torsdag 7 oktober 2010

Dött….

har det varit idag, inte hänt ett skit kul förutom att jag träffat Liam och Agnes. Har pluggat och sovit middag. Regnet har öst ner. . . .kan inte ha kul jämt!!

Äntligen damerna igen!

Morgonrutiner och sen en sväng till min goda Marie. Fika och fnitter och sen hem. Var i Coop och hämtade mer bräder i min gamla källare som kan vara bra att ha.

Dammsög och började förbereda kvällens middag till mina damer. Ann har ju varit i England 3 veckor så nu är det väl på tiden att det kommer igång igen.

Var en sväng med Liam och Simon på “hem” och gick sen hem för att plugga och vänta på damerna. Gjorde mitt 4e uppdrag på min kultur och diskade när kvällen var över.

tisdag 5 oktober 2010

Skoldags

Steg upp kvart över 6 idag och det var riktigt mörkt och trist! Gav mig sen av till skolan och hade psykologi och dator.

“Speglar man sig” i andra människor? Isåfall är jag ingen bra människa! Irriterar mig som fan på en i min klass, en äldre dam och hon får minsann inget CSN bidrag, hon jobbar, hon har jobbat med det och det, upprepar hon, så fort hon får tillfälle. hon är längst i sina uppdrag och hon har minsann 2 tentor nästa vecka och allt detta säger hon med ett självbelåtet leende! Usch, hoppas inte jag är sån!

Blev i alla fall ingen föreläsning i dag så jag drog vidare till mamma där även Agnes befann sig. Mamma hade fått för sig att hon ville ha andra färger på sovrumsväggarna så det var bara att sätta igång.

Hem och plugga! Fick sen ett gulligt sms av Micke, jag log med hela ansiktet i min ensamhet, sms:ade igen och sen ringde han! Hujamej, så gulligt.

Fortsatte kvällen med att titta på Desperate housewifes med Agnes och sen natta igen!!

måndag 4 oktober 2010

Stark som en karl. . .

Vaknade halv 8 idag och började på med att måla mina 9 ljusstakar efter frukosten, men blev avbruten av mor som ringde och ville komma. Mor, Agnes och jag tog en fika och snackade lite och sen försvann de.

Jag pluggade, målade, duschade, målade och pluggade. Solen sken ju i dag, så lusten att gå ut och göra nåt blev triggande, precis som om jag aldrig gör nåt, men i alla fall.

Slet ner lite humle från taket, in och lånade Simons skruvdragare och sen blev det fart på kärringen!  Fyllde på grus under mitt vingliga golv och sen fick jag till sist upp mina två altanväggar! –Fy fan, vad jag är bra! Hurraaaa!

Adde har varit inne några vändor och snackat idag och min lille gullebulle kom och hälsade på! Vet precis vad mormor har för gott i kyl och skafferi! Fortsatte plugga och målade klart mina ljusstakar.

Nu e jag trött som en liten gris och sängen hägrar! Here I come!!

Resten av helgen

Körde sen hemåt, skrämde livet ur Mia och Ann som var på till skogen med hundarna. Hängde på och gick en promenad och under tiden vi gick ringde då Micke och undrade om han kunde komma på kvällen. Givetvis fick han! Måste påstå att han egentligen inte är min typ men en snällare och roligare människa får man leta efter.

Lagade lite middag till oss, det blev TV och lite Whiskey drickande. Fick en låda öl av honom och det tackade man ju inte nej till. Lyssnade på musik och mös och nån gång blev det ju natt, så det var bara att intaga ryggläge! (Fel tänkt!)

Och en mysig frukost på tu man hand. När han sen kört hem var det dags för Anneli och plocka i ordning och duscha och sen kom lilla Eva och hälsa på och jag fick en jättefin hatt ask av henne, bara för att jag var snäll, sa hon!  Därefter körde jag en sväng till mor och Arne där jag fick god äppelkaka och kaffe. Givetvis fick jag med mig min vackra gjutjärns spis med lejontassar. Vidare ner mot Skruv och sen Kråksjö där tjejerna samlats för kvällen. Jag, Angelicas, Kristin, Karro, Veronica och Carina. Åt god sallad och sjöng “Sing along” och vid halv 12 bröt jag upp, skjutsade hem Karro och sen vägen hem mot Kosta.

Söndagen sov jag till halv 11 som är ytterst ovanligt. Jag gjorde ett prov, började med min spis, min mjölkanna färdig och började på mina ljusstakar. Adde kom hem och hälsa på från Växjö och sen var jag borta hos Sam och Eva en sväng! La mig vid halv 11 efter mycket tjat på mig själv. Önskar ibland att dygnet hade haft 48 timmar!!

söndag 3 oktober 2010

Just det. . .

nu är jag bitter! O var fan är alla mina kommentarer, mina goa vänner?!!

En fartfylld helg!

Igen. . . .Hur fanken orkar jag? Undrar jag själv!!

Fredagsmorgonen gav jag mig iväg till Vislanda vid 9-tiden för att möta upp brorsan Micke och syster Görel utanför pappas lägenhet vid 10. Måste säga att det kändes väldigt trevligt att få träffa dem igen, speciellt Micke eftersom det var så länge sen och det kändes naturligt och roligt!

Började rensa de grejor vi ville ha, men kan väl säga: att det var inte mycket!! O jisses, vilka hemligheter det gömde sig där! Kan man inte prata om högt men roligt hade vi, och vi fick oss ett par roliga skratt! Gode Gud, låt mig få hinna rensa ur mina hemligheter innan barnen får ta tag i mitt liv! Men som sagt, fick lära mig mer om hurdan min  far egentligen var. Den stackars vaktmästaren som sen kom och lovat rensa ur resten av grejorna fick väl sig en smärre chock, för det var inte lite prylar kvar, vill jag lova!

Var snart klara, och sen körde vi vidare till min morbror Vallis fru, Sigrid, (som jag inte träffat sen jag var i 1-års ålder), och blev välkomnade med varma famnen, middag, efterrätt och kaffe. Min kusin Kristin och hennes man var där också, och Kristin har jag inte träffat sen Adde föddes på BB.

Fick veta lite mer om min gode far och dess släkt på hans sida och säger bara så här: Tack min Gud för att jag är uppväxt där jag varit! Hos pappa Harry och mamma! Förstår kanske lite mer om mig själv också! Förstår kanske varför jag har haft dessa självmordstendenser med en släkt på fars sida som visst inte gjort annat än tagit livet av sig! En som sköt sig själv och en som sprängde sig själv med dynamit!

Aha, kanske därför jag hela tiden håller på med nya projekt, vill ordna fester, träffa människor, gillar att umgås med familjen, vill vara vän med alla, jobba, jobba, jobba!!?? Kanske är livrädd för att själv hamna i en 1:a? Inga vänner, vara ovän med hela min släkt, inget jobb, deka ner sig mer och mer och sen dö ensam ( om man då inte räknar 2 barn i sin närhet som man inte brytt sig om),  och bara ha kontakter genom sexannonser? Nej fy fan! Lev nu och gör det bästa av det!

Fy fanken, det här blev långt och vem orkar läsa om min fredagskväll, lördag och söndag? Inte jag, får ta det imorgon!

torsdag 30 september 2010

Tisdagen och framåt!

Satt här då på eftermiddagen och funderade över min märkliga fader. Så tuff in i det sista, inget snack om det förgångna, vad han gjort eller inte gjort! Känner honom inte förstår jag! Men fick i alla fall min beskärda del av ömhet ifrån honom på lasarettet. En lång smekning på min kind och handen höll han kvar en bra stund, sen tog han tag i min hand och höll den, nämnde något om sitt förflutna men tydligen inget han ville ta upp eller ångrat. Så varför ska jag då sörja, tror han var nöjd med sitt liv och sin död trots allt!

Onsdagen tillbringade jag med att köra till Bjurbäcksgården i Emmaboda på en sightseeingtur som varade lääänge!

In en sväng till mor och Arne, fick med mig lite roliga grejor hem. Passade på att käka middag där också och sen drog jag vidare till Oskarsson i Nybro! Skulle hjälpa mannen ifråga med lite inredningstips. Inget annat! Fräscha tapeter till sovrummet, men skit i det, jag tänker inte sova där! He he!!

Idag har jag målat, men det var väl ovanligt? En gammal mjölkkanna och nya ljusstakar. Har tvättat, renbäddat och städat av lite. Var med Agnes i Lenhovda, lite mer inköp och sen hem!

Nu en lugn kväll framför dator och TV.

Imorgon blir det andra bullar av!!!!

tisdag 28 september 2010

Mina dagar!

Fredagen avslutades i alla fall att jag bjöd ungarna på middag, tittade på Idol och sen fick då mormor ha sin stora Idol här över natten, Liam. Sov så gott jämte mormor och vaknade som vanligt med ett leende.

Lördagens morgon inleddes med frukost och sen gick Liam och jag en sväng till Outleten där mormor köpte nya kängor och Liam fick sig en tur på lekparken.

Senare under dagen väntade jag väl bara i stort sett på den fest som skulle gå av stapeln på lördagskvällen här. Väntade och väntade och vid 7-tiden trillade de första in, sen blev vi bara fler och fler! Hade jätteroligt här men vid halv 11 drog vi oss upp till Pizzan där “Rotablöta” än en gång spelade. Fullt ös hela kvälla och vid två var jag hemma.

Vaknade söndagen vid halv 11 och mådde hyfsat, plockade i ordning och sen tog jag, Agnes och Adde en sväng ut till Vida och “Vidagård” där det inhandlades lite roliga grejor. Hem och slappade, orkade ingenting tills sängdags.

Måndagen inleddes med frukost och plugg, satt i min morgonrock tills halv 1 och sen blev det fart! Hade tänkt köra till en kompis i Nybro på eftermiddagen, men avbröts av ett telefonsamtal i från Lasarettet i Växjö! – Nej, jag kunde inte komma in, skyllde på allt och ansåg väl just då att allt var under kontroll och inte så farligt som det lät. Sköterskan gav sig inte, ringde igen men under den tiden tills nästa samtal hade jag ångrat mig och bestämt mig för att åka in trots allt! Och det förstärktes ju senare av det sista telefonsamtalet! – Din far är mycket sjuk och det är kritiskt, han kan dö när som helst. Ja, då äntligen blev det fart på mig, började väl äntligen fatta!

For iväg inåt stan och bilen han fick gå. Adde hängde på! Upp till avdelning 5 och där låg han! Fick tala med läkaren som förklarade allt med hans lungcancer, hjärntumör, pace maken och den sista hjärtinfarkten han fått! Den kan gå snabbt!

Vi 6-tiden kom min syrra in och mötte upp, snackade och försökte så gott vi kunde, men tyckte ändå att han piggnade till lite. Vid 9-tiden drog jag mig hemåt och Görel stannade kvar över natten.

Sov ut i dag, hade inte hört nåt så jag stack till skolan om än lite försenad. Hade väl hunnit sitta cirka 10 minuter  innan Görel ringde och berättade att han somnat in ganska lugnt och fint ändå. Diskuterade om jag skulle köra in eller ej men kom fram till att jag ändå fått min tid med honom på måndagen. Är tacksam för att Görel var där när han dog så att han slapp vara ensam. Min biologiska pappa var väldigt speciell, en ensamvarg, inga direkta vänner, ovän med släkten och hade väl i stort sett bara mig och Görel närmast! Är ändå glad att Adde hann träffa honom också, och nu kan man ju släppa bomben om att han även var Sverige demokrat! Som sagt var, en mycket märklig man!

Må du sova i frid lille pappsen!!

fredag 24 september 2010

Så var det ju skolan igen. . .

Psykologi och datorkunskap! Men vad hade hänt med lilla Johan denna morgon? Fått sig en liten tillsägelse kanske? Så len och mild i rösten mot mig och Anneli och förklarade sakta och metodiskt  hur saker och ting fungerade. För en gångs skull var det riktigt roligt att gå på datan!

På hemvägen tog jag en sväng inom färgaffären i Emmaboda och köpte lite mer tyg till en stol jag skulle klä om, sen in till mor och Arne och morsan och jag fortsatte sen vår färd mot Nybro där vi handlade lite, fikade hos mor innan jag körde hem och fixade till min stolsdyna.

Kvällen ägnades sen åt  läxor och Idol.

Onsdagen satt jag vid mitt bord hela dagen och pluggade, Herreminje, undrar om min hjärna inte är blockerad på nåt vis? Får inte in alla svåra ord! När de väl kommer in, halkar de ut lika lätt igen! Faaan!

Torsdagen fick jag då besök av Ljubo som lovat mig att hjälpa till med min öppna spis, har man en kan man ju använda den på ett eller annat vis och eftersom det är eldförbud i den, så gjorde vi i ordning den så pass att jag i alla fall kan elda ljus i den. Riktigt tjusig faktiskt!

Fortsatte sen vidare till Skruv, där jag fick en massa plommon och Lucja och pappa, fikade och blarrade, vidare till Emmaboda där jag skulle träffa Anneli och plugga, men hur mycket plugg blev det? Massakrerade en chokladboll med kaffe på “Fenix”, för hon orkade bara inte. Faktiskt inte jag heller och gick sen en runda istället!

Var sen inne hos mor en sväng igen, hem och gosade med Liam en stund och sen var det till att måla min öppna spis två gånger!

Fattar inte vad det var med mig denna kväll, trött så in i baljan och fick nästan tvinga mig att titta på Idol, seeen sänga!

tisdag 21 september 2010

Oj, oj oj

Söndagens innehåll var väl att rösta och att plocka kantareller. Fick ihop ett par som jag sen rensa och förvällde. Sen var det väl mest lugna gatan hela dagen.

