söndag 14 mars 2010

Du sega dag!

Steg upp halv 10 idag, kände mig utvilad och pigg. Tog en långfrukost vid datorn och sen morgonrutiner på det.

Har känt mig uppsvälld och har antagligen igen gått upp i vikt och vad gör man då? Jo, tar en långpromenad i det vackra och sköna vädret. Då kan man gå och spankulera med sig själv och bara njuta av de tokiga svar man får. Tog en sväng in på outleten också för att köpa Aftonbladet och sen tog jag rundan runt lilla familjen, men där snarkades det så det var bara till att gå hem.

Läste min tidning, åt och la mig sen på den goe mattan och snarkade, trodde jag var utvilad?

Sen upp och gosade med Liam tills han skulle sova middag och jag gick hem. Började sen med vår söndagsmiddag, potatismos och fiskpinnar med rejäl färg, Agnes kom ner för att titta på “Desperate . . .” eftersom deras boxer är kass. Diskade sen, Agnes gick hem och jag har latat mig på soffan framför TV:n ikväll.

Nu kom Danne och Mike för att hälsa på Adde. Jaha, enligt horoskopet var det ju jag som skulle få överraskning ikväll, inte Adde.

Trött så in i bomben! Får man lägga sig nu?

Lördagen

Sov till 12 innan jag orkade stiga upp, men ingen skallavärk. Tagit det lugnt och diskade upp alla glas vi använt, och idag beställde Adde och jag lite mat ifrån pizzan.

Var uppe en sväng hos Agnes och Simon och sen hem och slappade på soffan tills Adde ringde och ville jag skulle hämta honom från en fest i Skruv, bara att ge sig iväg.  Anna och Filip hängde på.

Sen sängen när jag kom hem.

lördag 13 mars 2010

Bilder från tjejkvällen

CIMG0853CIMG0858CIMG0861CIMG0869CIMG0871CIMG0887

Hellpainters fest

Steg upp sent igår, kanske bäst att sova ut tänkte jag, men nog fanken var det nån som skickade sms vid kvart över 8.

Städade sen och förberedde den ostbricka jag skulle bjuda mina damer på, var uppe hos Agnes och Simon, Adde och jag var uppe på Coop, duschade och lagade  en kollosalt god middag, om jag får säga det själv.

Hämtade Nettan vid kvart i 6 och vid 6 började då damerna rulla in, Eva, Sonja, Linda, Catrine och Carolina. Det blev då ostbricka och en massa dricka. Musik hade vi givetvis också men granntanten började som vanligt att knacka i väggen, började denna kväll halv 10. Trodde att man fick ha fest en gång i månaden och ljud till 10?

Ramlade sen upp till glasbaren, inte mycket folk denna kväll men roligt ändå! Tur att det finns fina pojkar att titta på  i alla fall! Kvällens höjdpunkt: Carolina på G, var uppe och sjöng med Oscar sista låten!!

Ramlade hem vid 1 och la mig! Bilder från fest och glasbaren kommer senare idag!!

torsdag 11 mars 2010

Möcke o göra

har det varit idag. Steg upp tidigt och rev upp hela sängen, renbäddat efter att jag haft kuddar, täcke och bäddmadrass ute på luftning. Började tvätta en massa och sen körde Adde och jag upp till Ann och fikade. Var inne hos Anita och snackade och sen var det matshopping som gällde.

Hem och packade upp allt, ner till tvätten och sen började vi med gulaschsoppan tills kvällen, mer tvätt och sen satt jag och chattade med Benny, ingen kontakt denna eftermiddag!

Började sen duka och förbereda kvällens efterrätt. Varm fruktsallad med vit limechoklad och glass till det. Vid halv 6 kom Agnes, Simon och Liam. Åt och snackade och sen gav sig då Simon iväg till jobbet. Agnes och Liam stannade en stund och vi dansade och plockade fram mycket plock ur skåpen som Liam skulle leka med. Efter disk och plock efter gullebullen hängde jag med dem hem, mycket pinaler att bära! Fick två fina prydnadsgrejor av Agnes och “lånade” lite värmeljus.