Måndagen blev det mer “måste” så Agnes, Adde och jag bar ner våra sommarmöbler i källare, källare och källare. Stampad jordgolv med höneburar och grisfållor. Steg in i slutet på 1800-talet kan man väl lugnt säga. Resten av dagen ägnades åt mina läxor.

Har konstaterat att jag har svinkalla golv här i lägenheten, inte för att det är modernt men kanske praktiskt, får nog fanken lägga in heltäckningsmattor i sovrum och vardagsrum. Har redan smäckt ett antal av de 1300 värmeljusen jag köpt på IKEA, och tjurig är jag också! Här ska inte på någon värme förrns 1a oktober!!

Idag upp tidigt, närmare vid 06.00 och mörkt som i grisaröva! En lugn frukost och sen en dusch och vid halv 9 börjar då min skola igen!

söndag 19 september 2010

Mina dagar

Torsdagen avlöpte då med att jag träffade Anneli i Emmaboda, satt och pluggade på datorn och fick en massa hjälp av en underbar Rene. Tog en svänga inom mor på hemvägen, hem och satte på nytt tyg på mina två nya stolar, körde sen upp och hämtade mer färg hos Lasse.

Sprejade och donade och anser mig väl dem klara nu då!

Fredagen hade jag absolut ingen lust att plugga, så det blev att städa och tvätta all den tvätt jag samlat på mig. Tog det sen lugnt och vid 6-tiden ringde då Micke och undrade om han fick komma! Självklart, tittade på tv, tog oss en öl och drack en flaska Whiskey, ja just det. Till problemet då, nu kunde han ju inte köra hem. Ha ha, gott med nattgäst!

När Micke då kört hem, blev det till att röja upp för sen kom nästa gäng besökare. Pappa, Axel. Birthe. Alex och Tina kom inom för att se min lya lägenhet. Trevligt!

Vilade soffan en timme och sen in till Agnes för att hjälpa henne med lite mat som vi skulle ha på kvällen. Lisa och Ante dök upp vid 7 och då vankades det smarrig mat. Spelade spel och vid halv 12 var det jag som knallade hemåt! Trööööttt!

onsdag 15 september 2010

Det här med att plugga. . .

I måndags kände jag inte alls för det, så jag råkade få en avbeställd tid hos mammografin. Eftersom Adde ändå skulle in på anställningsintervju så passade det ju bra. Sen hade jag ju då lovat att hälsa på min EGO-pappa som ligger inlagd och får strålbehandling för sin cancer. Förlåt mig, men det är bara jag, jag och jag. Hoppas att jag inte är likadan?

Adde och jag sprang även runt i en massa butiker. Blev en vit sängkappa, en hall matta, stuprörsförlängare(ja, det finns sånt) och en massa annat tjafs!

Tisdagen var det då dags för skola igen. Psykologi som jag bara älskar och datorkunskap som jag då bara hatar. Skyller på min lärare, fortfarande, som fortfarande tror att vi kan allt! Fy fan!

Efteråt tog jag och Anneli en tröstfika på Fenix, som vanligt in en sväng till mor på hemvägen och sen hem och plugga lite. Adde och jag var sen uppe och köpte sprejfärg till mina två metallstolar. Sprejade, inomhus och vad gav det? Jo, tvärdrag och dålig luft, mer att städa  och en färg som tog slut för tidigt! Sen var det “Idol” och sänga!

Sen var det ju onsdag igen. . . som började med dusch och lite mer städning. Började plugga, men eftersom solen stack fram så blev jag ju sugen på utearbete som gav mig ett nytt litet golv utanför trappen. Grävde, hämtade grus, öste, sågade och sen kom det på plats.

Var med och hämtade lille gullebullen på dagis och sen mer plugg. . . igen.

Vid 5 körde jag upp till Lasse för att köpa mer färg, men Nada! Hade inte fått hem någon! Ok, ok får väl ta det på fredag då!

Nu snart “Idol” igen, vid halv 11 till Lessebo för att hämta min son vid Växjö bussen. Har provjobbat idag och på rasten ringde han och sa att han fått jobbet!!! Grattis min pojk!!

söndag 12 september 2010

Hård helg!

Steg upp tidigt i lördags och fixade lite. Sen stack Adde och jag till Emmaboda för marknaden. Köpte en påse godis och servetter! Stack till Inger och Leif och fikade, sen vidare till Broakulla och mor och Arne.

Hem, snackade med Micke som inte orkade komma hit, usch jävla sjukdomar. Men vad gjorde det? Tog istället och stack ner till Åsa i Skruv på lite förfest och sen bar det då av till Emmaboda igen och “Cassa”. Träffade på mycket trevligt folk, Fick Magnus Hedmans autograf på armen och fick flyt! Arma barn, en pojkspoling på 20 år som jagade häcken av sig efter mig! –Arme barn, jag kan ju vara din mor! Fattar ingenting, är nog modernt med äldre och erfarnare kvinnor! OK, lite fick han ta på mig men sen heeem! Kvällen gick undan vill jag lova! Kannan, Åsa och jag tog oss en korv med mos och sen blev det taxi hem till lilla Skruv och Åsas lägenhet. Trött o fuller!

Ja, Grattis mitt lilla X, nyförlovad idag! Är det 5e eller 6e gången i ordningen? Ha ha

Vaknade idag med mycket grus i ögonen, hem och förberedde inför mina arbetare. Mamma, Arne, Adde och jag var i gamla lägenheten och rensade ur allt, allt som ska till auktionen i Hovmantorp, sålde min bar till Peter som ska ta över lägenheten och Adde och Arne lyckades med bravaden att få bort mitt altangolv! Tungt som fanken, tur att man har ett par få starka män i sin närhet!

Sen bjöd jag dem på middag och kaffe, sen trötter och förbi. Tidig läggning av kärringa idag!

fredag 10 september 2010

Och en tenta!

Torsdagen skulle ju vara en dag då jag egentligen skulle pluggat, men vad gjorde jag? Jo, lockade med mig grann-tjejen Helena till IKEA. Gjorde av med lite pengar på en ny kökslampa, stolar, ljus, 1000 värmeljus, stekpannor och lite annat smått o gott. Var hemma igen vid 3-tiden och sen hade jag förstås ingen ro i kroppen förrän kökslampan satt där den skulle! Efter lite telefonråd ifrån en kompis kom den upp och elsystemet i Kosta slocknade inte heller!

Fick på torsdagskvällen reda på att det var JAG som skulle beställa tid i Emmaboda till Tentan! Ja, ja och det fungerade ju det med! Efter en TV-kväll med “Idol” och “White Chapel” blev det sänggående och en igenom läsning av läxan!

Furugården ringde vid 8 och väckte mig! Shit, hatar att bli väckt och dessutom är man väldigt förvirrad! Jag i alla fall, det skyller jag både på ålder och min diabetes. Kan snacka i nattmössan väldigt länge och lovar vitt och brett! Fan!

Nåväl, idag efter dusch och lite annat plock stack jag till Emmaboda. Tog en varm macka på Emmagården, körde runt till varenda butik och gjorde denna dag bara fynd! Två par tights för 60 kronor, ett silverfat och två ljusstakar för 30 kr, en vit jätteläcker bricka med 4 småskålar till Agnes för 35 kronor och det dyraste var väl tätningslisten för hela 85 riksdaler! Seeeen. . . . .

var det dags för tentan, med webbkamera och hörlurar! Adrenalinet steg, fick hjärnsläpp och antar att sockret höjde sig ett antal enheter! Kommer knappt ihåg vad jag svarade på frågorna men blev i alla fall Godkänd! Precis vad jag var ute efter,  nöjd med det! Puhhh!

In en sväng till Ingrid och sen till mamma och Arne och blarrade av mig en stund.

Hem och umgicks med Adde, gjorde Pizza och på kvällen var Helena inne en sväng.

Nu tar jag det luuuugnt. . . . tills i natt, när jag ska hämta Adde i Lessebo efter sin fylletripp i Växjö!

onsdag 8 september 2010

Dagarna springer på….

vill jag lova, nyss var det söndag!

Måndagen tillbringades med att göra mitt sista uppdrag på miljöarbetet och nu har jag fått allt rättat. G minsann på alltihop och det är jag nöjd med!

Donade lite här i lägenheten, sprang lite inne hos Agnes och sen blev det lite TV-tittande och tidig säng!

Tisdagen tillbringades i skolan några timmar med Datorkunskap, som är väldans rörigt. Den här läraren som vi då råkar ha tror, att vi alla är Gudar på datorer! Precis som han! Resten av tiden hade vi psykologi som är ett underbart ämne! Passar mig perfekt!

Hälsade på Emma en runda och sen var jag inne hos mor och drack kaffe.

Vid halv 3 kom pappa,Lucja och hennes syster från Polen och hälsade på. Agnes, Adde och gullebullen var också inne och vi fikade och snackade.

Var sen inne hos Agnes och tittade på två avsnitt av “Det okända”, den som spar han har! Smög sen in när både Agnes, Adde och Liam somnat i soffan och fortsatte min TV kväll tills klockan halv 11.

Idag har jag pluggat psykologi och varit inne på datorkunskap, ett helt företag att både komma in och ut och att spara, helst!

Adde, Agnes och jag var ute i Fagerhult och köpte hundmat, klappade en otäck liten leguan och sen var det dags att hämta Liam på dagis.

Var sen nere vid gamla lägenheten för att ta ner de två resterande väggarna, men den galningen som satt upp dem har gjort det noggrant, för jag fick bara ner en. Jäddrans jobb, trots borrmaskin och man ska ju helst hitta ingångshålen till skruvarna också.

Snart en sväng till Lessebo för att betala mitt släp och äta middag med damerna igen, undras vad det blir för gott ikväll?

måndag 6 september 2010

Min helg!

Fredagens efm råkade inte bli Lessebo. Istället tog Adde och jag en sväng till Emmaboda och apoteket, köpte täckmatta och lite tegelstenar som jag ska ha till min öppna spis, fanken om jag inte ska kunna använda den på något sätt i alla fall. Tog oss en fika på “Emmagården” och på hemväg stannade vi till hos mor och Arne.

Väl hemma var det lugnt, åt min varma räkmacka, tittade på TV och bredde de mackor vi skulle ha till lördagsmorgonen. Gick och la mig vid 9, ja vid 9. Trötter.

Lördagsmorgonen mötte vi upp Ann och Mia i Eriksmåla och drog sen vidare mot Öland, men innan dess kaffe och fika cirka halvvägs.

Vid 10 var vi då på Eksgården, gick till Pehr Trosllsveden, ett känt medium och sen till Birgitta. Herreminje, du fattar inte din framtid och det blir JAG som får välja i slutändan! Ha ha.

Intog också en god middag och vid 5-tiden drog vi oss hemåt. Hem och duschade och sen blev det en svänga till “Natti, natti och Pizzan. Roligt och hur den kvällen slutade är min hemlis.

Steg upp vid halv 10 igår, mådde som man förtjänade som vanligt. Men efter mer vilande blev rycket ögonblickligen, plockade undan alla möbler ute, la på min täckduk och sen lånade jag Jonnes släp för att hämta grus och Agnes hängde på. Givetvis small ett däck på hemvägen, vadå pinsamt? Men hem och lastade av gjorde vi! Så nu kan det komma en stark man, med borrmaskin och starka armar och hjälpa mig upp med golv och väggar som finns kvar vid den gamla lägenheten.

Sen var Anneli trött igen, lagade lite middag och såg på TV en stund och sen tidigt isäng igen! Gamla människan!

fredag 3 september 2010

Senaste dagarna

har det också varit fullt upp. Onsdagskvällen tillbringades med Ann och Mia och vi åt Thaimat och Pizza.

Vid tjugo i 11 hämtade jag sonen vid bussen som haft sin första provanställning på “Bella Lanterna” och han älskade det.

Torsdagsmorgonen vaknade jag vid halv 10, upp och pluggade. Ages, Liam, Adde och jag gick en runda, tog en fika på glasbruksfiket och Liam fick leka av sig i lekparken.

Hem igen och pluggade, började tvätta och Mia och Jonathan kom och hälsa på en sväng.

Idag uppe vid 7, ska läsa lite dator, ta en svänga till Lessebo och hämta mediciner. Men vad kvällen erbjuder, vet man ej!

onsdag 1 september 2010

Redan onsdag. . . .

Vart i hela friden tar dagarna vägen?

I tisdags var det då dags för skolan igen. Väldigt trevligt och socialt! Många nya människor i mitt liv! Men vad nu då? Skulle man inte läsa ett ämne i taget? Nu plötsligt blev det 4-5 ämnen på en gång. . . .åh fyyyy! Hur fanken ska man bara hinna med allt och jag som äääär så säker på dator!

Vadå vi människor bestämmer över vår egen tid, leva i nuet, strunta i det förgångna och bara se framåt! Hur i bubblan ska jag hinna med det i den här studietakten? Vadå stress?

Nåväl, var efter skolan och fikade med Anneli, en klasskompis, körde sen hem och pluggade, sorterade mina papper tills halv 8 på kvällen. . . sen . . . precis slut! Tidigt i säng och sov ut! Tills halv 7 idag!

Åt frukost och smågrejade med lägenheten, var med och lämnade Liam på dagis och sen hem och mötte upp mor som skulle hjälpa mig packa ner grejor till Hovmantorp. Men räckte lådjävlarna? Nej, givetvis inte! Gjorde så mycket vi kunde och sen hem och gjorde mitt första uppdrag på datorn som innehöll 8 frågor och då menar jag inte frågor, utan vad, vad hände, vad händer och var hittade du dina uppgifter!

Jamen, skittråkigt är det också! Ge mig psykologi! Mycket roligare!