Nu lugnt vid dator och sen lite TV. Natta!!

onsdag 10 mars 2010

Vårkänslor

men först en vanlig morgon som trots allt började med dammsugning av mitt köksgolv och en sväng med skurhinken på grund av att det sista jag gjorde innan läggdags igår var att välta ut kaffepannan på hela köksgolvet! Gissa hur mycket kaffesump  av kokkaffe det finns i en ynka kanna!

Har idag städat Addes rum och hallen och gissa hur stora dammråttor det fanns där! STORA!

Tog sen en långpromenad i det vackra vädret och nu spritter det i benen vill jag lova! Fåglarna sjunger och solen skiner!

Gick sen upp och gosade med Liam, mitt begääääär! Låg på mattan en timme och sen var det då dags att köra till Lessebo och hämta upp Ann. Hem till Mia och åt en underbart god middag med tillhörande efterrätt som var himmelskt god! Tittade på en massa roliga program och snackade. Hemåt vid 11-tiden och blogga och nu säääänga!!!

tisdag 9 mars 2010

Den ena dagen den andra lik

kan man tycka, förutom att man piggnar till lite mer av solen och att det nu är ljusare om kvällarna. Tyckte förut att kvällarna var långa men de är väl egentligen lika långa nu. Man förväntar väl sig nästan att det är läggdags när mörkret kommer, eller?

Idag gick Agnes, Adde, Diesel och jag upp för att hämta Liam och för att njuta av det fina vädret. Diesel och jag passade även på att gå till Coop för att handla lite smått och mötte en massa trevligt folk på vägen, så gjorde även Agnes och Adde så jag hann ikapp dem på hemvägen.

Stannade en stund hos familjen och sen dags för att gå hem och laga den dagliga, tradiga middagen och disk.

En lugn kväll vid TV:n.

Funderingar över mitt liv, eventuella  flytt och en nästan klar planering och placering av möbler i den eventuella nya lägenheten! Trött på skiten, vet att jag inte har råd att bo kvar när Adde flyttat men om jag nu tar en mindre, attans så mindre lägenhet vart ska man då göra av hela sitt liv? Alla prylar man samlat på sig under dessa 12 år i denna lägenhet? Kan för min del sälja av allt jag inte behöver och vill ha, men då är den stora frågan! Kommer någon att köpa om man sätter in en annons?

Ex. Nästan helt bohag säljes på grund av flytt till mindre lägenhet och en nystart på mitt nya liv! Öppet hus lördagen och söndagen xx xx mellan 11.00 och 16.00!

Funkar det?

måndag 8 mars 2010

Nu har vi vår i luften,

grabbar! Var har ni er?

Sov som vanligt ut och hann med och pyssla här lite på morgonen. Ringt en massa samtal om ditten och datten, dammsugit och vid halv 2 knalla jag upp till glasbrukets fika ställe. Där satt Agnes och Nadde. Sen for vi upp och hämta lille Liam, in på Coop, satt sen en stund hos lilla familjen och sen hem.

Låg sen på min matta en timme och sen blev det då dags för middag och disk.

Har suttit inne på datorn ikväll och skrattat. Vad skvaller och skit det kommer fram! Rätt så kul faktiskt men skrattar kanske inte när man har en dolk i ryggen? Tycker det är kul när det skvallras om mig för det skiter jag i, det gäller ändå bara människor man inte känner så väl, och de känner inte mig heller. Värre är det väl när “bästa vännen” skvallrar om en, dååå e de inte roligt! Då e det inga vänner!!

Ja, just det Sandra, det blev plommonkräm på de pallade plommonen jag knyckte av granntanten! Tyckte de var lite sura, var väl straffet!! He He!

Ikväll slapp vid TV:n igen och nytt avsnitt av “spårlöst”! Gråta en skvätt igen och sen längta tills fredagen!!!!

söndag 7 mars 2010

Vilodagen

Steg upp vid 9 idag, gick här och småplockade på morron, allt från att tömma kattlåda, duscha och stryka nåt litet. La mig också på mattan en timme, in i duschen och upp en svänga till Coop.

La mig sen och läste en stund och nog fanken somnade jag till! Mia ringde och väckte mig och beställde kaffe och sen dök då hon och Ann upp.

Satte sen igång med middag och kokte plommonkräm och sen var jag ju bara tvungen att gå upp och pussa på Liam en sväng.

Hem igen och åt och diskade och nu TV kväll.

Lördagen

var lugn. Vaknade vid 10 och tryckte i mig en macka, bara lite tung i huvudet. Gick här och pulade lite och sen blev det ryggläge på soffan i 45 minuter. Vid halv 1 gick vi sen upp till lilla familjen. Agnes och Liam gjorde sig redo för en färd till Broakulla där vi skulle fira Arnes födelselsedag. Fick god middag, efterrätt och kaffe och tårta. Liam fick jag söva i G- mormors säng och givetvis somnade jag med, vi sov i 2 timmar.

Sen körde vi hemåt vid 6-tiden och vid 20.00 började Agnes, Simon, Adde och jag spela kort, gäsp, gäsp, trött hela kvällen. Tar hårt på gamla mormor att vara ute och festa.

Vid 11-tiden knallade vi hemåt och sen blev det veckotidningar och sängen!

lördag 6 mars 2010

Bilder från gårdagskvällen

CIMG0840CIMG0841CIMG0842CIMG0843CIMG0844CIMG0845CIMG0846CIMG0847CIMG0848

Fredagens innehåll!

Steg upp vid 8 idag för att förbereda lite för min gäst som skulle komma denna morgon. Vid halv tio kom hon då, Sandra och det blev mycket snack, kaffe och fika. Hon är pigg och glad som vanligt!

Sen stack Adde och jag upp till Outleten och köpte present till Arne. Det blev en T-shirt, en läcker vinöppnare och lite triss-lotter. Gick sen upp med grejorna till familjen så att Agnes kunde slå in dem, gosade med lille gubben och sen hem och åt.

Låg på min spikmatta en timme och sen var det bara till att fixa till sig inför kvällen. Vid 6-tiden kom då Ann och hämtade mig och sen hem till Mia och Jonny. Sen dök även Gun, Bosse, Mats och Ann-Britt upp. Vi åt gott, festade och snackade och vid halv 10 kom då Agnes för att hämta upp några av oss och resten fick åka med Gun.

Herreminje, inte mycket folk på glasbaren när vi kom, men fylldes snabbt på. Dansade mycket och hade jätteroligt. Vid 1 var det då dags för att säga adjö till mina vänner och knallade hemåt för att sova.

torsdag 4 mars 2010

Lyckans dagar

har det faktiskt varit! Hade så fullt upp igår att jag inte ens orkade skriva. Steg upp tidigt igår, följde sen med Agnes och Liam till Emmaboda för att han skulle få två sprutor på BVC, stackars min lille gulle. Körde sen till Emmagården där Agnes bjöd på varm räkmacka, morsan mötte upp och vi hade en trevlig stund. Var inne hos guld-Ulla och inne på Coop.

Körde sen hem och förberedde fika till pappa och Lucja som kom och hälsade på, bjöd på semlor jag köpt på Emma  och vi fick lite polsk ölkorv och polsk öl. Agnes kom också ner en sväng.

Idag även sökt sommarjobb i Skruv och till skola i Emmaboda som börjar till hösten. Berit ringde från Furugården och undrade om jag ville jobba! Självklart Sickan!!

Låg sen på min matta och vid kvart över 5 körde jag då mot Lessebo, skulle bara tanka först men då hade väl det förbannade tanklocket frusit, hem och hämtade min gamla nyckel och en tång, körde upp igen till macken. . . gick fortfarande inte, hem igen och värmde på nycklen i micron! Då äntligen fick jag upp den, tankade och fick väl sen inte dit det satans tanklocket. Körde till Lessebo, in på macken och skulle köpa ett nytt tanklock, men icke! Hem och hämtade Mia och sen till Ann! God middag och la mig tanklock  i ugnen på upptining! Då. . . fick jag dit det, äntligen!