Ikväll blir det i alla fall att sitta på röva, middag hos Ann, men ska hämta vår färdiga middag: Thai igen! Skit i det, jag tar mig en pizza istället! Göken!

måndag 30 augusti 2010

Växjö

blev det idag med Adde som var inne på en anställningsintervju. Ska börja provjobba på onsdag på Pizzeria “Lanterna”. Tur den grabben! Jag passade på att handla lite nyttigheter i form av en ny tvättkorg, tyg, mat och lite annat smått och gott. Var även hemma hos Nettan och fikade och sen hängde hon på och hämtade Adde nere på stan, satt ett tag till och sen hemåt.

Bar in allt nyinköpt och sen bar det av till Gordana med lite Aloe Vera tandkräm och fick god fika, sen till Coop och hämtade upp min nya Nokia mobil! Wow, cerise rosa hur söt som helst.  Har hängt upp mitt nya tyg och plockat och donat, snart natta, tidig dag imorgon!

“GUD, ger dig inte människorna DU vill ha, utan människorna du BEHÖVER!

-  För att hjälpa dig

- för att såra dig

-  för att lämna dig

- för att älska dig

för att Du ska bli den människa som du är menad att BLI!”

Kloka ord, ska bara inte glömma det heller!!

söndag 29 augusti 2010

Helgens bravader

Fredagen började med att Helena och jag satt ute och tog en öl, när Bill kom inrullandes på sin HD. Meddelade att Mogge och han skulle komma, Mia, Helena, Jonne, Adde och två arbetskamrater till Mogge kom. Fick fina presenter och en jättefin blomma av grabbarna. Festade och vid 10-tiden blev det då promenaden upp till Pizzan. Blev ordentligt laddad och gjorde sen bort sig som vanligt! Att man aldrig kan hålla käften! Där spriten går in, går vettet ut? Men det är ju från fyllehundar och småbarn som man får höra sanningen!

Jaja, livet ska ju gå vidare och det gjorde det. Träffade återigen en kille, stand in kanske i mitt sinne. 40-åring i från Kristvallabrunn. Nog snackat om det.

Vaknade upp vid halv 8 och Ola åkte hem vid halv 10. Diskade och plockade iordning lite och sen var det soffläge tills halv 2. Duschade och sen in och fira Agnes vid 3-tiden. Fick god smörgåstårta och god efterrätt, spelade lite kort på kvällen med Ante och Lisa. Sängdags vid halv 11. Precis färdig!

Upp idag, söndag vid 8 och sen ner och förberedde inför försäljningen i lägenheten. Rasslade till med folk och fick ganska mycket sålt, men nu har det varit lugna gatan en stund! Låt mig få sälja mer. . . .vill inte, orkar inte anstränga mig och ringa runt sen och försöka bli av med resten!

fredag 27 augusti 2010

Onsdagens skolstart

Var det då dags för, gick här hemma och väntade och väntade eftersom skolan inte började förrän halv 3. Tog istället en runda till mor, ner till Emmaboda och kollade gardintyger och sen dags för skolan. Var där ca 1,5 timme, hem till Karin med lite prylar hon köpt av mig, därefter systemet, tygaffären igen och in till morsan på hemvägen eftersom hon lovat mig rotmos som jag fick med mig hem.

Sen kom då Ann och Mia och de hade med sig Thaimat som vi åt, snackade och “kände av”. Typiskt, tror ni jag kunde sova den natten? Inte då, här är det andar så det smäller om det och inte kul att få veta att de står vid min säng! Vet också att en man har hängt sig på min vind mitten av 1800-talet! Najjs!

Torsdagen inleddes med tvätt och sen vid halv 10 kom då Sandra. Fikade och blarrade bl a om hennes stora gravida fina mage. Kuul!

Efter hennes besök dalade jag ner i sängen, sov mestadels hela eftermiddagen och natten. Precis slut  i kroppen och nåt skit på gång. Var yrslig, mådde illa och var trött! Men idag mår jag mycket bättre!

Har varit ute och donat, haft Liam hos mig och sen var vi ute och gick en runda. Har dammsugit och nu väntar jag egentligen bara på att klockan ska bli 7 så man kan börja festa och se om det dyker upp några inbjudna! Verkar inte så just nu i alla fall!

Heltidsplugg? Ah, jag börjar på måndag!!

onsdag 25 augusti 2010

Orkar inte…

bloggga ikväll! Tarét imon! En järnets dag! Natti natt!

Skoldags!

Och inget är som väntans tider. Har gjort mig redo och nu sitter jag bara och väntar på att klockan ska bli dags att köra. Ett jäddrans väder och inget kan man göra ute heller!

Pirrar faktiskt lite i magen och det ska bli fantastiskt roligt att träffa nytt folk att ventilera med! Ja, ja fortsättning följer. . .

tisdag 24 augusti 2010

Mycket blir det!

Vaknade redan halv 7 idag, fixade och donade lite med vanliga morgonbestyr. Karolina Alm kom på fika och det är alltid trevligt med besök!

Har sett min drömbil i dag. En röd Corvette “stingray” uppe vid macken. Herreminje vilken lycka!

Killarna från bruket var här i dag och tog bort en sovrumsdörr, stadgade upp mitt kylskåp och bröt upp min öppna spis! Där sket man sig, trodde det var en vacker eldstad bakom, men bara ett hål där en kamin hade stått! Blir till att få igen hålet lite snyggt igen, eftersom min skorsten är utdömd och få betala en kamin själv! Fan, trodde man skulle få god och varm vedvärme här till vintern! Det enda man fick var att få städa efter karlarna! Typiskt!

Har ätit god middag hos lilla familjen också, slapp i soffan och magen står fortfarande på trekvart efter mos och korv.

Luuugna gatan!

måndag 23 augusti 2010

Ännu mer fullmatat

har det visst varit idag. Städat och tvättat min lille SAAB, skurat verandan, varit i Lessebo och Kalmar och IKEA. Det blev nya köksmöbler, kuddöverdrag, ramar och filtar. Hem, då kommer Lone med god kantarellpaj och vi satt ute och fikade. När hon kört ringde goe Marie och ville komma. Hon hjälpte mig att sätta ihop stolarna, vi fikade och sen kom Agnes och Adde in och hjälpte mig med bordet.

Blir så jävla trött ibland, ska för all del inte klaga, vänner har jag! Jag vet vilka som är mina äkta vänner och jag vet också vilka som är mina ytliga vänner! Men att försöka ordna något det är toppen, när en efter en droppar av för andra, viktigare vänner som har fest! –Åh förlåt, det är så rörigt just nu, kommer inte ihåg vad vi bestämt, åh nu fick jag dåligt samvete!!! Ibland undrar jag varför folk inte vill umgås med mig, har bott i Kosta i 12-13 år, men vilket helvete att komma in bland folk och få vänner!! OK, det är mig det är fel på !!FÖRLÅT!!

Säger bara en sak, kyss mig i röva! Men jag klagar inte, bara vad jag känner just nu och allt blir så mycket bättre, det vet jag! Ska inte klaga, har ju fått en ny mobil idag, förbättrat mitt hem, fått umgås med mina goa ungar, fick posten(trots att jag inte har någon brevlåda), och mina vänner, ni som jag vet finns och till Er säger jag: Jag älskar Er!

Jag är tacksam för allt jag har i mitt liv och allt som komma skall! Och jag önskar. . . . jag önskar. . . .

söndag 22 augusti 2010

Fullmatad söndag

har det varit! Gårdagen innehöll besök av Karin och Inger och sen var det bara tråkigt, tills vi tog en omgång kortspel hos Agnes och Simon.

Idag har Adde och jag sorterat prylar och burit på hans lådor som skulle med till nya lägenheten och det var svettigt värre!

Var i Broakulla och fikade med Arne och morsan, hem och handla och dags för lite middag. Vid halv 8 fick jag den äran att skjutsa Adde till Nybro till sin date!! Och passade på hemvägen på att stanna till hos Peter och fikade. En beundrare!! Men ingen jag vill ha, dessvärre!

Även om man är den vackraste kvinnan i Världen, har massor med pengar, en snygg SAAB så är det ju inte alltid ens kärlek är besvarad! Hemska tanke, han kanske är förtjust i någon annan? Eller är jag så ointressant?

Märkligt att man alltid ska springa på karlar som man blir intresserad av och som man inte får gensvar av, men förutom det kan du ha en skock efter dig som inte intresserar dig det minsta! Hur fanken är kärleken bara funtad? Man läser om den enda sanna kärleken, den rätta och om giftemål. Inte fanken kommer jag att bli gift i detta jordelivet, men vad gör väl det? Man bevisar väl inte sin kärlek genom att gifta sig? ,  Är så nöjd med att vara särbo (är ju inte ens det nu), men jag menar . . . om man skulle fastna. . . då nöjer jag mig med det!  Tålamod. . . . han kommer snart. . . . den rätta! Fan, sov med dig nu Anneli! En ny dag i morgon med nya möjligheter!!

lördag 21 augusti 2010

Trötter

var jag igårkväll, förresten hela dagen!

Mitt kvällsbesök på torsdagskvällen stannade till halv 1 och vi fikade och snackade.

Tidigt iväg till Lenhovda och Marie för fika och fick ett jättefint vitt skåp, vidare sen till Hovet och fixade min söte, vackre bil och som väl var ett litet fel, en “givare” som blev bytt, så nu går han som på räls igen.

Upp sen till Lessebo med Adde som skulle till arbetsförmedlingen, som var stängt! Tog en fika och sen hem och vilade soffan. Middag med ungarna och sen fotboll i Kosta. A-laget och Kosta-Johansfors. Stackars lilla Kosta som blev krossade med 5-0.

Ja, något att säga om mannen. 54 år, barn 2 st, singel i nästan 20 år(vad är det för fel där då?), inget vad jag kunde märka, trevlig, snäll, men det är inte honom mitt hjärta bankar för, sorgligt nog! Finns en annan. . . . som inte vill ha mig! Hu hu!

Tiden får utvisa och tillfällena! Önska kan man ju!?

Morgonen började bra idag! Någon har snott min brevlåda eller flyttat den utan att jag vet! Nya kostnader?

torsdag 19 augusti 2010

I´m back, I´m back. . .

into my little blogg, you know!

Bara att hoppas på att ni har haft en bra semester för nu är det min tur att ha det, ett litet tag i alla fall.

Min sommar har varit fylld av Öland och jobb. Har åkt HD två gånger, flyttat och köpt ny bil, den gamla dog!

Har haft en fot i Skruv, Öland och Kosta och i röran inte känt  mig hemma någonstans, men äntligen har jag kommit in i mitt nya vita, tjusiga hem och trivs som fisken i vattnet!

Och. . . det har visst trillat in en man i mitt liv, halkade in skulle man väl kunna säga, Ingers fel, Ingers fel. Får man inte den man vill ha får man väl tacka ja till de som är intresserade av mig! He he!

Kan ju inte tvinga någon att bli ihop med mig bara för att jag har ett brinnande intresse, kan väl ha lite kul under tiden? Och vänta kan man ju alltid! Eller kanske inte, vet varken ut eller in jag heller tydligen! Den som lever får se och om någon nu undrar så är han från Emmaboda! Jaaaa, han också! Talar kanske om mer senare, om jag får den lusten! He he!

Min son kom hem idag, men flyttade raka vägen in till Agnes och Simon. En paus tills han ger sig iväg igen och det vill han ju, till Stockholm. Får väl se hur det blir med den saken! Hepp hepp!!

tisdag 6 juli 2010

Paus

får jag väl ta nu i mitt bloggande! Hopplöst utan en dator och har nån en gammal eller ny att

skänka vore jag tacksam! He he! Lovar att återkomma med mer senare!

 

TILLFÄLLIGT AVBROTT. . . . . .

tisdag 29 juni 2010

Måndag och tisdag

Måndagen innehöll massor av sol, städning hemma och gos med Liam. Var med Agnes och hämtade på dagis och sen var vi i Lenhovda och hämtade paket. La mig vid 10-tiden och somnade som en gris.

Dagen idag har också innehållit en massa sol, varit och hämtat Liam på dagis och slappat. Vid halv 4 kom världens bästa Marie och hälsade på. Hade med sig god glass som vi avnjöt till kaffet.

Ensam är stark, jag vet!! Och det är väl något som jag antagligen ska lära mig och leva med! Vänt bara tills den dagen mina 7 miljoner på Lotto kommer. . . .dåååå vet man var vännerna finns! Ska inte klaga egentligen, har jobb, min goa familj och väntar nu bara på att få svar om lägenheten. Nu har hon fått sina pengar, men skulle inte förvåna mig om hon nu gått på semester så att man ändå inte får något svar!!

Har idag ansökt om CSN bidrag, ett steg närmare skolan!!

Aaaaddeeee! Jag vill ha tillbaka min dator, Nuuuuu!! Känner sig lite handikappad. . .shit.

Just nu hos Agnes och Simon och imorgon jobb och däckbyte hos Tappen!

måndag 28 juni 2010

Öland och jobb

Fick då äntligen träffa min lilla son på Öland! För honom blev det då jobb och för mig stranden i min lilla solstol. Köpte presenter till Liam och slog upp mitt lilla tält. Kvällen tillbringades då på “Yellow” och fick träffa hans chef Mischa som då är känd från “Robinson Karibien” och vilken tuffing! Helt underbart trevlig, rolig och galen! Blev bjuden på en stark och Addes goda grillbuffe.

Kröp sen in i mitt lilla tält vid 9-tiden och somnade som en stock!

Dagen efter träffades Adde och jag igen och åt frukost tillsammans på bageriet, sen jobb för honom och jag la mig i solen igen, cirka en 6 timmar! En tyst dag, ingen man kände  och ensamhets känslan kröp, Saknar verkligen en god kompis att göra en massa roligt ihop med! Vadå om du har 6895 vänner på facebook? Hjälper inte på din fritid! Fick i alla fall träffa Mischa och Mika som också var med i Robinson, hur trevliga och gulliga som helst. Såg även att Kanal 5 kommit och började rigga upp sina grejor inför TV-inspelningen! Kul höst att se fram emot och man hoppas ju nu att min lille son kommer med i serien.

Framåt kvällningen blev det en pizza på “Yellow”, snack och sen ett långdraget Heeej dåå av sonen, körde sen hemåt igen, fast nu mot Broakulla och mor. Sov över och vi firade en liten midsommarafton med sill och potatis fast i år blev det ingen nubbe. Vid 16.00 började då mitt 25 timmars pass över helgen. Har sovit 2 nätter hos pappa och Lucja och när jag väl körde hem söndagskvällen vid halv 10 var jag mäkta slut i kroppen. Stopp i Lessebo för att handla, träffade Berit och Ann och snackade bort en stund. Hem för att packa upp! Agnes sms:ade att Liam var vaken och då var man ju inte sen att sticka upp och gosa med min lille pom pom fis!!

Hem och packade upp resten och vid 12-tiden somnade jag som ett ovaggat barn!

Steg upp vid 8 idag för att ringa en massa, skriva ut räkningar, ordna tid till däckbyte och att låna Agnes dator. Ska även söka CSN lån och gotta mig i solen! Får väl sen nu om jag får något besked om lägenheten. Skulle gärna vilja flytta in till den 1:a augusti, den som lever får se. . . .

tisdag 22 juni 2010

Måndagen och tisdagens bravader

Måndagen avlöpte ganska lugn här hemma, plockade i ordning och packade. Fick ett glädjande besked om att Anders kunde laga min bil. Ja, jösses vilken skillnad och inte låter han som en HD heller längre. Jobbade mellan 16.00 och 21.00 och sen körde jag hem till pappa och Lucja och sov över där.

Idag har jag återigen jobbat, mellan 07.00 och 12.00 och det kan man väl säga är fina tider när man sen är ledig tills fredag eftermiddag. En vanlig fredag för min del och ingen midsommarhelg med en massa bus inte!

Fick idag det glada beskedet om att jag kom in på skolan till hösten! Börjar den 25e augusti!

Låg ute och solade lite idag och sen har det blivit pack igen, nästa anhalt Öland och Adde! Tråkigast är väl att även min dator försvinner ett tag till Öland, men kan som väl är låna Agnes och Simons, så nån gång kan jag väl skriva av mig, antar jag!

Blev bjuden på god middag hos lilla familjen och fick chansen att gosa och busa med Liam. Nu får jag inte träffa honom förräns på måndag, men dååå ska jag allt rå om honom!

söndag 20 juni 2010

Slappt!

Denna innehållsrika söndag har bestått i att köra till Coop och fått besök av mamma och Arne. Var uppe en sväng och hälsa på Liam, Agnes och Simon.

En fruktad huvudvärk idag och har mått skit. Sov mellan 16.00 och 20.00 i en konstig djup sömn och det är mitt straff när jag varit ute och festat! Precis slut i kroppen! Nähä, imorgon väntar allvaret, att börja jobba enligt schema! Tur är väl det, slipper man ha ångest när man festat och mår därefter! Har inte fått ett dugg gjort här hemma idag, nya tag imorgon!

Barfotafest i Brittatorp

Dagen var väl ingen höjdare precis förutom att mamma kom och hälsade på, sen gick vi upp till lilla familjen en stund. Vilade middag en timme och Agnes kom ner och gjorde mig sällskap under tiden jag fixade till mig inför kvällens fest!

Vid kvart i 5 kom Lone och hämtade mig och sen blev det ett par öl hos Lotta där vi samlades inför avfärd till Brittatop. Välkomstdrink, linedance och mycket god mat.. “NoName” hette bandet som spelade och var helt suveräna! Dansade och buggade sen loss barfota hela kvällen. Hemma igen vid kvart i 3!

Steg sen upp vid 11 idag. Får väl packa sen iför min natt i Skruv, börjar jobba imorgon och har sen tänkt åka till Öland och Adde några dagar. Får kanske vara med på TV?

lördag 19 juni 2010

TV 5

kanske sonen får vara med om i sommar då. Ett nytt program som typ “Ullared” fast “Campingen”. Hoppas han håller sig framme bara så att han kan vara med på TV. Han kan ju göra reklam för sin vackra 48-åriga singel mamma också. He he

Lördagsmorgon

vaknar utsövd och solen skiner!

“ Man är aldrig så lycklig eller så olycklig som man inbillar sig!”
La Rochefoucauld

fredag 18 juni 2010

Luraaad!

blev man än en gång på vädret idag. Kallt och jäv…! Tog en runda till Broakulla och mamma och sen fortsatte vi till Emmaboda och tog en varm räkmacka på “Emmagården”! Sprang och kollade lite i butikerna och köpte mig ett gammalt lakan med spets för 30 kr.

Väl hemma hade då solen tittat fram igen, så givetvis blev det min solstol ett par timmar.

Beställde pizza åt mig och Agnes som vi avnjöt hemma hos henne, Liam hade somnat efter allt bus idag, men väckte honom snart. Mormor var ju tvungen att ha sin gosetid också.

Lugn kväll och snart en tidig bäddning, feeest imorgon!

torsdag 17 juni 2010

Du härliga dag!

IMG_6254

Liam badar i sin pool…

Kan sammanfatta den här dagen väldigt kort på grund av att jag just nu är väldigt trött!

Mådde tjyvtjock på morgonen och ville bara åka till Öland och Adde eftersom jag visste att han hade tråkigt, men ändrade mig när jag väl pratat med honom. Han hade fått jobba hela dagen i dag och njööööt! Puhh, ett problem mindre!

Sol ute, sol inne, sol i hjärta sol i sinne och solbränd och vacker är jag! Har sett Liam ta sitt första dopp i dag i sin pool och Agnes kom ner och fixade min DVD så att jag kunde se “Avatar”! Oh, min Gud vilken film! Vilket djup och så vacker!! Nu kan man sova med ett rent och vackert hjärta!

 

onsdag 16 juni 2010

Mycken arbete. . .

har det varit även idag med en massa tvätt, mattor, kuddar och täcken. Var nere på C-packen och hämtade mer lådor till allt som ska packas, träffade lilla Nettan och det är alltid lika kul!

Hem och solade och hade det gott, var uppe och tog hand om Liam en liten stund medans Agnes sov och Simon kollade fotboll. Vi var ute i sandlådan och hälsade på Lena och Peter.

Tänkte att jag ikväll skulle kolla in filmen “Avatar” men otekniska Anneli fick givetvis inte igång DVD:n! Gjorde inget, för Mia Sms:ade och undrade om jag ville komma upp till Lessebo. Fick ett flott parasoll till min veranda och en ursnygg tröja. Fikade och snackade och körde sen hem vid halv 10.

Vill ni se min ursnygga “Mors dags” Present? Gå då in på Agnes blogg, där jag är fotad med den! Urtjusig! Tackar!!!

tisdag 15 juni 2010

Fullspäckad dag

blev det visst. Hade tänkt mig en solar dag, men ack vad man sket sig än en gång! Fick bli att dammsuga nere och plocka bort alla Addes grejor från toan och städa densamma.

Var idag med och hämta min lille gullebulle på dagis, men inte fanken blev han glad när mormor kom, jätteledsen och ville bara leka med den stora trampbilen.

Körde sen upp till morsan och fick god middag och årets första svenska jordgubbar till efterrätt, snackade och hade kul! Fick sen med mig lite flyttlådor hem och började att packa ner Addes prylar på hans rum och städa ovanvåningen.

Sitter just nu med en kopp kaffe, bloggar och funderar. . . när ska han ringa igen? Nästa gång blir det HD till Öland för att hälsa på Adde! Och nu ringde telefonen, ett oväntat besök av Mia! Kulan värre!! Hej hopp!!

måndag 14 juni 2010

Öland och HD!!

Packade in alla Addes prylar här vid halv 9, gav oss sen iväg för att lämna Liam på dagis och sen mot Ööööland, med ett par fikastopp på vägen. Var även uppe vid Byxelkrok och Långe Erik! Underbart väder och sista anhalten blev ju då Addes nya hemadress: Böda havsbad! Träffade chefen Daniel och fick se hans nya bostad, en liten stuga som han skulle dela med en annan kille. Liiite jobbigt att lämna honom kvar, min lille pojk! Lämnas ensam där han inte känner någon och förstår att det var nervöst för honom. Men det klarar han, när han väl börjar jobba och lär känna nya människor!

Drog oss hemåt och hemvägen tillbringades med att Agnes skulle utnyttja sin kamera till fullo! Blev kort på strutsar, kameler och väderkvarnar! Pizza hämtades i Eriksmåla, stopp på Coop och sen hem till Agnes och Simon en sväng! Min telefon ringde men tänkte inte mer på det, kände inte igen numret och trodde att det var någon som ringde på mina grejor på blocket! Ringde igen, och dååå, herreminje, blev jag erbjuden att åka HD!! Vem tackar väl nej till det? Inte jaaaag!!

Tog en långtur och jag njöt i fulla drag, skorrade ett bra tag i rumpan när vi kom hem, skön massage! He he! Hem till lilla familjen med den Mc-dress jag lånat av Simon och sen hem. Har ett leende på läpparna än!!!!

Ja, lägenheten har jag inte hört ett ord om än, skatan ska väl se att jag kan betala av det som jag ligger back med på denna hyran innan hon kan ge mig ett besked! Men pengar kommer!! Hon behöver inte vara orolig! Allt löser sig, livet är underbart!!

söndag 13 juni 2010

Dassväder

har det varit. Blåser som fanken, kallt och jä…..! Steg upp ganska sent idag efter glasbaren. Inget tryck där direkt och knappt inget folk man kände, men sitta där skulle jag!

Har varit uppe hos lilla familjen och sovit middag! Har ångest inför Addes flytt imorgon! Sitter och funderar på hur ensamt det kommer att bli, vi har ju trots allt haft kul ihop! Kan snacka om allt, mer som kompisar än som mor och son och i ensamheten är det ju trots allt honom jag har haft. Har gått igenom ett antal “seperationer” nu men kanske ändå denna blir värst? Jag blir än mer ensam, ska nu stå på helt egna ben, inte rätta mig efter andra och bygga upp min egen tillvaro och stora förändringar i ens eget liv!

Men då finns det ju människor som jättegärna hjälper till, har försökt att få en frist att flytta över i 2:an snarast eftersom ekonomin är som den är, MEN uppsägningstid på denna lägenheten, att få in sin hyra (som säkert går till produktion och inte till lägenheterna), men att tänka på människan som finns bakom och behöver hjälp skiter de i de fisförnäma damerna på kontoret i!! Ja, ja du ska få dina pengar den 24e juni!! Sen får man se om hon mjuknar! Skata!!

Ska nu förbereda de mackor vi ska ha på vår lilla utflykt till Öland imorgon och som tur väl är, hänger Agnes med så man slipper köra de 18 milen själv hem! När vi släppt av min lille son, buhhhh!

lördag 12 juni 2010

Marknad o lite annat. ..

har det blivit idag. Lilla familjen, Adde och jag tog en tur dit vid 12-tiden. Såg mitt X med sin rock Olga som nu plötsligt blivit mörkt mahogny och såg ännu äldre ut! Karma, karma, aldrig säga så om andra, då får man dubbelt tillbaks. Hann att varva dem och de försökte undvika oss till fullo! Skönt att det inte kändes ett dugg! Bara befriande att slippa! Puhhh! Finns annat mer spännande och roligt!!

Körde sen ner till Skruv och fick oss et dejligt smörrebrödsbord med Axel, Birthe, Tiina och Alex. Blev visst lite öl och snaps också, så man kände sig lite salongsberusad på hemvägen!

Har nu fixat till sig lite och väntar på danskarna och pappa som ska komma hit, blir väl ett par öl och sen glasbaren! Får väl se hur denna kväll slutar! Kan bli helt fantastiskt, spännande, helt underbart . . . . eller en ren katastrof. . . .

fredag 11 juni 2010

För Frida tog studenten. . . .

Uppe tidigt idag och målade ett skåp, tog hand om Diesel en stund och tog en promenad med honom. Gosade med gullegubben och sov middag. Dusch på det och körde sen en runda till mor! Herreminje, nu har hon ramlat igen. Bruten lilltå, svullen ankel och ett fördärvat knä, snart dags för rollator morsan!

Vidare ner till Emmaboda och Fridas student. Lilla gumman var bra i gasen och det tjoades och tjimmades. God smörgåstårta och jordgubbstårta. Människor man inte sett på länge, en fruktat trevlig kväll, minsann!

Hemma vid 11 och nu nana kudden!

En tub, Sandra kostar 430 kronor och varar 5 månader! Naturläkemedel och det skadar aldrig att prova! En helt naturlig produkt som bara ska finnas i vår kropp och som vi oftast har för lite av! Lovar, ska kollas av mig i egen hög person, funkar det är det än bättre!

torsdag 10 juni 2010

Sa… regnväder!

Upp vid 8 idag och började renbädda och tvätta, höll sen på med det hela dagen. . .mycket!

Adde och jag drog en repa till Lessebo och man blev där bjuden på fika av sin son och kollade in nya loppisen.

Väl hemma igen så var det mat, dammsugning, tvätt och Agnes som då kom ner för att plåta de grejor jag ska sälja på “Blocket”, kom och köp!! Hängde sen med Agnes hem för att gosa med min lille gose snutte fis!

Hem och börja måla på ett annat litet skåp som jag råkade “hitta”! Har man inget jobb så gör man sig jobb!

Har fortfarande stora funderingar vad gäller kursen igår, mycket att fundera över och mycket att förvånas över. Kan det vara så lätt att bara tillsätta något som de påstår att kroppen saknar? Lovar att prova och återkomma med svar senare! Kan det bota värk, sömnproblem, vatten i kroppen, övervikt och övergångsbesvär så är jag inte sen att testa! En tub ska då räcka i 5 månader och efter det borde man väl märka av ett resultat?

Men hur fanken beställer man? Marianne har lovat att skicka instruktioner över detta men har jag tålamod eller? Nä. . .  vill ha nuuuu!

Adde har nu bestämt sig för att inte flytta förrän måndag. . . då får man ha sin stora gulle gris hemma ett tag till. . . Gott!

En lååång onsdag

och härligt, underbart roligt!

Startade morgonen med en frukost hos pappa och Lucja, lite ovanligt att de steg upp samma tid som mig och det eftersom jag idag inte började förrän klockan 9 på Furugården. En kurs som varade i 3 timmar, om brandsäkerhet och lite annat smått och gott.

Hem – Agnes kom ner en sväng för att plåta lite grejor som jag ska sälja på “Blocket”, men då var väl batteriet slut! Försöker imorgon igen. . .

Tog mig en dusch och vid 4 kom Marie och hämtade mig för vår lilla utflykt till Karlskrona och en kurs hon anmält oss till. Fattade inte alls vad det egentligen handlade om. . . men nuuu vet jag. En mycket intressant kurs hos Marianne och Brian. Brian håller då på med naturmediciner och Marianne har i 35 år jobbat med våra hormoner och vad det handlar om! Till exempel om hur farligt det är med mediciner som fördärvar vår kropp och ger oss kvinnor bröstcancer!  Att det oftast är östrogenet i vår kropp som vi har för mycket av och att vi saknar det viktigaste: Progesteron! Givetvis behöver vi östrogen i en normal dos men mer av det andra! Det farligaste idag är de plaster, microvågsugnar och de p-piller vi stoppar i oss.

En läkare Dr John Lee´s studier, forskning, erfarenhet och bevis som han har presenterat. Och om hur all världens läkare egentligen nekar till det här! Här är det bara pengar, makt och politik som styr! Givetvis ska läkaren tjäna pengar på oss. . . genom att stoppa i oss en massa farliga mediciner!  Egentligen har världen och de stora maktstyrena botemedel mot både cancer och till exempel diabetes but who cares? Jag bara säger så här: GÅ KURSEN! Mycket att skriva om men man fattar mer om man går kursen! Rekommenderas varmt!

Här ska micron slängas ut, p-piller lägger vi av med och nu ska jag börja använda Progesterone! Och beställa tid hos Brian! Jag ska bli en ny människa och leva länge!

Tack snälla underbara Marie för en trevlig och lååång kväll! Du är en ängel i mitt liv! Generös och underbar!!

tisdag 8 juni 2010

Sicken tur. . .

man hade då!

Gårdagen tillbringade jag då mellan 7.00 och 14.30 på lilla Furugården. Lika mysigt som vanligt, förutom att vi hade ett dödsfall till.

Hem sen och slappade, upp och gosade med Liam och sen hem och åt. Energierna ur min kropp bara försvann och det blev soffläge för min del. . .zzzz…. upp igen vid halv 8 och tittade en stund på TVn, la mig igen vid 9 och sov djupt idag tills klockan 8.

Ska småplocka lite här hemma och vid 3 blir det till att åka till Skruv igen, jobba kväll och sen en övernattning hos pappa eftersom jag i morgon bitti ska på utbildning på Furugården tre timmar. Ja, så är läget!

Testing, testing

säger de när de ska testa sina mikrofoner och så gör även jag eftersom bloggservern inte fungerade igår. . . . .

söndag 6 juni 2010

Du härliga dag!

Sov lite längre än vanligt idag men som vanligt var det solen som gjorde mig lyckligast, fast det är klart. . . Liam kommer klart först!

Mamma och Arne kom en sväng förbi både hos lilla familjen och här. Arne hjälpte mig med det sista på min spegelhållare så nu ska den väl vara lite stadigare och sen fick den sig en sista omgång färg också! Dammsög här framåt kvällen och tog en härlig dusch med rundsmörjning efter solen.

Här står mina bananlådor och väntar på att bli packade! Vet varken ut eller in just nu, vill flytta, vill inte, orkar inte, hinner inte, måste flytta och funderar fram och tillbaks! Jaja, det kanske inte är meningen än? Har fortfarande inte fått nåt besked av Ljubo om lägenheten, väntar och väntar!

Vet bara att man får jobba häcken av sig med flytten, inte bara mitt utan även Addes grejor ska ju packas. Det ska målas om och prylarna ute ska flyttas och eftersom “jag bara är en kvinna” så behövs ju lite kraftkarlar för att flytta mitt golv. Det ska sättas in annonser, göras om ute på nya stället, en begravning i Göteborg, Adde till Öland och sen ska jag ju då hinna sommarjobba också!

Jösses vad trött jag blev plötsligt! Får väl gå och häcka nu!  Tre arbetsdagar på raken nu och seeeeen . . . allt annat! Zzzzzz!

Kors i taket. . .

vad jag har varit lugn denna helgen då! Adde hängde med Agnes och Simon till Växjö och jag har njutit av solen hela dagen! Mia och Ann kom hit och fikade, alltid trevligt med goda vänner!

Stack sen upp till Agnes och Simon på kvällen, grillade och busade med gullungen. Snackade även med Lena, Peter och Helena och sen var det dags för lördagens kortspelsomgång! Vann ikväll hela 8 kronor och sen gick vi hemåt vid 12- tiden, Adde och jag!

Tanten trött, nu nanelinan!

fredag 4 juni 2010

Lugna gatan. .

har det varit idag. Steg upp halv 8 och intog en god frukost tillsammans med datorn och Smp och sen var det solen som var den viktigaste ingrediensen av denna dagen.

Agnes, Simon och Liam var här en stund och Simon skulle hjälpa mig med att stadga till min spegelhållare med stora skruvar, inte klart än! Gullebullen känner sig hemmastadd när han får det han vill av mormor! Pepparkakor, banan och musiiik!

Adde fick då äntligen sina pengar och de skulle ju lösas in på Coop men då rasade tydligen kassa apparaten ihop! Fick inga pengar! Körde då till Lessebo för att lösa ut dem hos Anita men då påstod hon att de redan var utlösta! Tillbaka till Coop i Kosta och då fick han sina pengar. Anledningen var tydligen att Coop inte löser ut checkar på mer än 2000 riksdaler. Men Hallå!!! Då ska det väl inte stå på checkskrället att det går att lösas ut på Coop, eller? Jaja, men även det gick ju att lösa tydligen! Skulle bara behövas en vända till Lessebo först och ett antal liter bensin fattigare!

Lagade en god middag här ikväll, tog mig en whiskeypinne och blev sen sugen på kaffe och kaka! Ingen kaka, borta!! Bara ställa sig att baka en! En banankaka bidde det och Anneli fick sin lust mättad!

Tidig kväll och en utsövd Anneli, förhoppningsvis!!

Orkade inte…

blogga igår, ville bara ta det lugnt efter mina 12 timmar på jobbet! Vilken röra  och för första gången har jag jobbat på Södra. Ingen rolig kväll och morgon med 3 dödsfall av goa pensionärer! Ville gärna säga Hej då till dem och att se dem så orörliga, så stilla. . . . Livet och döden är märklig, kuslig och spännande! Själv ser jag med nyfikenhet på min egen död den dagen den kommer, men nu har jag inte tid! Ska leva och njuta först tills den dagen man själv ger upp och inte orkar mer!

Var med i går när de hämtade en, flytten från säng till bår gjorde stanken i rummet olidligt, kändes hela vägen ut till bilen och den satt i min näsa tills i går kväll. Efter dusch, insmorning, lite massage, tandborstning och parfym och en eftermiddag ute, tyckte jag äntligen att den försvann men å andra sidan kan man ju minnas! Usch!

Träffade även Agnes och Liam igår och Eva, en gammal jobbarkompis var här och fikade.

OCH en ny dag för de levande IDAG!!

onsdag 2 juni 2010

Onsdagens inlägg

kan man ju skriva redan nu. Har varit en lugn morgon och nu sitter jag väl mer och mindre och väntar på att få köra till jobbet. Ett pass mellan halv 2 och 9 ikväll. Får sova över hos pappa och Lucja inatt och sen är det upp till jobbet igen i morgon vid 7. Torsdagen skall bara jobbas till 12, men man vet aldrig, kan bli längre.

Väntar nu på besked från Josefine och Ljubo, ett positivt sådant! Snälla!

tisdag 1 juni 2010

Växjö än en gång

har det blivit idag. Mamma, Adde och jag körde in halv 10 för att då “låna” lite pengar på pantbanken. Vilken besvikelse!!! Man ska nog äga tre guldtackor för att få ut några pengar där, helt meningslöst!!

Vi körde sen till Bergqvara utanför växjö och tog en fika, fortsatte sen till City-gross och gjorde fynd! Foppatofflor för 29.90. Sommarens arbetssko! Träffade pappa och Lucja som också var inne och tog sen en korv hos Bosse.

Hemma igen! Började måla än en gång på min spegel och nu åkte det med tre krukor till.

Vid halv 6 kom då världens goaste Marie. Fikade och snackade. Massage för själen!!

Var uppe hos Agnes, Simon och Liam en sväng, hem och diskade och tog en runda med penseln till.

Ja, en dag till till ända! Funderar nu på min flytt, min utförsäljning av mitt hem, Addes flytt och allt annat runt omkring. Tur att man har lite att tänka på! Synd om hjärnan skulle stagnera, ingen risk att man blir senil inte!

Hjälper det om man skriver sin önskan?

- Kära Änglar, hjälp mig nu till en ny ekonomisk nystart i mitt liv!  Helst just nu, för då vet jag att allt går vägen!!!

måndag 31 maj 2010

Jobbedag igen

har det varit idag. Mor var så snäll att hon steg upp halv 6 idag och fixade kaffe och frukost och sen var det bara att packa ihop sin sovplats. Skulle jobbat till 12 idag men råkade bli till kvart i 2.

Till Lessebo och banken, apoteket och kollade mitt lotto som inte gav ett skit i utdelning!

Hem och dammsög efter Addes fest( han kunde inte, fortfarande bakis), tur att han har en så snäll mamma då!

Upp till Agnes och Simon! Sandra, Ola och barnen kom och hälsade på för att titta på den barnvagn de hade till salu! Fikade och snackade! Vilka söta ungar de har och en liten goding till på väg!

Jaha, då har man sagt upp sin lägenhet idag, känns både sorgligt och roligt på samma gång! Älskar att inreda nytt men här har man ju trots allt bott i 12 år! Men vad gör man inte för en bättre start och en bättre ekonomi?

Har fortfarande lite ångest efter helgens bravader! Men vad fanken. . . lever bara en gång!! Undrar fortfarande om han var gift? He he!!

söndag 30 maj 2010

Det var den lördagen. . .

och vi hamnade i alla fall på glasbaren! Mogge dök aldrig upp, trötter efter en dag på Öland.

Nåväl, fuller blev man sprang runt och blarrade med folk och Lone drog till Emmaboda själv. Följde i alla fall med den här HD killen hem och kollade in hans skivsamling, drack lite mer, snackade och så vidare. Knallade sen hemåt vid halv 5. Märklig man! Vet tydligen varken ut eller in!

Kom hem här och blev mött av ett glatt gäng som satt här och drack och blarrade. Kunde ju inte vara otrevlig så det blev att skåla i en Tequila! Sen var Anneli trötter, la mig och sov!

Idag när jag vaknade råkade jag då ha en karl i sängen, konstigt! Han fanns inte där när jag la mig?!! Jaja, vid 12 ringde det då på dörren och vet i hundan om det inte var hans fru, eller? Inte en aning! Och glad var hon inte! Inte mitt fel att han slaggade över!

Den här dagen har gått åt till att sova, diska och hälsat på Agnes och Simon. Snart drar jag vidare till Broakulla för att fira min mor och ska sova där i natt. Jobb i morgon 07.00!

lördag 29 maj 2010

Inget är som väntans tider. . .

Inatt vaknade min lille gullebulle, nej gjorde han nog inte, men han grät och vem tog inte chansen att lägga honom jämte sig då? Jo, mormor! Han vaknade sen vid halv 9 och hade allt som allt sovit 13 timmar. Vilken fantastisk liten unge! Vem kan inte älska ett sånt barn?

Vi åt frukost, dansade som vanligt och mös. Jättetrött vid 11-tiden och la sig till rätta i soffan! Å då kom dom. . . kidnapparna! Då spratt det till i Liam! Pratade, skrattade och dansade och sen gick de hem. Det var det roliga det!!

Eftermiddagen har bara varit seg, la mig själv och sov 2 timmar och efter det bara väntat och väntat! Vem fan ska ordna fest när ingen kommer? Alla upptagna på sitt håll! Nu sitter jag och väntar på att Lone och Mogge ska komma! Lone har nog somnat eftersom hon skulle vara här 1900 och Mogge är på väg. Vi kan nog både festa och snacka, inga problem där inte, och Teqila gillar vi båda två! Nu till den stora frågan!!!???

Emmaboda eller glasbaren?  Vill gärna till glasbaren eftersom jag antar att HD-killen ska dit men drar lite i Emmaboda tarmen också! Löser sig nog. . . sa kärringen som sket i vasken!!

fredag 28 maj 2010

Gullefjun

En härlig förmiddag med sol och lite målning.

Vid cirka halv 3 kom då mitt lille gullefjun! Hej då mamma och pappa! Kvalitetstid!! Adde, Liam och jag tog en runda till Outleten. På väg dit när vi gick i godan ro, mötte vi en kille som sprang, tänkte väl inte mer på det förrän vi träffade en tjej som jobbade i skoaffären! Hon skrek: -Han tog ett par skor, han tog ett par skor! Uppståndelse i lilla Kosta vill jag lova! Tur att inte jag ska vittna om nåt! Har inte en aning om hur han såg ut! Köpte lite godis, hårspray, cig och en liten bok till Liam. Han blev även bjuden på bröd i restaurangen av Fanny och det är väl något av hans favorit!

Knallade sen hemåt under lite duggregn och sen var det musik och dans som gällde för Liam. Lagade middag till oss: Spätta, kokt potatis och kall god sås som Adde hade lagat till. Liam åt en stor portion och pratade och skrattade glatt. Och kladdade! Men var gör väl det? Mamma tvättar! He he!

Har busat, har haft fruktstund och Liam vilade kudden men till sist efter blöjbyte och pyjamas somnade han gott i soffan vid halv 8. Nu slapp i soffan för mormor också!

Åhhhhh

vad roligt med kommentarer! Tryck på kommentarer, skriv, tryck på anonym och skicka! Även om jag inte kan svara så kan jag läsa i alla fall! Skynda skynda!!!

torsdag 27 maj 2010

Städa och fejja

har det blivit idag! Måste ju passa på när man är ledig! Har städat både ute och inne, tvättat och börjat måla på min golvspegel jag fick av min moder. På tal om moder, så när jag höll på att dammsuga kom hon insmygande och höll på att skrämma skiten ur mig! Det var roooligt, tyckte hon i allafall.

Duschade och handlade, tänkte sen lägga mig i solen, men det var nåt skit i vägen som skymde den, la mig sen på soffan i stället en stund efter middagen men än en gång kom min mor in, inte blev jag skrämd men väl väckt! Agnes, Simon, Liam, Adde och morsan hade varit i Växjö och shoppat!

Uppe och gosade med mitt lilla gullefjun en stund och ikväll har det bara slappats, värd det efter allt städ!

Jaja, nu har man kommit på ett nytt sätt att tjäna pengar eller låna lite pengar, som det heter! Pantbanken! Varför inte panta sånt man vill bli av med? Tjäna en hacka och ge fan i att lösa ut det! Tål att tänkas på. . . .  testar på tisdag! Just nu har man pengar på hjärnan och allt tåls ju att testas! Man blir knappast lyckligare av en massa prylar har jag förstått. . . äntligen! Bättre med en liten peng på banken som man kan lägga på minnen istället! Till exempel resor! Här ska resas! Till Skottland, dricka whiskey på en hed i tystnaden! Det är nog livet!!

onsdag 26 maj 2010

Två arbeten

har jag varit varit på idag. Mitt gamla och mitt nya! Fick träffa gamla arbetskamrater och se hur den gamla arbetsplatsen har förändrats! Stress och jäkt, men var är det inte det idag?

Gav mig sen iväg till Skruv och hälsade på Pappa och Lucja, sen iväg till jobbet och provade en vibrationsmaskin! Skakade fläsket rejält! Den får man nog köra med i sommar!

Jobbade från 4 till halv 9, djurpark på vägen även denna kväll! Tidig läggning, arbete hemma imorgon! Och ledig!

tisdag 25 maj 2010

Jobb och jobb

Skulle jobba mellan 7 och 12 idag men råkade bli till kvart i 2. Mycket att göra och ingen att skicka. Har aldrig varit med om förut ,att om man är sjukskriven halvtid så får man själv bestämma vad man ska jobba med. Nej, jag kan inte det för jag är halvt sjukskriven, nej, jag hinner inte det för jag är halvt sjukskriven. . . .jösses! När en annan var halvt sjukskriven var man tvungen att ändå sitta och måla de timmar man var där, kunde ju inte precis säga: Nej, det klarar inte jag, jag klarar bara av att sitta på kontoret 4 timmar och vad i hela friden gör man då på sin arbetsplats efter arbetat tid eller på sin fritid? Märkligt!

Väl hemma kom då pappa och Lucja och hälsade på. Fika och snack. Lagade middag, diskade och duschade. En “Desperate” kväll igen. . . veckorna går!

Är det inte fantastiskt med en blogg? Sitter och skriver av sig all skit som händer mig, allt bra och det man önskar ska hända? Det som varit och vad man gör och mår just nu! Får se hur länge man orkar och vill. . . .

Jag vet. .

jag har inte varit den bästa av mammor men jag kämpade för dem med näbbar och klor utan någon som helst ekonomisk hjälp från fadern. Att jag sen inte kunde skydda dem ifrån människors och vuxna människors sarkastiska uttalandet är något jag mår dåligt av än idag. Jag kämpade hårt för maten på bordet, att aldrig ha råd att unna dem något och hur de fick lida under tiden jag var “sjuk”, med täcket över huvudet och alla fula falska anklagelser från alla håll, men ändå var det kärleken till Er och ärligheten jag ville få fram. Jag misslyckades och ändå inte!

Hoppas bara ni förstår och jag ser. . . och andra att ni blivit till fina, trevliga människor som nu ska klara er själva i livet! Men man är ändå aldrig fullärd som mamma och jag finns för Er. . . vad som än händer! Jag vill fortfarande hjälpa så mycket jag kan och förmår! Glöm ALDRIG detta!!

måndag 24 maj 2010

R.I.P morbror

Vaknade än en gång av telefonen. Vad är klockan, vilken dag är det och hur dags? Vimmelkantig av trötthet när de ringer och undrar om jag kan jobba! Vinglade ut till brevlådan, åt lite och gav mig sen iväg till Skruv och Furugården. Hade inte jobbat många timmar förrän mamma ringde och berättade att min morbror Svenne i Göteborg var död, 72 år gammal! Jag kommer aldrig att glömma vad han lovade mig sist han var väldigt sjuk! Ett bevis på att andevärlden finns och hela dagen har jag pratat högt med honom i jakt på hans bevis! Bröt givetvis ihop på jobbet och jag bara undrar? Kunde jag ha finare människor omkring mig ,om just då? Kramade mig, tröstade och pratade.

Nåväl, hemma igen halv 5 och jag lovar, det har varit sorgens dag här! Det är inte bara jag som har problem! Problem uppstår och finns hos alla trots att vi egentligen ingenting vet! Men som sagt, problem är till för att lösas och uppstår i alla familjer och kamratskap! Jag ber bara från mitt hjärta, inse problemen och lös dem! Det är rädslorna som stoppar oss från allt! Rädslan att inte vara älskad, att duga för den man är, att hela tiden få upprättelse, bevis och att samtidigt bygga upp sitt självförtroende! Vad du än tror, är du älskad men inse också dina fel och brister. Acceptera och ta itu med problemen!  Jag finns och jag vill hjälpa så långt jag kan!

Finns det något finare än det man själv satt till Världen? Vad står mig närmast? Jo, givetvis mina barn! Det är ett evigt givande och tagande och jag vet vad jag har gjort för fel i mitt liv! Det har varit och låt mig inte behöva uppleva nåt sådant igen! Man lever för att lära och jag hoppas att jag lärt mig något!

ÄLSKAR ER!! Även om jag kanske inte visar det så ofta!!

söndag 23 maj 2010

Damernas söndag, nästan

Var uppe i dag på förmiddagen och skrapade och målade Agnes och Simons taknock för sista gången! Heja, heja!

Hem sen och la mig i solen en timma innan Ann och Mia kom och hämtade mig och Adde för en liten söndagsutflykt till Broakulla, mamma och Arne. Här vankades det kycklingsallad och god Toscatårta, snack och mycket skratt. Sen bar det hemåt igen vid 7-tiden och nu en lugn afton! Tycks mig höra en HD ute på gatan! Jamenn! Har inte sett eller hört något och inte fanken vågar jag ringa! Men det är många dagar kvar på det här året! Imon! …..Kanske! Kanske lite mer spännande ändå. . . när vi båda vet var vi har varandra?

Sol och grill

Har försökt sola heeela dagen och njutit av det också.

På kvällen gick vi upp till Agnes och Simon och grillade. Så gott och lille gullebullen var på gång hela kvällen. Goding!

Vid halv 10 knallade jag, Adde och Simon upp till glasbaren och tog oss ett par öl, snackade och lyssnade på musik. Det var 9 Kostabor allt som allt och det kan väl vara synd med så få! Men de har ju sig själva att skylla eftersom de inte är mer rädda om sina Kostagäster också! Knallade hemåt igen halv 12 och tur var väl det. . . Idag!

lördag 22 maj 2010

Fredagen

gjorde jag mina timmar igen på Furugården, älskar mitt jobb förutom vissa människor då som spelar lillchef och försöker trycka ner andra människor och försöker spexa till det lite då på deras bekostnad!  Tror de är roliga när det kommer med en nedtryckande och elak kommentar och väntar väl bara på att de andra ska tycka likadant! Men nu råkar jag då veta att så är inte fallet! Du är inte omtyckt!! Usch vad jag hatar såna människor, som hela tiden försöker få en att känna sig som “Dummerjöns” med strut på huvudet! Jag gör så gott jag kan och lite till, försöker jobba med ett glatt humör men det är inte lätt med sura och bittra människor i sin närhet.

En lugn kväll på fronten, med lite tvätt och kortspel hos Agnes och Simon. Den första härliga vår? Eller sommarkvällen på länge!

torsdag 20 maj 2010

Stress och skit

har det varit idag! Vaknade halv 9 och begav mig sen till Agnes och målade taknocken vit en sista gång. När jag stått där cirka en timma kom Agnes och Liam hem från dagis. Fruktansvärt svårt att krama honom med kletig färg och lukten av lacknafta.

Hem och la mig i solen cirka 1,5 timme, snackade med Maggan och Pelle och sen var det duschen som gällde! Skjutsade sen upp Adde till Lessebo och arbetsförmedlingen och jag själv trampade vidare. Stannade till på macken i Eriksmåla, hem till mamma och snackade en stund och så vidare till Emmaboda och min tandläkare. En trevlig prick som verkar kunna sitt jobb! Gjorde idag en grundlig rengöring av tandsten och räkningen stannade idag bara på 580 kronor! Lattjo!!

Började åska och mullra och sen stod regnet som spö i backen. Tänkte greja ute när jag kom hem och dammsuga men att vi fick mat i magen var ju ändå ett plus under åskan.

Nu är det lugnt och skönt igen så nu åker han fram den lille sugaren. Sen läggdags. . . jobb imorgon!!

Lite spänd på vad som kommer i helgen. . . . nåt kul?

onsdag 19 maj 2010

Tisdag och onsdag

På tisdagsmorgonen stack jag upp tidigt till Agnes och fortsatte måla på deras taknock, hem och duschade.

De ringde från Furugården och ville att jag skulle jobba onsdagen också, OK varför inte?

Var sen uppe och gosade med Liam lite när han kommit hem från dagis och körde sen vidare till Broakulla och min mor för att byta tillbaka till min sjuka lilla bil. Satt och snackade en stund och sen var det då dags för jobb, jobbade till halv 10 och sen körde jag hem till pappa och Lucja för att sova över igen i ett tomt hus.

Upp vid 6 på onsdagen och började jobba vid 7 och idag blev det till klockan 1. Efter jobbet körde jag då till min gamla kompis Carina Ingesson och fikade. Snackade och snackade, än sitter de gamla kompistakterna i! Därefter en sväng hem till pappa och Lucja som kommit hem till Polen och sen. . . . hem, ljuva hem!

Duschade, skrev mina jäkla räkningar, inga pengar över denna månad heller!!! Shit piss! Upp och gosa med Liam en stund och sen var det då dags för onsdagsträffen med damerna. Hämtade Mia vid halv 7 och sen äta, äta och äta! Hann även med att spela lite kort och minsann. . . man ska inte klaga! Vann denna afton hela 36 riksdaler!

Nu är det natta och ska snart sova. . . . i min egna sköna säng!

måndag 17 maj 2010

Jobb hela dan

I går kväll åt Agnes, Adde och jag pizza och sen körde jag ner till Skruv och nattens sovplats. Tänkte att det kunde vara skönt att vara på plats och slippa stiga upp så tidigt, men hade jag vetat att pappa och Lucja stängt av värmen hade jag nog struntat i det. Hade tur som tog med mig pyjamas, en varm sovsäck och lånade en filt av dem. Satte på mig lite kaffe för att bli varm och kröp sen ner vid halv9.

Upp idag vid 6 och sen iväg till jobbet. En maffig dag fylld av stress och härliga människor, men eftersom jag även idag kände mig lite bakis var det ändå med glädje jag avslutade denna dag. Jobbade till 4 och sen bar det hemåt!

Har inte gjort speciellt mycket denna kväll och ansåg mig faktiskt vara värd det! Blir även ikväll en tidig insomning och ska sova uuut!

Jamen, har man sagt A får man säga B, men eftersom jag inte är säker på mina egna känslor än och det stora dilemmat: Vad ska folk tycka och tänka! Kan väl säga så mycket att jag för ett par månader sen absolut inte kunde tänka mig att bli intresserad av just denna person och eftersom jag känner till snacket i denna lilla håla, så vet nog folk om det här som hänt före mig! Vadå, livrädd för att gå in i nått nytt? Trivs bra som enbo och mitt nya roliga liv! Men visst kan väl vara roligt och spännande också! Men det är bara till att ta en dag i taget och se vad det leder till!

Lovar att ändra min status på Face book om det skulle bli så, men som sagt, lugnt och fint, lugnt och fint!

söndag 16 maj 2010

Lördagens bravader

Steg upp utvilad, duschade och gjorde mig iordning. Vid 11-tiden kom då Ann och Mia för att hämta mig och vi körde ner till Skruv och marknaden. Mycket roligt! Blev fika och gick runt och snackade med folk.

Väl hemma gjorde vi oss i ordning för kvällens bravader. Vid halv 6 kom Bill, Mogge och Oskar för att förfesta lite med oss och vid halv 7 körde då Agnes ner oss till Skruv och för fest hos Eva Jensen. Mycket folk även där och vid 10-tiden knallade vi då bort till marknadsdansen. Buggade så svetten rann och sprang runt och blarrade med folk.

Vid 2-tiden blev det då hemgång och Turstam kom och hämtade oss!

Kan väl säga så mycket att jag kanske snart kan ändra min relationsstatus. . . he he. . . tror jag inte, det får tiden utvisa! I vilket fall så gick han hem vid 10 idag på morgonen och sen sov jag vidare. . . .tills halv 4.

Steg upp och packade min lilla väska, till fixning och sen upp till Agnes en sväng. Ska sova i Skruv i natt eftersom jag ska tidigt upp och jobba imorgon igen.

lördag 15 maj 2010

Fredagens innehåll

Steg upp vid 5 och tillfixning. Gav mig iväg vid 6 –tiden för att vara där halv 7 och äta mina mackor. En mycket stressad men rolig dag på jobbet, precis slut när jag kom hem men piggnade till när jag såg att Adde nästan hade middagen klar.

Började sen tvätta, gick upp till Agnes och hjälpte dem att måla deras taknock eftersom de båda är höjdrädda men gamla svärmor går bra att skicka upp på en stege!

Hem och tog en dusch, kletig färg och thinner överallt, tog tag i tvätten och vid 11 var det natta! zzzzzzz

torsdag 13 maj 2010

Sorgens dag. . . .

Steg upp halv 9 idag och fixade till lite. Vid 10 stack Adde och jag till Broakulla, mor och Arne. Sen kom Agnes, Simon och Liam och knallade därefter ner till marknaden. Köpte i alla fall en påse karameller och träffade en massa känningar. Knallade hemåt igen och sen lagade morsan middag till oss. Arne kollade sen min lilla bil och det var i sorg i hjärtat han meddelade att den var svårlagad! Fan också, ska man nu punga ut med en massa pengar på en bil också? Pengar man inte har och just nu när man behöver den som mest?

Fick i allafall låna morsans några dagar, alltid ett gott tecken! Har inte rättat mitt lotto än och det skulle verkligen kännas skönt om den gav en högre utdelning! Ska man nu ner på ruinens botten igen? Känns inte alls bra det här! Deppat värre och inte fanken kan jag tänka mig att banken lånar mig några pengar heller!

Har nu sagt upp försäkringar, hemtelefon och på måndag även TV och boxerkortet! Allt för att spara in, innan Adde flyttar, sälja av prylar, min bar och titta på en ny lägenhet! Ja, allt är nog meningen! Och i och för sig, du kan ändå inte ta med dig nåt till andra sidan, så varför inte?

Furugården ringde ikväll och ville att jag skulle jobba imorgon, helt OK men inte OK när man får mindre stämplingspengar som de drar med en gång. För kommunens pengar blir ju inte utbetalda förrns i juni. Hej hopp vad roligt!

Nåväl, tidig natt för mig. . . upp vid 5 igen!

onsdag 12 maj 2010

Samma visa

blev det idag när jag blev väckt av hemtjänsten, bara att stiga upp och ropade GOD MORGON högt och tydligt! Härligt med lyhörda hus!

Tog en runda med dammsugaren och gick sen upp och hjälpte Agnes med att skrapa taknocken på deras veranda. Högt och vingligt var det men jag fixade det också. Min mobbe ringde mitt i och Furugården ville att jag skulle jobba kväll. Yesss!

Sen hem och duschade och åt lite middag och råkade då se att Agnes och Liam var ute. Var bara tvungen att hälsa på en liten sväng! Upp till Coop och sen begav jag mig till Skruv med mitt lilla Jet plan. . . så låter den. . .Fååården!

Jobbade från 16.30 till 21.00 och det kan man väl nästan påstå är lite lagom, men tiden går fort när man jobbar med trevliga människor. Märks att man nu jobbat tre dagar på raken och det känns i både knä och axlar. Mariiiii, behöver massage!!!

På vägen hem var det djurpark på vägen! En katt, en kanin och sex råddjur. Tackar min skapare för att ingen fastnade i grillen!

Nu natta, en lååång dag i morgon! Nya äventyr i mitt fantastiska liv!!!

tisdag 11 maj 2010

Denna dag. . .

vaknade jag vid 5, fixade till mig och tog en kopp kaffe och vid tio över 6 körde jag då till jobbet, satte på kaffe och åt mina mackor. En mycket trevlig men stressig dag på jobbet. Var hemma igen vid 3-tiden och var bara tvungen att hälsa på lilla familjen med en fotbira som inte gick av för hackor! Trodde att jag själv skulle smälla av!

Hem och la mig en timme, precis slut! Steg upp halv 6, duschade och sen körde jag hem till Mia. God mat som vanligt och kortspel där jag vann hela 3 riksdaler!

Jaha, inte nog med att man just nu ligger back med hela sin ekonomi, då ska väl bildjävlen krångla också. I och för sig har jag väl önskat en V8 men inte på en Fårrrd! Avgassystemet har väl fått sig en liten läcka någonstans och det är väl typiskt nu när man verkligen behöver sin bil. Inte nog med att tänderna kommer att kosta skjortan, då ska det med in i beräkningarna, samt hyra, försäkring på bilen och allt annat. FAN, kan  ju gråta blod för mindre!!

Men om nu käre Benny har lovat mig storkovan så får den gärna komma just nu. . .NU!!!! Eller kan någon vara vänlig att skänka mig en sisådär 20 000?

Nu sänga  och imorgon sova uuuut!

måndag 10 maj 2010

Fattade ingenting. . .

när mobilen ringde idag kvart över 6, verkade som om jag sov som djupast just då. Undrade i mitt stilla slummer vad det var som ringde, om jag ställt klockan och vilken dag det var! Många tankar som hinner komma just innan man bara svarade!

Nåväl, Furugården ringde och undrade om jag kunde jobba idag! Självklart, lovade vara där vid 8 men hann vara där tills halv 8. En rolig dag med mannekänguppvisning bland annat. . . MEN. . . sen finns det ju då människor på ens arbetsplats som alltid får en att känna sig som mindre vetande, som inte kan skämta så att det låter roligt och alltid ska berätta om sina egna misstag så att en annan inte ska ta illa upp och förståååå vad man inte ska göra för fel! Sen finns det då underbara unga tjejer som är fantastiska i sitt jobb, lite småtuffa och som varken får en att känna sig mindre eller äldre än vad man är!  En jämlike! En ros till Er!!

Var hemma i Kosta igen och fortsatte på den middag som Adde förberett, Dillkött och ris. Idag hjälpte han mig även att diska och det är ju alltid tacksamt!

Hann även med att måla en vägg, två gånger i en ljusare brun nyans än den jag hade innan, plocka i ordning och TACK för snabbtorkad färg, säger jag bara.

Tidigt i säng ikväll och läsa, en arbetsdag imorgon också, men nu är man ju förberedd att stiga upp. . . .vid 5!

söndag 9 maj 2010

Växjö hela dagen-nästan

Sov till halv 10 idag och kände mig som ett vinkeljärn när jag steg upp! Ont i ryggen, sovit hårt och antagligen legat i fosterställning! Min kropp bara skriker: –Ta hand om mig någon! Du stilige rike man där ute! He he! Åna, så farligt är det nog inte!!

Vid 12-tiden körde Adde och jag in till Växjö till City-gross för att handla upp det presentkort jag fick på min födelsedag! Det gick lätt, inga problem alls! Tog sen en korv hos Bosse, träffade Addes kusin och sen tog vi en sväng hem till Anette! Kaffe, snack och gos med hennes djur! Alltid lika trevligt!

Stannade sen till på Liedl men där blev det inget handlat, in på Coop i Lessebo och sen in på Leroys loppis. Väl hemma i Kosta gick vi upp till Agnes och Liam med den nyinköpta gungan.

Hem och fixade middag, diskade och planterade om min stora vackra kaktus som nu tänker bli ännu större och vackrare!

Upp till Agnes och Liam igen och gosade och tittade på TV, gick hem vid 21 och nu blir det att plocka undan från den vägg i sovrummet som jag tänker måla i morgon dag! Sen natta. . . . igen!!!

lördag 8 maj 2010

Broakulla hela dagen

Vaknade halv 9 idag, vinglade ut på toan och kände stanken av taskig andedräkt! Synd att man ska ha näsan för nära munnen en lördagsmorgon efter glasbaren!

Gick och la mig igen och sov till halv 11. Sen dags för kaffe och frukost, bäddning och den tillfräschning i den mån man orkade.

Vid 12-tiden körde då Adde och jag till Broakulla och idag var det lite mer ruljangs på loppisen! Fikade och sen kom Agnes, Simon och lille Liam också. Gick sen en sväng till skolan och den “Bomässa” som var där, inget kul alls förutom att jag träffade Jerry (en gammal boyfriend) och Siv.

Busade och gosade med Liam och sen var det då dags för den goe middagen. Blev så attans mätt så det fick bli soffläge en stund. Sen kaffe, glass och tårta på det! Uuuurk, ännu mättare.

Drog oss hemåt vid halv 7 och ikväll har det också varit soffläge som har gällt! Längtar tills sängdags! Man börjar bli gammel, orkar inte med att festa två dagar på raken längre!

Fredagen

steg jag upp halv 9 och vid halv 11 var jag hos Lena i Lessebo och klippte mig. Det var behövligt, inte klippt mig sen i februari.

Började tvätta när jag kom hem och målade klart garderoberna, blev sen precis slut och la mig för att vila en stund på soffan. Sen blev det fredagsmys för Adde och mig med potatismos och fiskpinnar och sen satt jag och funderade på om jag skulle till glasbaren. . . .

Jepp, skulle duscha och då ringde Bosse från Växjö och sa att Ann-Britt skulle skjutsa honom till Kosta! Trevligt! Satt och tog mig några drinkar och rätt var det är stövlar då Ann-Britt, Bosse, Bisse och chauffören in, som jag inte kommer ihåg vad han hette. . .  Två gamla pojkvänner kommer samma kväll. . He he!

Satt här och snackade ett tag och vid kvart i 10 åkte vi upp till glasbaren. . . en mycket trevlig kväll!! Blev på lyset som vanligt!

Ja, det här då med min tandläkartid. . .lätt för de att säga att jag hade tid halv 3 när jag var där kvart över! Påstod att de var i köket när jag knackade, ringde och väntade. Fan, om det är öppet till 4 skall väl ytterdörren vara öppen! Eller?

Jaja, fick en ny tid den 20e maj,  bra att dra ut på lidandet!!

torsdag 6 maj 2010

Krångel och krabb

Vaknade halv 9 idag och tog en långfrukost, började sen att sy två förhängen till mitt gamla skåp av ett gammalt lakan och efter det målade jag mina garderober i sovrummet. De var ju gula i jämfört med det andra, inte snyggt.

Morsan ringde vid halv 2 och lät som om hon skulle dö! Undrade om jag kunde följa med till röntgen med sin nacke, men det varken kunde, ville eller orkade jag. Högt blodtryck hade hon också! Hon kunde ta sjukbil sa hon, lät mer som om det vore ambulansen hon skulle ta. Har lite lätt för att överdriva, min mor, och förstora allt! Känner alltid att det är något fel och är negativ! Jaja!

Agnes och Liam var nere en sväng och hälsa på och sen vid 3 körde jag till Emmaboda och tandläkaren igen, skulle vara där vid halv 4. Bara det att när jag kom dit var dörren låst, ingen svarade när man ringde och jag väntade och väntade. Till sist körde jag och inte utan att man fundera på om jag missuppfattat dagen eller dom? Nåväl, körde till Family house och bytte den söta blusen jag fick av Inger i födelsedags present. Bidde ett par tights och en snygg svart skjorta istället.

Drog hem och åt middag och sen kom Agnes, Simon och gullebullen. Musik och pepparkaka, det är livet!

Precis slut ikväll och la mig på soffan och sov mellan 19 och 20.30. Ska bli kul och se hur man klarar att somna denna natt!

Natti natti!

onsdag 5 maj 2010

Jobb och middag

har det blivit idag. Steg upp vid 5, precis slut! Bar in alla lådorna till min byrå, läste smp, var inne på datorn och fixade till mig! Äggamackorna och jag gav oss sen iväg vid kvart över 6. Jobbade mellan 07.00 och 15.00. Chockades väl lite av att en av pensionärerna hade gått bort i helgen, en riktig spjuver som jag bara tyckte så mycket om! Full fart hela dagen och när jag väl körde hem vid 3 så var jag trött!

In på Coop i Lessebo, hem och tog in posten, fixade med mat och gjorde i ordning i sovrummet. Vid 6-tiden dök då Ann och Mia upp och kvällen till ära blev det kokt torsk, dillsås och potatis. Chokladpudding, grädde och kaffe på det. Spelade sen kort ett par timmar och idag var inte turen på min sida! Förlorade cirka 45 kronor! Aj min lilla tunna plånbok!

Sen körde damerna hem och jag tog tag i den stora disken! Snart sänga och i morgon är det jag som ska sova uuuuut!

Sverige runt över dagen

nästan i alla fall. Steg igår upp vid halv 7, duschade och tog en runda över byrån med färg igen.

Vid halv 10 gav Adde och jag oss iväg mot vår resa till Jönköping och hans anställnings intervju. Skulle träffa Daniel på ett fik i centrala Jönköping vid 13.00 och resan upp gick väldans bra. GPS är ett smart påfund!

Jomen, satt med i mötet med nya bossen som det då råkade bli! –Jobbet är ditt, sa han till Adde, om du vill ha det? Givetvis ville han det så nu vet han var han ska bo i sommar! Böda på Öland, tur att mamma inte har så långt till sin lille son.

Storhandlade i Jönköping, ett begagnat lakan med spets på “Röda korset” för 30 kr och lite godis! Tog sen vägen över Aneby hem för att överraska Svenne och Lotte och det kan man väl påstå att vi gjorde. Lotte bara glodde innan hon fattade att det var jag, sen skrek hon och sprang emot mig med öppna armar. Snackade och blev bjudna på glass och kaffe!

Stannade på hemvägen på “Sibylla” och åt lite, tankade i Lenhovda och var framme i Broakulla vid 6- tiden där vi bytte bil med mor.¨

Hem och bredde mackor, eftersom de ringde från jobbet och ville att jag skulle jobba onsdagen, målade än en gång min byrå, skruvade på handtagen och renbäddade min nymålade säng! Latoxen, tyckte det var synd att speka upp sängen igen, la mig än en gång på soffan efter “Desperate housewifes”! Hade svårt för att sova denna natt, uppskruvad och kanske för att jag skulle upp tidigt?

måndag 3 maj 2010

Inte mer. . .

efter det här, det säger jag bara!

Har målat sängen igen idag och mina nattduksbord och till sist var jag ju tvungen att kludda på lite färg på väggen också eftersom det kommit vit färg och lite avskavt på sina ställen men fyyy. . . skulle jag inte gjort. . . .blev blankt på sina ställen och ny kanske man får måla om väggfan också! Får väl se hur det ser ut imorgon!

Adde och jag körde sen till Broakulla för att låna hennes bil till morgondagen då Adde ska på anställningsintervju i Jönköping. Hade sån attans tur att vi fick middag där också innan hemdax!

Väl hemma kunde jag ju inte låta bli att börja måla på min byrå också! Och när den och eventuellt väggen blir klar så är jag klar, för lång tid framöver. Sen blir det städning och lugnt och skönt. Ska bara njuta. . . men är man så korkad får man ju skylla sig själv! Fick idag även en super flott väggtext av Agnes som jag satte på min vita fina kista.

Jaha, måndag ska mitt nya liv börja med lugn, 1-timmes promenader och nutrilette. Har gått upp alldeles för mycket och är snart uppe i min matchvikt igen. Bläää och jag som fått så fina kläder!!! JAG VILL VÄGA 65 KG, inte ett skit mer!

Undras om jag också kan få en operation eller finns det nån bra,  akupunktör eller en hypnotisör som kan bota mig?  DU SKA INTE ÄTA MER, DU SKA INTE ÄTA MER! Jag går ner när jag mår skit och jag äter när jag mår bra! Kan man inte må lite mittemellan? För min skull? SHIT!!!

Varit uppe och lekt lite med Liam i dag i sandlådan och var uppe och pussade på honom ikväll när jag hämtade Simons GPS  och statskartan över Jönköping! Jaja, nån gång under morgondagen kommer vi väl dit!

Nu ska “my precious” och jag sova en god natt! = Imovane!

söndag 2 maj 2010

Söndag och sol

Sov ut idag och det råkade bli till halv 11. Tog en riktig söndagsfrukost och då brukar jag kosta på mig att koka ett ägg också.

Sen börjades det igen, bort med grejor i sovrummet, gav mig på att måla mina sänggavlar och mina två nattduksbord. Stod ute i solen, var ju tvungen att få lite sol på min lekamen! Duschade och sen var jag uppe och gosade med Liam en stund. Var ute och lekte i sandlådan och bara fanns till. När vi gått in tog han sin tutte och sina snuttisar och la sig i soffan för att vila. Då passade mormor på att gå hem.

Upp till Coop för att handla lite söndagsmiddag och sen hem och måla igen, middag och disk på det. Nu e man trötter i kropp och själ. Snart sängen eller rättare sagt, soffan. Där får man nu tillbringa två nätter tills sängen torkat klart! Natti!

Min fössedag!

Började med att vakna bakis av en mobil vid 10, visst fanken, Carina skulle ju komma och köpa min cykel. Det gjorde hon och sen var det till att börja förbereda allt för sina gäster.

Vid halv 2 kom Inger och vi snackade lite. Fick en jättesöt vit kortärmad skjorta av henne. . . som var för liten. Stackaren, fick nog en chock av att se hur mycket jag gått upp i vikt!

Vid 2 kom resten av gänget, fick presentkort på City Gross av pappa och Lucja.

Grillen ville sig inte riktigt så Simon fick hämta deras också och sen äntligen mat. På det drack vi kaffe och paj. Trött så in i bombens. Det roliga med min far är att han alltid frågar om jag träffat någon ny.. . tror nog att man fortfarande mår dåligt av att vara ensam och att man är en halv person. ÄR man inte!! Man är hel som människa ändå och trivs ju nu bra med livet som det är!

Sen när allt blivit lugnt följde jag och Adde med hem till Simon och Agnes. Blev en kortspelskväll, men kan allt erkänna att det drog lite i glasbars tarmen. La oss vid 12-tiden.

Tack för alla människor jag mött under denna dagen, alla presenter för för allt som finns i mitt liv!

lördag 1 maj 2010

Inte meningen. .

Dagen som igår försökte jag sova ut lite och sen stack Adde och jag till Lessebo och handlade det absolut sista och tog en fika hos “Peppes”.

Hem med allt, gjorde mer tzatziki, vaniljsås och städade. Lite ordning på torpet igen. Var uppe en sväng hos Liam , sen hem och la mig en timme på örat och vid 7 stack Agnes, Liam och jag till brasan. Snackade med folk köpte lite lotter och sen hem och klädde om.

Var sen uppe på Baren och tog ett par öl och givetvis fortsättning på pizzerian. Bara en liten stund. . . måste hem. . . .upp tidigt! Haha hemma halv 3 och blev lite rundare under fötterna än vad jag tänkt mig. Men skit samma, lever bara en gång!! Just nu i alla fall!!

torsdag 29 april 2010

Härja och härja

Steg upp halv 9 idag, vanliga morgonrutiner och sen målade jag min spegelskänk igen. Var uppe hos Liam och matade honom, under tiden var Agnes ute med Diesel och Hansson tittade in en sväng.

Upp till Lessebo med Adde som skulle till arbetsförmedlingen och sen till Järnia för att köpa vit sprayfärg och lite annat smått och gott.

Drog sen vidare till Broakulla där vi träffade Agnes, Liam, Ingela, Per och Elle Belle. Fikade och snackade, längesen sist man träffade någon ur släkten. Sen hem, in på Coop, hem och packade upp, började tvätta och förbereda lite inför mitt kalas. Gjorde en blåbär och en äppelpaj, sen blev det tzatziki på det.

Målade än en gång min byrå, diskade och översatte en dansk text till svenska, vissa ord i alla fall och mailade över den. Ja, Jösses vad man stressar och går på! Mår bra av att inreda, rensa och måla om, men det tär. . . .snart klar med sovrummet och sen kan man förhoppningsvis ta det lugnt igen.

Småplock kvar innan läggdags och imorgon får det bli städning inför helgen!

Stressade arma dag

Steg upp tidigt igen och vid 10 skulle jag till tandläkaren i Emmaboda för att ta bort tandsten, tog en bra stund så jag antar att det var mycket på de stackars tänder man har kvar.

In en sväng till mamma på hemvägen och sen hem och målade 3 hyllor och min spegelskänk. Var med Agnes en sväng i Lenhovda på grund av ett paket och sen hem och äta och skruva dit handtagen på min nymålade kista.

Vid kvart över 3 körde jag då mot Skruv, stannade till i Eriksmåla och köpte cig och sprang på Åke som jag snackade med.

Vidare. . .och började jobba vid 4 till halv 9. Tiden gick fort, och jobbet är lika underbart. Drog sen vidare till Ann och Mia och fick mig lite mat, satt och snackade till halv 11 och sen hem!

Precis slut, men vad gjorde jag? Jo, målade lite innan sängdags! Somnade ovaggad i alla fall!

tisdag 27 april 2010

Måndagen och tisdagens bravader

Ställde klockan igår för att komma upp i rättan tid. Började sen att måla på allt jag kom åt och hann med.

Vid halv 4 kom Agnes, Simon och lille Liam och åt middag här. Blev för lite potatis, för lite sås men antar att torsken räckte. När det vankas dillsås och torsk då vattnas det i munnen på Agnes, men hade för liten pära gryta så givetvis räckte inte det.

När de gått hem målade jag lite till och lite till. La mig vid halv 11.

Idag steg jag upp vid kvart över 6 och gissa vad jag gjorde? Maulade! Och givetvis de vanliga morgonrutinerna. Vid 8 kom mamma, väckte Adde, åt lite frukost och vid 9 körde vi mot Växjö. Var först och gjorde min ögonbotten röntgen och vid 11 var det då dags för min diabetessköterska Anette. Fick lite skäll för min rökning och för högt långtidsvärde! Skärpning i Kosta!

Fick då 1500 kronor i födelsedags present att handla presenter för. Det blev en segelduk, en kvast, en plastlåda till mina dynor, färg och en stor potatisgryta! Så nästa gång ska väl potatisen räcka?

Var på Harald Nyborg, ÖB, Citygross, där vi även tog ett par röde pölser hos Bosse och till sist efterrätten, en milk-shake på Macke Donald.

Var hemma ca halv 3, packade upp allt och sen fick vi då för oss att köra till Lessebo och köpa stolpar till min segelduk. La av efter halva arbetet. . . ARNE VAR ÄR DU?

Började måla lite, kanske inte så lite men kan ju inte låta bli!

Nu e det kväller och snart “Desperate housewifes”, kanske en runda till med penseln? Får se vad man orkar med!!

söndag 25 april 2010

10 timmars pass

har det blivit idag! Steg upp mer död än levande vågar jag väl påstå men såg fram emot att få jobba. Mobilen ringde kvart över 5 och var nere i Skruv halv 7.

Första passet varade mellan 7 och 13.00 och i min paus körde jag hem till mor och Arne och fikade, vilade och köpte grejor på mammas loppis! Är man dum eller? Lämnat in en massa hon ska sälja åt mig och sen kunde jag inte låta bli att köpa två grejor av dem. För hela 35 kronor! Nåt nytt att måla på? Yess!! Men vilket roligt jobb, bara älskar det!!

Började sen jobba igen vid halv 5 till halv 9. Körde sen hemåt i stilla mak, var bara tvungen att stressa av mig!

Hem och snackade med Adde och varvade ner än mer! Snart sänga!!

lördag 24 april 2010

Försöka med kortfattat. . .

Fredagen blev jag som vanligt väckt, inte mer om den saken. Fixade och donade, städade uppe och bar ner min hylla och kista till källaren.

Var uppe hos familjen en sväng och sen började jag spackla och slipa min gamla kista. Adde hängde med Simon och Agnes till Nybro och själv körde jag till Lessebo och hämta färg till Kistan. Sen var det kört, gick på den som en stol och en tavelram.

På kvällen gick vi upp till Agnes och Simon igen. Gosade med Liam, tittade lite på TV och spelade sen kort. Blev 40 kronor fattigare och det skyller jag på Whiskeyn! Knallade hemåt vid halv 2 och stekte äggamackor.

Blev väckt idag av Agnes och tur var väl det. Klockan var halv 11. Åt min frukost och sen upp och passade Liam en stund medans Agnes var ute med Diesel.

Vid 12-tiden kom mamma och Arne och vi bar ut allt jag plockat ihop till loppisen, tog en fika och sen upp till lilla familjen igen en sväng. Hem och grundade alla mina grejor igen och började även på på lite annat.

Kvällsmaten fixade ikväll Simon vid sin grill. Årets första grillning och hua vad smarrigt!

Vid halv 9 knallade jag hemåt och bredde mina mackor, tog en sväng med penseln igen och märkligt nog denna afton så var det två stycken som hörde av sig och undrade om jag skulle med till glasbaren!? Typiskt när man för en gångs skull bestämt mig för att inte gå och dels för att jag imorgon ska jobba ett 10 timmars pass. Inget att göra åt, går väl fler tåg?

Natta!!!

torsdag 22 april 2010

Torsdagens innehåll

Vaknade för egen maskin idag kvart över 8( Tur var väl det annars hade man väl varit dö!) Vanliga morgon, gick upp och snackade med Agnes och en nybadad liten Liam och det tog inte nån lång stund förrns han somnade på kudden i soffan. Finns det nåt vackrare än ett litet barn som sover?

Adde och jag stack sen till Lessebo för att handla, fika och sätta in lite pengar på mitt konto till räkningarna, (och dem plockar jag givetvis från min madrass där jag har min förmögenhet) som Adde nu fått från Soc.

Hem och packade upp alla varorna och sen ut och spika upp grunden till mitt nya tak som jag förhoppningsvis får i födelsedags present! Gäller att vara om sig och kring sig!

Var sen uppe och köpte tuggummi och 5 säckar bark, körde hem och sen tog det cirka 1,5 timme innan jag kom på att jag glömt att ta med barken hem! Herre min Gud, ibland kan jag bli rädd för mig själv! Tog med Adde upp och hämtade mina säckar, körde hem till Agnes och lastade av, var inne en sväng och sen hem och åt kvällsmat.

Upp till lilla familjen igen och nu var min lille goding vaken. Vi gick alla ut så att Liam kunde leka med sin spann och spade och själv la jag på barken på deras land.

Hem och slappade i soffan, nu är jag minsann  trött! Men brukar inte en hårt arbetande kvinna vara det? He he!!

Snart äntligen natta igen och man får slänga sig i sin goe, mjuke, varme säng! Vi två är som Emil med sin mysse och sin bysse! Natti Natt!!

Besökare

Online:
Idag:
Denna vecka:
Denna månad:
Totalt:

Arkiv