Vi tittade på nytt avsnitt av “Det okända” och drack kaffe och åt glass. Hem vid 10 tiden, orkade inte blogga!

Upp vid 5 idag och gav mig sen ner till Skruv vid 6-tiden för att jobba tills klockan 13.00 med förlängning tills klockan halv 3. Underbara jobb, bara älskar det och så underbart att få jobba med människor och sin vackra lekamen!

Vinst på 24 kronor på Lotto idag! Tackar!! Var uppe hos familjen och hälsade på, sen uppe på Coop och nu har jag satt igång ett bullbak med dubbelsats. Adde tvättar och lagar middag, Härligt!!

Vet nu vad jag har att göra ikväll, bullar bullar och bullar! Somnar säkert ovaggad ikväll!!

Min son har fått jobb i Stockholm idag, på Gröna Lund som kock på restaurang “Tyrol”. Nu gäller det bara att få ett boende också!! Hur ska mamma klara sig utan honom?

Nya tider, nya tider och mamma blir ensam!!

tisdag 2 mars 2010

Nedräkning? Kanske?

Vaknade 9 idag och nu känner jag mig faktiskt på lite bättre humör, försöker peppa mig själv varje morgon och kväll. Har rökt 2 cig idag och det är lite skillnad mot mina 30 om dagen, har ju även en period varit uppe i 50 men då var det ju bara sova, röka och lipa som gällde!

Frågar någon nu varför jag rökt 2 cig dag så säger jag bara; skit du i det, för att jag ville och för att jag kunde! Så enkelt är det med det! Tar en evig tid att ändra på sina rökrutiner har jag märkt och eftersom det första  jag brukar göra på morron när jag vaknar är ju att röka, men idag tryckte jag in en lila Läkerol i stället, under läppen!

Adde och jag var uppe och handlade en massa extrapriser i Lessebo idag, var inne på Apoteket och inne en sväng och snackade med Einarssons.

Hem och lekte Per Moberg i köket igen. Idag blev det 4 köttfärslimpor, Chili Con Carne, köttfärssås och 3 spagettilådor, bra att ha! Knallade sen upp till lilla familjen och gosade med en underbar, snorig, gnällig liten Liam. Hem och la mig på mattan och sen var det dags för middag!

Slappekväll vid TV:n som vanligt och ikväll är det ju “ Desperate housewiiiifes”! Sen drömma underliga drömmar igen!

måndag 1 mars 2010

Lite innehåll, ja!

har det trots allt blivit idag. Gick och la mig vid halv 10 igår och sov till halv 9 idag! Hur fanken är det bara möjligt när jag sov hela dagen igår?

Vanligt morgonarbete, dammsög och duschade, skrev ett nytt CV och skrev en ansökan till Skolan i höst, sen upp och ta hand om min lille Liam eftersom Simon jobbat natt och Agnes skulle till tand hygienisten. Blev gos och kel med den lille gossen. Sen hem och hämtade Adde, upp till Coop och sen kom då rycket, dödsrycket? Ibland undrar jag själv faktiskt eftersom jag satte igång med en rulltårta och bakade schack-rutor. Sen blev det mormor Huldas recept på tjockskurna revben i gräddsås, disk på det och sen unnade jag mig 40 minuter på min spikmatta, vete i fanken om inte den ger mig mer tillfredsställelse än en man!!? He he, beror kanske på vem mannen är, eller? Just det!

Jag lovar och svär att livet skulle vara så mycket enklare med 7 mille på banken! Då kan man ju verkligen fylla sina dagar med det man vill! Kanske köpa till sig ett 75 % arbete, åka till Malmö några dagar och bara äta gott och shoppa kläder, åka till Stockholm och gå på stampen, köpa sig en hoj eller min kära Corvette, göra sig skuldfri för all evighet, resa dit man vill i världen och hjälpa sina ungar ekonomiskt och de vänner man vet har förtjänat det!!

Underbara tanke! Jag vill, jag vill. . . .

Nu slapp och drömmar vid TV:n och sen sängen och en trevlig tidning!

Besökare

Online:
Idag:
Denna vecka:
Denna månad:
Totalt: