måndag 31 augusti 2009

Outleten

Råkade vakna idag av en väckarklocka jag inte ställt sen i julas eftersom jag alltid använder mobilen. Igår stängde jag av mobilen för att jag skulle sova ut, men “någon” hade tydligen ont av att jag tänkte sova länge så därför ringde den, inte en men två gånger, mycket märkligt!!

I vilket fall så somnade hon gott av mitt piller igår, somnade på rygg snarkandes, och vem var det som somnade sist?

Steg iallafall upp, fixade frukost och väckte henne vid kvart i 9. . . .inte ett liv. . . stånkade lite. . .tjugo över 9, då äntligen vaknade Dessi. Då var jag redan färdigäten och var inne på disken. Vi duschade och stack sen till outleten, efter att Dessi bara skulle sy sina brallor och ringa en massa samtal, sen kom vi iväg. “Ska bara. . . “

Gick runt och kollade på allt, ja, kläderna iallafall och Dessi gjorde FYND! Tröjor för 20 spänn styck och tandkräm. Sprang på pappa och Lucja och de tänkte också äta där som vi, Agnes, Simon och Lille Liam mötte upp också. Skulle sen gå hem, men Dessi skulle “bara”, eftersom hon hittade jeans för 100 kronor paret. . .

Till sist kunde vi gå hem, slängde in grejorna och körde sen runt i Kosta för Dessi ville ta kort på alla charmiga hus, sen fortsatte vi till Broakulla. Var inne hos mamma och Arne och fikade, var inne hos Agnes och Simon och gav Liam sin kvällsgröt och busade med honom lite. Drog hemåt vid halv 8 och tog en macka och Dessi mannekängade med alla sina fynd, även provade hon de kläder hon köpt till Khaled, mycket vackert! Och han kommer att bli än vackrare, fast det är han ju redan!

Ska ta det lite lugnt ikväll, snacka och mysa och sen. . . . trycker vi i henne ett piller till! Hej hopp!!

Gyllene morgon

Ja, jobbade på mina dörrar in i det sista igår, nu ska de bara sågas, slipas och linoljas, vid 3-tiden kom Mia D och överraskade med en god muffins och vi satt och snackade lite. Vid 4 var det till att hämta Dessi vid tåget i Lessebo. Ett kärt åter seende och packade in allt i min lille bil.

Körde hemåt intog en välkomstdrink och middag. Dessi var trött efter lång resa så han vilade en stund medan jag diskade. Sen satt vi inne lite på datorn, drack kaffe och sen klädde vi om. Hon var förundrad över allt det nybyggda här och glasbaren ska vi inte bara snacka om,  fotade gick runt och sa: fantastiskt! Jag älskar det! och visst är det en stolthet. Det var jag.Adde och Dessi plus ca 3 par där och det var väl inte så konstigt en söndagskväll, tittade, tog en drink och bara tog det lugnt.

Vid 10 gick vi hem och tittade på Kitto, en DVD inspelad på “AKKURAT” i Stockholm, alltid lika bra. Det dök sen upp två polare till Adde och se satte sig och spelade en omgång poker och vid 12, fick det bara vara nog, måste bara sova och jag är som sagt var inte van att vara uppe så länge, tog ca en halvtimme att få tyst på henne,eftersom hon har svårt för att sova och då tryckte jag i henne en imovane. Kan bara säga så mycket iallafall, hon somnade före mig och. . . .snarkade!

Steg nu upp vid halv 8, får väl klä mig och sticka till butiken, kaffet är slut och det går inte för sig! Kaffet som får en att vakna till och det är ju ett måste till frukosten. Får väl se hur dags man vågar väcka henne!

söndag 30 augusti 2009

Vänta och vänta

Vaknade idag halv 9 av ett sms, bara att stiga upp och ta itu med sitt liv. Bäddade, åt frukost, körde till affären och skrapade åter igen på mina dörrar. Förberett en middag till gästen och Adde  har gjort smarrig chokladmousse. Inget är ju som väntans tider och nu vid 1 hörde hon av sig! KOMMER! Inte en människa man kan lita på egentligen, men hon hade visst fått tummen ur! Skulle åka nu ifrån Kristianstad via Hässleholm och till sist Lessebo där jag ska hämta henne. Spännande för hon har inte sett Kosta sen allt det nya har byggts upp och inte sett min lägenhet sen jag gjorde om den. Ja, det är mycket vi ska hinna med på liten tid, skiter i skolan imon för jag har fortfarande inte fått nåt schema om när jag ska börja, dålig service.

Som tur är så hinner jag ta en runda till med mina dörrar innan hon kommer min lilla grekakäring, saknar henne och livet blir så upp och ner av alla hennes ideer, lööv her!

lördag 29 augusti 2009

Lugna lördagen

Nu fattar jag varför jag gillar att skrapa och ta i på mina dörrar! Jag ger utlopp för min aggresivitet! Och givetvis för att jag vill ha det klart, börjar jag på nya projekt så ska det ju helst vara klart NU! Jag tänker heller inte så mycket när jag håller på så det är ju som en meditation, lugn och ro i själen och nöjd med gott arbete.

Ja det är väl ungefär det jag har sysslat med idag, förutom att äta och varit i affären. Adde har också varit trött idag och det har varit Tv och sova som gällt.

Ja, ska än en gång ner i källaren och sen blir det väl antagligen bingen för min del. Ska upp tidigt imorgon och dammsuga, man vill ju ha det fint när långväga gästen kommer! Vet ej hur dags hon kommer än, men det ordnar sig och helst ska jag väl försöka klura ut nåt ätbart också.

Dagen efter

En väldans trevlig kväll, med mycket god mat och mycket god dricka. Satt och pratade o hade kul. Vid 9-tiden drog vi sakteliga upp till hotellet och blev bjudna på kvällens första drink, strawberry diquiere. Det var någon företagsfest där och mycket folk, framåt kvällen drällde det även in en massa Kostabor. Snackade mycket med Mia med låren och det är ju inte varje dag vi träffas precis, mycket givande. Hällde sen i mig 3 pina colada, pratade med folk och hade det kul. Tittade även på en massa fina pojkar, och de var inte från Kosta.

Vid 1-tiden drog vi oss hemåt och satt och tjattrade till halv 3, sen var det bara dags att sova. . .o soffan snurrade. Låg skavfötters med Anita och vi sov till halv 11. Gjorde frukost och städade upp lite och de gav sig av vid ca halv 1. Ner i källaren och penslade in mina dörrar igen, tar tid men ack så vackert det blir. Ringde Eivor och hörde lite om granntanten och sen ringde jag upp Mia och snackade med henne. Får väl ta och städa lite mer noggrant ikväll när jag skrapat av mina dörrar igen. Får fint besök imorgon. . . . ända ifrån Stockholm

fredag 28 augusti 2009

Kräftor

Det är en märklig tid vi lever i, man åker jojo mellan skratt och gråt. . . en textrad ur Gösta Linderholms, “rulla in en boll och låt den rulla”, ja, det är väl det som är meningen, sparka in bollen och var med i spelet, i livets spel.

Har idag renbäddat, skrapat på mina dörrar, handlat och skrapat igen. . . har vilat och mediterat, mycket bra för själen och lugnet i mig själv, det är bara facket man kan bli galen på, papper hit och papper dit, ska fyllas i, skickas, fås tillbaka, skickas igen och inte fan är det godkänt för det!! Papperexercis är något jag bara hatar, precis som om dom inte litar på mig. Ohhhh. . . . .

Jaha, snart dags för en lång och njutbar dusch efter dagens slit. Vid 4 kommer mamma, Arne och Anita och då blir det goer mat. Paj, sallad, kex, ostar, kräftor och rostebröd och givetvis en sommardrink inledningsvis.

Ska faktiskt avsluta kvällen på “glasbaren”, Jukkasjärvi har “ishotellet” och vi har “glashotellet”! Ska bli kul att gå dit och ta sig en drink eller två och spana in några granna pojkar. Skulle väl vara om det kommer några utifrån då!! Ja, jag vet var min kväll slutar iallafall, förr eller senare. . .i soffan. . . festa igen. . .o vara dålig imon. . .åja, lever bara en gång, just nu iallafall!

Märkligt uppvaknande

Har varit uppe på toa en gång inatt och eftersom det är ett väldigt lyhört hus så hörde jag grannens TV, märkligt eftersom klockan var halv 1. Vaknade igen vid halv 7 av att en tv, spelade musik och däremellan tjöt den märkligt. Inte bra, inte bra. Skyndade mig att ringa Eivor och berättade att något måste hänt och hon lovade sen i sin tur ringa vidare. Kvart över 7 kom Eivor och en till och låste upp, och där låg hon, på golvet i hallen, men hon levde som väl var. Vadå orolig innan de dök upp, trodde alla gånger att hon lämnat detta jordeliv. Skuldkänslor för att jag inte drack kaffe hos henne igår och för Coop-kassens skull! Och synd att man i det läget inte hade nån nyckel så att man kunde gått in och kollat med en gång, men det är segt virke i damen och hon fixar detta också! Men oron satt i ett tag ,i vilket fall som helst och givetvis kom tårarna när spänningen väl var över! Puuhh!

torsdag 27 augusti 2009

Coop-påsens mysterium

Jaha, då blev man lite dämpad, förtvivlad och nere igen. Körde ner till Skruv vid halv 5 och vem möter jag inte i Eriksmåla. Jo, T….. och rockstaren, han slängde upp handen framför ansiktet precis när vi möttes, antingen för solens skull eller för att han kände igen min bil, vet ej men känns mycket märkligt att se någon annan sitta jämte honom eller för att man varit tillsammans i 9 år och nu är det som om man aldrig hade känt honom. Saknar honom fortfarande, men livet går ju vidare. Synd att det blev som det blev ,men det var väl snarare hans brors fel att det tog slut. Tröttsamt med någon som ringer mellan 1-5 gånger per dag och ska veta vad man gör hela tiden. Sånt tär och man mister all sin energi. Som Benny sa: Du var mor till honom i ett tidigare liv och det är därför du har så svårt för att släppa, kanske därför han också söker sig till modersgestalter och vägrar vara ensam. Sorg, är vad jag känner  och förtvivlan! Jag vet att jag är en märklig människa, men det är ju jag själv som får leva med det! O, nu är det cruising på lördag också. . . . jag kan visst få tag i karlar har jag märkt. . men ingen lust att “shoppa” kärlek och Han kommer in i mitt liv när det är dags. Vi gör alla våra misstag och fel, men inte alla skulle våga erkänna dem!

Steg i vilket fall som helst upp vid 6 idag för att förbereda mig för min första skoldag och jag hade Svenska mellan 08.15 och 11.30. Mycket litteratur, läsa romaner och givetvis prov. Handlade en massa innan jag körde hem för att äta och packa upp varorna. Sen var det ner i källaren och pensla in min dörr igen. Under tiden medlet verkade så hann jag göra en köttfärspaj som ska ätas imorgonkväll. . . . . . sen kom granndamen och började snacka om sina bonusprodukter ifrån Coop, frågade än en gång om hon inte trodde att varorna var grabbarnas ovanpå, men det var det inte, de var hennes. Kunde sen inte låta bli att fråga en av killarna om de saknade en Coop-kasse, jo, visst gjorde de det. Förklarade än en gång situationen för damen, men det gick inte hem och inte in heller för den delen, hon skulle aldrig erkänna ett misstag!

Nåväl fortsatte att skrapa på min dörr och fick alltså sen rycket att köra till Skruv och låna pappas slipmaskin. Slutet började den här dagens berättelse. . . .men den är sann!

onsdag 26 augusti 2009

Agnes födelsedag (firas senare)

Mådde dy när jag steg upp idag och det var definitivt senare än vanligt. Halv 10 och jag var törstig och väldans yr i mössan. Kom sen på att det berodde på att jag glömt att ta mitt nattinsulin och då sticker det i högan höjd. Åt och läste tidningen och satt inne på datorn en bra stund, klockan närmade sig nog 11 innan jag orkade göra nåt. Sen bäddade jag, stack ner i källaren och började skrapa på en dörr, kom på att jag inte hade alla grejor hemma, så jag stack upp till Lessebo och köpte mindre skrapa och nåt medel som skulle göra det enklare att få bort färgen. Hem och penslade på och sen skulle det kladdet sitta på i 2 tim.

Under tiden åt jag, dammsög och torkade av golven. Började sen på igen, och sen fick jag oväntad hjälp, Agnes och Liam kom, på självaste Agnes födelsedag. Hon hjälpte mig med det sista, så att vi sen kunde ta en runda på outleten. Gick runt och kollade barnkläder och jag bjöd Agnes på födelsedagsmiddag. Hon berättade att pappa Gunnar ringt, men inte ett ord om hennes födelsedag, trots att de pratat en lång stund. Svaret kom lite senare, han ringde henne igen och skrattade så han höll på att dö. Ja, sa han satt och åt och kollade in när köpebrödet var bakat, undrade sen vilket datum det var och kollade in almenackan. 26e augusti, ja jösses måste ringa igen och gratulera. Alltså inte bara gamla mor som är senil utan även barnafadern.

Vi hade fin service på restaurangen idag! Sonen serverade Agnes och mig. Kul att se honom i arbete medans vi satt och åt gott, busade med Liam och drack kaffe. Vi var även inne en sväng på Ittala och kollade och givetvis hittade jag två äggkoppar till, som jag bara måste ha. Gick hem och tog det lite lugnt och sen vi 7 körde de hem. Simon hade visst tagit ledigt ikväll för att överraska Agnes med hembakad pizza, godis och hyrfilm. Jaha, och jag som inte ens fick igång TV:n förut, tekniska Anneli!

Har även packat min skolväska inför skolstarten imorgon, som jag antar börjar imorgon, eller var det idag? Såg att någon ringt från Kommunen, kanske skolan, de kanske undrar var jag är, men i fredags när jag ringde Katarina på expeditionen sa hon att jag skulle börja imon. Än sen, man får väl läsa ikapp lite då, om jag hinner, har många järn i elden.

Ja, jösses

Har idag vunnit barnkalaspaket för 6 barn hos Karin! Då kan mormor ha kalas här för lille Liam! Heja heja!

384-638-thickbox405-665-thickbox399-659-thickbox

22 år

Fyller idag min gumselumsa Agnes!! Gu, nåde den som glömmer det! (Det gjorde jag förra året, ringde henne två gånger och sa inte grattis,sicken mor?!)

GRATTIS GUMMAN, paket senare. Kramar mamma!

tisdag 25 augusti 2009

Top 50

Agnes, Simon och jag ligger på top 50 på familjebloggar! Kors i taket!! Ge en kommentar!!

Full fart!

Idag har det varit fullt ös vill jag lova. Steg upp halv 8, bäddade och duschade, väckte Adde och körde. Först minuten, sen konsum, (var med nu! För nu går det undan), sen ner till Skruv med pengar till pappa som jag var skyldig, fortsatte mot Broakulla och bytte till Agnes bil, sen ner till färgaffären i Emmaboda och köpte linolja och färgskrapa, bort till Malin och lastade in de 3! dörrarna jag köpt, upp till Kosta och lastade av dem, stannade till på macken i Eriksmåla och köpte kakor, hem till morsan och fikade, in till Agnes och Simon och busade och matade Liam. Phhuuuu!!! Sen hem, in på Coop och handlade, hem och började skrapa bort färg på en dörr.

Lagade sen Thaimat till 20 pers, bra att ha i frysen, skjutsade upp Adde och Johan till Sea, in på Coop igen och hämtade kläder från Cellbes och sen. . . . .middag och kaffe, lugn och ro med fina Marie i Lenhovda. Lugnare tempo. . . och prat och en cig, kaffe, löste världsproblemen!

Sen pratade jag med min lilla granne som funnit en kasse i källaren, med en tidning, sköljmedel, tvättmedel och en DVD film: Mountain . . . nånting om cowboysar och då vet ni nog vilken film jag menar. Hon påstod att hon fått denna Kassen av Coop eftersom hon är medlem där, (vem är inte det?), och ställt den i källaren till henne. Halloo!! Det kanske är så att grabbarna som bor ovanpå har köpt dessa grejor och råkat glömma den i källaren? Försökte förklara det för henne, men den lätte gick hon inte på! Tur att man själv inte vet hurdan man är vid 91-årsålder! Kul bara när grabbarna undrar var påsen tagit vägen!

Ja, sen kom min goe vän Marie tillbaka och gjorde en laserbehandling på min onda arm! Underbara, snälla människa. Vad har jag gjort som förtjänat henne?

Inget jobb, men fullt ös, detta är livet!! Oh förresten, har fått ett kusinbarn idag! En liten kille, GRATTIS Emma och Alexander!!!

Boken

Jag håller fortfarande på med min bok “munken som sålde sin ferrari”, en bok jag inte läser utan en bok jag studerar! En tunn pocketbok på 200 sidor som jag säkert har studerat i snart 3 veckor.

Det är så här du ska leva:

Den tid du lägger på att återanknyta till naturen och att visa tacksamhet för allting du är lyckligt lottad nog att ha. Den tid du lägger ner på att förnya din kropp, ditt sinne och själ kan hjälpa dig att skapa det liv du önskar och ägna all tid  åt de aktiviteter som räknas.

“ Ibland kan man lära sig av andras felaktiga beslut här i livet och det är ett tecken på vishet. En del människor tror att man bara kan lära sig av sina egna erfarenheter, och de får utstå lidande i livet”.

Alltså alla dina mål du har i livet får inte bekostas av sinnesfriden, du ska även ha tid över för dig själv, att få lugn och ro i själen, men glöm inte att leva också och ha roligt, din vecka ska alltså innehålla en känsla av tillfredställelse och frid!

Precis det jag arbetar för och det är då allt det goda kommer in i ditt liv! Tänk positivt!

måndag 24 augusti 2009

Orkar inte

Ja, det är ju jag själv som väljer och ibland är det bara svårt att fylla upp sina dagar, så mycket man kan göra men man orkar bara inte. Steg upp halv 9, åt frukost och duschade och det tog 2 timmar, så går det i slow motion vill jag lova. Körde upp och handlade lite middagsmat, fick skramla bland alla mina skrammelbesparingar, tur att man får pengar imon. Lite retfullt att stå vid kassan och räkna enkronor men för all del, det är pengar det med och lite mat fick jag och är kanske ett bevis på att jag har haft roligt på min “semester”! Har ju som sagt haft mycket kul för pengarna och imon börjar jag om på nästa kula, de är ju gjorda runda så då ska de ju rulla, eller hur?

Vid halv 1 körde Adde och jag upp till Lessebo för Adde skulle till folktandvården, skulle laga sin andra tand på 19 år, stackars han. Jag själv vet inte hur mycket pengar jag lagt ut på min käft och ändå är de skitfula. Kör med tandstickor, aleo vera tandkräm och flourtabletter, men vad fanken hjälper det?

Körde hem och lagade middag och diskade, la mig på sängen och läste, blev kollosalt trött, då kom tankarna på “att det är du själv som fyller upp din tid” igen, men vad fanken, är man trött så är man. Hann inte somna ändå för sen kom Agnes och min lilla gullebulle och då blev det full fart på mormor igen. Satt och snackade och Agnes skulle visa mig lite nya trix med datorn, fattar du nu, säger hon efter ett tag, tittar på mig och svarar själv: Nej, det gör du inte! Ok, ok då, fattar inte ett smack, men det kommer väl! Som allt annat, sakta men säkert! Fy fanken vad det är bra att få skylla på sin ålder då och på teknikens under.

Hann med en två praktiska saker till idag faktiskt, att byta batterier i mina solcellslampor och pumpade upp däcken på min cykel, som jag tänker sälja och som ändå aldrig används! Den är en attans massa år men ser sprillans ny ut, kan nog påstå att den gått 2 km, inte sliten alls! Intressent?

Ja, tillbaka till kvällen….. vi åt kvällsmat och jag fick nöjet att mata Liam. . och byta blöja. . han hade krämat och kräm var det, upp till halva ryggen, täcke och mina fingrar, men det gör inget, för han är ju MIN!! Och då går det bra.

Agnes och Liam körde hem vid halv 9. Jag ska snart förbereda mig inför den mörka natta igen, en ny dag imorgon och då blir det åka av!

Jag och min gullebulle!

Har fint besök idag av mitt barnbarn och Agnes! Här kommer lite bilder på mig och lille Liam:

117109110111112113114115116

söndag 23 augusti 2009

Bakis och trött

Jaha, ta tag i mitt liv! Och vad har jag uträttat idag då? Jo, tvättat 3 maskiner och vattnat mina stackars blommor, det är vad jag har gjort! Och legat på soffan och päst och Herr Ågren har suttit snällt på min axel hela dagen. Man har ju så attans kul när man är uppe i allt det roliga, men dagen efter är det inte så kul. Det värsta är ju att jag kommer att ha en sån helg till men det blir säkert lika roligt då! Ska då till glasbaren och härja, som väl är redan på fredagen så att man hinner bli klar och fin tills måndagen.

Det värsta är med att vara bakis är nog tankarna, man funderar på vad man sagt och gjort, funderar även på all annan skit, blir nästan lite nostalgisk och jag som skulle lära mig att bara tänka positivt och tankarna sen på vad andra tycker om en är jobbiga, fast å andra sidan, de får tycka vad de vill. Jag är Jag! Jag vet att jag både blir tjabbig och stimmig när jag festar. Har ju också tagit det lugnt hela sommaren så nån gång måste man ju komma loss också! Även i min ålder! Och där hamnar ju alla så småningom!

Nu hoppas jag bara att jag kan fixa ett gig till Kitto här nere också och hon är definitivt värd att lyssna på, kanske man kunde försöka få hit henne till pizzan också, man kan ju snacka med dem om det iallafall. Jaja, ett nytt projekt att ta tag i!

Hoppas att Adde kommer hem snart så man har någon att snacka med, han var visst också på fest igår så det är alltid kul att höra vad som hänt. Resten av kvällen ska jag nog bara ligga framför dumburken eftersom jag själv känner mig loj och dum. Och förhoppningsvis en tidig kväll i bingen.

Dagens ord: Drick inte mer än du kan svälja!!

Huvudvärk

Hela dagen igår var jag och passade mitt lilla barnbarn medan Agnes och Simon var på auktion. Liam och jag gosade, busade och var ute och gick en sväng. Fy bubblan vilket snällt barn och han sov 3 gånger på den tiden jag var där. När morsan och Arne kom hem så smet vi in och jag fick i mig lite kaffe, för även kaffebryggaren var ju förstås nerpackad.

Vid 6 körde jag ner till pappa och Lucja och lånade duschen, tog 2 öl och fräschade upp mig inför kvällen, så gott det nu gick. Pappa skjutsade sen upp mig till Kopparsalen där kvällen skulle börja. Fick givetvis stå och vänta en bra stund innan gänget ifrån Lessebo kom, vänta, vänta och vänta. Fick oss sen lite mat och öl och vid halv 10 trampade han då äntligen igång: DAN HYLANDER! Oj, oj vilket ös det fortfarande är på honom. Mycket givande. Träffade givetvis en massa gamla kompisar, diskuterade världsproblem och även annat fyllesnack. Ja, och fuller blev jag, hej och hopp, klackarna i taket. Vinglade hemåt vid halv 2 och la mig.

Vaknade vid 10 idag, och jösses vilken skallavärk och nån röst har jag inte heller idag, för mycket öl och röka. Inte bra. Ska försöka att ta tag i mitt liv nu!

fredag 21 augusti 2009

Positiv och lugn dag

Idag har jag tagit det lugnt, nästan iallafall. Har njutit av vädret och värmen, repat in en stolpe på min altan, (alltså klätt en stolpe med rep, för att jag ska få fram båtkänsla), gick åt nästan 25 meter och nu har jag bara två kvar. Solade lite, duschade och hade sen bestämt träff med Malin och Magnus i Emmaboda för att kolla in två andra spegeldörrar, och de köpte jag rakt av, halva priset mot föregående jag ringde på och närmare att köra!! Ja, har man bestämt sig för nåt så ramlar visst dörrarna över en. Körde in i Broakulla först för att panta en drös flaskor jag hade i bilen, mötte svärsonen som var ute och gick, trodde jag, men plötsligt dök han upp i butiken. Han tackade för skjutsen!!! Vadå, jag kunde väl inte veta att han skulle dit, men han fick lite motion iallafall för han fick skjuts tillbaka. Agnes hängde på till Emmaboda efter vad jag tyckte var en väääldigt lång dusch, ingen fart i de bena direkt. Hon har vad man kallar lugn och ro i själen!! He he! När vi kom tillbaka hade min lille gulle vaknat så mormor hann med att gosa med honom också innan hemgång.

Väl hemma så började jag laga en mycket smarrig och fredagsgod middag, satt ute på min veranda och njöt av natur, regnet som sen kom och av en whiskey.

Jaha, var tvungen att ringa herren i Växjö och säga att jag tyvärr inte ville köpa hans dörrar, drog till med en vit lögn om att jag fått två av en kompis som överraskning. Uschame, inte snällt!

Ringde även min (gamla? Vet inte om jag vågar skriva detta om hon läser, men hon har som väl är humor) men givetvis är hon inte så gammal, bara 6 år äldre än jag, och jag är ju bara 27!! I vilket fall så fyller hon år idag. Hipp hipp!!

Har diskat, snackat med Marie och pappa och jag tror det var lite lugnare på fronten idag. Längtar verkligen tills imorgon, det antar jag blir en kanondag!!

Bloggar just nu, ska kolla lite på dumburken och packa klart tills imorgon för imon blir det till att stiga upp tidigt!

Dagens komihåg: Glöm inte att lägga dig, innan du somnar!! Natti natt!!

Idioter!!

Kan man bli mer än gaaalen, eller? Fick papper ifrån facket att de måste ha ett arbetsgivarintyg på att jag jobbat 5 YNKA timmar i augusti. Ett bevis på att jag jobbat annars kan jag inte få stämplingspengar!!! Och du är placerad som nr 6 i kön, inte farligt kanske men det tog en jäddrans tid, sen ska man ringa kommunen ja då satt väl den personen upptagen! Kan du ringa lite senare! AAArghhh!! Vart är Sverige på väg? Antar att de där gubbarna som sitter i regeringskansliet hela dagarna och sover säkert inte behöver ha några såna intyg för sin goda sömn! Va, va?

torsdag 20 augusti 2009

Innehållsfull dag

Fick fint besök vid 11 idag, gamla Sandra som varit min jobbarkompis och en vän som man fick smuggla in på Oleo som 18-åring. Alltid rejält tjabb om att hon var min dotter och jag lärde mig även hennes personnummer utantill. Var lugna, kommer bara ihåg de sex första siffrorna idag. I vilket fall som helst så hade hon köpt med sig goda räkbaguetter och vi satt ute på verandan och snackade och fikade, stannade inte så länge på grund av att hon skulle hämta lilla Hilda på dagis.

Sen spelade Adde och jag lite poker ute i solen och vem vann, vem vann? Solade och hade det gott ett par timmar.

Vid halv 4 körde vi upp till Broakulla, eller kanske är det ner? I vilket fall så fick jag ju gosa med mitt gulle-barnbarn, matade honom, bytte blöja och var med och badade honom. Agnes och Simon lagade god middag till oss och det var grillat, nypotatis och kantarellsås. Var även inne hos morsan och hämtade tandpetare till min lilla tand, för inne hos Agnes råkar ju det mesta vara nerpackat och slängt just nu. Fick två par skor av morsan och lite annat småplock och det är ett evigt rensande överallt.

Vid halv 9 pussade jag gullungen godnatt och Adde och jag körde ner till Skruv för att hämta lite” bra och  ha” grejor vi beställt ifrån Tyskland. Provsmakar förresten lite av det nu, inte så dumt faktiskt och kan dricka det med gott samvete eftersom det var billigt. Stannade bara en liten stund för det var inga glada miner i lägret, om man säger så. Tär hårt på en del av att åka till Danmark.

Ja, natten är här igen, för mig är det natten när hon är kvart i 10. Ska bara skriva klart, lästa lite och sen sova. Kom ihåg: ta vara även på de små stunderna, se glädjen  och se allt som mirakel. För det är det, allt, och att vi lever!!!

Tårar

Jo, minsann fick låna TV.n igår kväll och jag började se nån svensk-engelsk film. Vid exakt 08.55 brast det och jag vet inte om det var filmens vackra slut som gjorde det, om det var för min egen skull, om jag kände av någon annans tårar eller om det var för att jag känner mig lyckligt lottad. Men jag grät iallafall och kan faktiskt inte säga varför, kände bara en sån sorg och det kändes skönt att få gråta och det har jag inte gjort sen Addes student. Men då berodde det väl på att jag, Adde och pappa Gunnar skulle ställa upp för foto och då kom väl sorgen över mig igen över det som varit och stoltheten över det jag faktiskt själv presterat med honom. En bra och duktig pojk, helt enkelt!

Och ibland är man glad! Som nu på morgonen när det ringde en herre och ville sälja 2 spegeldörrar till mig. Det löser sig! Ska bara ha tag i en större bil, eller bil med dragkrok och släp. Heja, nu har jag hösten räddad!

onsdag 19 augusti 2009

SOLEN

Blev väckt av mobilen idag halv 8 och då får man ju skylla sig själv om man inte stänger av den! En vanlig morgon med vanliga rutiner förutom att mamma kom hit och hämtade det jag plockat ihop, bytt, bytt kommer aldrig igen! Fikade och snackade och sen var det dags för henne att köra hem och försöka trycka in allt i sina skåp.

Körde upp och handlade och sen gjorde Adde en kanonsmarrig choklad mousse. Äta, äta och äta!

Idag har ju som sagt solen varit framme hela dagen och jag har njutit som bara den men jag vet inte än om den har tagit, tar den i Kosta del sol? Vet bara att den tar som racksingen när man är på Öland, kanske lite mer mening med att åka dit?

Lagade sen en lätt middag till oss, diskade och har ringt runt på en massa spegeldörrar jag är intresserad av. Höstens projekt, nya sänggavlar till min säng och de ska avlutas, slipas och oljas in.

Tänkte ringa min vän Inger men konstigt nog hann hon före. Kan det kallas för tankeöverföring?

Ska än en gång rekommendera boken: “Munken som sålde sin Ferrari” av Robin Sharma, om du vill veta meningen med livet alltså. Jag bara älskar den och läser väldigt sakta för att förstå (vill att allt ska gå in) och sakta för att jag inte vill att den ska ta slut. Alltid lär man sig något nytt!

Antar att min skola börjar på måndag, har ingen större koll på det än och jag vet inte ens när jag börjar, men då ska det bli andra bullar av! Ska börja mitt nya liv, IGEN, måste försöka gå ner lite, köra med min goa maskin och komma in i att försöka köra med daglig meditation! Behöver lugnet i min själ och koncentration för mina studier. Samla poäng för högre studier! Har inte ens fattat hur många jag har eller behöver! Det är kanske så för oss äldre studerande eller gäller det bara mig, att det är jag som inget begriper? Ja, möjligen!

Ska bara ta det lugnt ikväll, kanske läsa och slappa och det också mycket på grund av att min TV alltid är ockuperad av min 19-åriga son. Disneychannel, The Simpsons och en massa annat skit, rent ut sagt!

Har ett par härliga månader att se fram emot, mycket som kommer att hända, då trivs jag! Men kom ihåg: se aldrig framåt eller bakåt, Lev i nuet och se till att du själv mår bra! Älska dig själv också för gör du inte det kan du inte älska andra heller!! Älska dig själv ohämmat!!

tisdag 18 augusti 2009

Då gick den här dagen också

Morgonrutinerna orkar jag inte bara nämna idag för dom är de samma. Tog bilen och körde upp till Broakulla med den ena äppelkakan och bjöd in mig själv på kaffe hos mor. Liam och Agnes hängde med. Fikade gott och gosade med Liam. Nu i utrensningens tider så fick jag lite prylar även av morsan, bl a en hushållsassistent sen var det dags och gå på upptäcktsfärd i Agnes lådor och jag hittade gardiner, kuddar, en lampa och lite annat smått och gott.

Var hemma igen vid 2-tiden och då var ju givetvis jag tvungen att rensa lite för att få plats med det nya. Det överblivna får väl morsan ta om hon vill, en evig rundgång på grejorna men ack så bra. Man får ju på så vis alltid något nytt.

Sen for lilla husmor i mig och var tvungen att testa ett nytt recept: äppelkompott, men jag vill väl snarare kalla det för inlagda äpplen, eller kompotterade äpplen, men något sådant ord finns väl inte att uppbringa, eller? Som min ärade mormor Hulda kallade lebborna för: Böginna för det var hennes ord och jag kan visst hålla med om att det är vackert!

Lagade sen middag än en gång till mig och Adde och idag blev det kyckling med ris. Jag kan om jag bara orkar och har lust. Plockade sen iordning på min lilla veranda, läste veckotidningar och nu är äntligen den högen slut. Min gamla kompis Sandra ringde och ville komma på torsdag. Härligt, ännu en pigg och glad människa!

Tittade även på TV ikväll, faktiskt, om mediala barn ifrån USA, intressant och ovanligt att jag överhuvudtaget tittar på tv alls, maxdosen är väl ca 1 tim i veckan då det känns helt onödigt och ointressant. Finns så mycket annat trevligt att fylla sina dagar med och eftersom jag är en kvällstrött person så passar det mig alldeles ypperligt!

Börjar faktiskt bli lite trött på “semestern”, vill ha händerna fulla och träffa folk för jämnan så att man inte halkar in i sina negativa tankar, har som sagt va lite lätt för det. Att vända och vrida, tänka på det som har varit, varför det blev si och så och hur det ska bli. Men som sagt: ALLT ORDNAR SIG!!

Sveriges bästa bloggar

Ja då ligger man med på top 100 igen, snarare 67e plats. Simon kom på 5e plats vad det gäller pappabloggstävlingen. Grattis till oss!

måndag 17 augusti 2009

Mitt brustna hjärta

Vaknade idag vid halv 9 och intog mig min sedvanliga frukost men måste erkänna att man blir fruktat trött på mackor! Satt sen vid datorn och fick sällskap av min inneboende en stund innan han skulle sticka till jobbet. Jag var ute och skurade av en del av golvet och en trätrumma som jag har ute och sen duschade jag. Körde sen till Växjö vid 12-tiden. Var inne på EKG och fick sen träffa en läkare. Min puls var nu nere i 85, blodtrycket var bra och inga märkbara fel på mitt hjärtat men skulle ändå fortsätta med min medicinering ett tag till. Jaha, då har man väl nästan svart på vitt att man ändå hade en sån ångest och kände sån förtvivlan i sig själv att man fick sitt “brustna hjärta” som det kallas med finare ord, alltså stresshjärta. Mår ju bättre för övrigt så det råkade väl just då i min nereperiod som hjärtat fick stryk. Det man gör mot andra får man tillbaka! He He! Och lite elak är jag också!

Körde sen hem till min gamla kompis Anette på Araby där hon bjöd på en mycket god middag och därefter blev det kaffe och en gudomlig kladdkaka, tog givetvis två bitar för säkerhets skull. Satt och snackade ute och hade det trevligt. Hoppas att vänskapen håller i sig och att vi kan ta oss några roliga uterundor i Växjö i höst. Fick även denna gång äran att träffa hennes ljuvliga ungar och jag beundrar Anette för hur de är.

Körde hemåt vid 5-tiden, stannade till och handlade hem lite. När jag kom hem så var sonen redan hemma, gått hem tidigare på grund av halsont och degighet.

Var ute och hann att olja in mina grejor på verandan innan det attans regnet kom igen, åt två äggamackor och hade ju redan fått inspiration av Anette så jag bakade två äppelkakor, jag gjorde två flugor på smällen samtidigt, när man ändå höll på att skita ner disk, och. . . . . de blev faktiskt attans goda,  på grund av mitt socker och säkerligen äggvita i urinen så kanske det kan bli lite maränger också. Sa jäddrans roliger! Jag vet, jag vet, jag har tråkig humor, men vad gör det i mitten av livet och om hundra år? Kan inte tänka mig att nån vet vem Anneli Lau är då, såvida jag inte skulle gå och bli kung eller nåt i sen stilen.

Dagens ord: Så fort du tänker dåliga eller deppiga tankar om dig själv, skicka iväg dem fortast möjligt och beröm dig själv! Säg det högt, många många många gånger!!!

söndag 16 augusti 2009

Själsfränder

Tittade nu på en “Veronica” på Youtube som kanaliserar och hon berättade bl a om själsfränder och om förhållanden. Enligt henne har vi fler själsfränder och det är nog inte bara så att man kan hitta den rätta att leva med. Förhållanden grundar sig bara på det fysiska och känslor men att de oftast tar slut var att vi alla utvecklas på olika håll och att vi väljer våra vägar att gå. Vi skall alltså lära oss något av varje förhållande vi får gå igenom. Intressant, och det stämmer säkert. Har ju själv gått igenom två stycken och vad lärde jag mig av dem? Det första lärde mig nog att människan är det viktigaste, kärleken och tron på sig själv och inte “manna”.

Det andra lärde mig tålamod, att man inte bara kan “haka upp sig” på en person när det finns fler i sin närhet och att respekten att lita på och förlita sig på att kärleken finns, att inte hela tiden behöva bevis på att man är älskad fysiskt utan snarare psykiskt och i det läget går det att knäcka en person psykiskt genom sitt egna dåliga självförtroende.

Summan av det här för mig har väl då varit att jag lider av “seperationsångest”, mått skit, känt mig kränkt och ensam. Än en gång rädslor, men varför? Har inte känt mig värd någonting, trott att andra varit bättre än mig själv men jag är värd så mycket! Jag lever här på jorden för min skull och att jag ska lära mig att leva mitt liv med glädje, kärlek och harmoni!

Den här dagen har det väl inte hänt så mycket annars. Har tvättat, handlat och lapat sol en stund. Lagade för en gångs skull en god middag till sonen och mig, sjömansbiff och den var så god att sonen ville äta den till kvällsmat också. Min inneboende kom hem vid halv 7 och det kan ju tyckas märkligt eftersom jag antagligen skrämde skiten ur honom för ett tag sen.

Har vilat, läst tidningar och tagit det lugnt som så böres en söndag eftersom att Herren har utsett den här dagen till vilodag. Kan kännas lite “botten” trots allt utan jobb och för att skolan inte börjar riktigt än. Men var tacksam, Anneli, du har ju semester!! Och dina fel och misstag finns till för att du ska lära dig att inte göra om dem eller att göra något åt det och förändra så att det blir bättre, orkar inte klampa kvar i min sörja! Heja, heja! Framsteg, Anneli!

Rädslor

Det har jag, men bara en. Inte hela världen om jag inte kommer in på skolor eller om jag får jobb, inte orolig för ekonomin heller längre men det finns en sak jag fasar för och det är egentligen mina intressen. Förr hade man ju ett stort intresse av gamla bilar, cruisingar och Power Meets men vad har jag där att göra idag? Kan kan jag väl, men utan bil känns det lite dumt och rädslan att möta vissa personer sitter i än idag och känslorna som isåfall dyker upp i det läget är jag inte heller säker på. Det området var förr MITT men inte längre och det är trots allt inte lätt att hålla huvudet högt och låtsas som ingenting. Hur kan man låtsas bort 9 år, som vissa har väldigt lätt för, för vissa försvann den rädslan redan efter 14 dagar.

Jag har många önskningar om saker jag vill göra, som t ex Kiviks äppelmarknad, men hur kul är det att gå runt där i tre dagar med två personer som man absolut inte vill träffa?

Jag vet att jag kan, men jag vet också mina begränsningar. Jag klarar mig själv, har fått tillbaka mitt självförtroende och glädjen för livet men varför ska vissa saker stoppa en?

Men snart kommer min revansch, när jag glider runt i min Corvette, min plastbil och håller huvudet högt och då kan inget stoppa mig!!!

lördag 15 augusti 2009

En låååång lördag

Hur tjatigt är det inte att börja berätta om hur dags jag steg upp men hur ska man annars börja. Uppstigning 07.30 hämtade tidningen, fixade kaffe och macka. Sen tog jag en dusch och körde till Lessebo där jag hämtade upp Mia vid 09.20. Körde sen vidare till lampbutiken i Öjaby där det köptes lampor fortsatte till Gottåsa där jag sprang runt och mätte alla gamla spegeldörrar med måttstock jag tagit med mig, men givetvis fanns det inte två likadana och istället köpte jag mig ett flöte och något som jag trodde var en kräftbur men som i själva verket var en musafälla, ha ha, till otroligt stora möss!

Tog sen en fika i Berqvara utanför Växjö i en otroligt vacker miljö. Det blev ägg och sillamacka, kaka och kaffe. Fortsatte sen in till ÖB där det handlades för ca 500 och det var bara “bra att ha” grejor, mötte sen upp Jompa på K-rauta eftersom Mia och han skulle kolla badrumsgrejor. Tog sen 2 loppisar på väg hem, körde till minuten, släppte av Mia och avslutade sen med att hämta thaimat till Adde och mig.

Väl hemma plockades allt upp och vi åt upp vår middag.

Körde sen till lilla familjen i Broakulla där vi tittade på Simons favoritlag Arsenal som lyckligtvis vann med 6-1, tror jag, inte så intresserad faktiskt och världens problem löses ju inte för det! Gullade med barnbarnet som denna kväll inte ville sova eftersom Adde och jag var där. Blev sen fruktansvärt trött och vet inte om det berott på en hektisk lördag. Har väl som äldre ändrat på dygnet lite för nu vill jag lägga mig tidigt och stiga upp tidigt men värre var väl när jag var nere och deprimerad för då kunde jag lägga mig vid 18.30 både fredag och lördag. Det är väl ändå för väl att man inte gör det längre!

Körde sen hemåt vid halv 10 med en massa grejor som Agnes inte ville ha längre eftersom hon rensat inför flytten. Det var parfymer, väskor och kosmetika och det kan kanske komma till användning här istället.

Ögonen går i kors och antar att det är dags att lägga sig och jag ska försöka läsa lite ur min stora tidningshög. Tack för den här dagen!! Godnatt!!

fredag 14 augusti 2009

Att vara eller icke vara? Det är frågan

Steg upp kvart över 5 idag, hämtade Smp, fixade till mig lite, så gott det nu går och körde vid 6-tiden mot Skruv. Klädde om och tog en stor mugg kaffe och åt mina mackor. Kul att träffa alla igen om än så bara för 5 timmar. Tog vägen över Eriksmåla och stannade till vid Loppisen och köpte gamla notblad som man säkert kan göra nåt roligt av, har ju som sagt kommit in i min kreativa period igen. Körde även in till macken och köpte Thinner och en smarrig banantårta. Låter som att ha en kul fredagskväll men så är inte fallet.

Åt en stadig lunch, drog på mig min bikini och ut med linoljan och började att olja in mina verandastaket. Luktade illa men det blev attans snyggt och jag hade mestadels av tiden sällskap av min 91-åriga granne som pratade om allt och inget, just det jag har hört 197 gånger innan ungefär.

Satte mig sen och pulade med mina gamla sånghäften för ute gick det ju inte att vara, regnet, det eviga regnet kom igen, men jag ska vara tacksam för jag hann ju olja klart.

Snackade även med min mamma idag och hon lät mycket piggare och gladare än på länge och kanske för att jag pratade allvar med henne igår eller för att de var på väg till Öland i en husbil. Vad är en husbil mot en bal på Slottet? Fick mig utsökt att tänka på att grannen ska gifta sig i september. Torsten Jansson och Ulrika Messing, men det är väl ingen risk att man får vara med på den balen?

Sen slog tröttheten till som ett spadskaft i huvudet, inte mycket man orkar nu för tiden tydligen. La mig i min goa soffa och tog med mig en bunt veckotidningar, men varför? undrade jag själv när jag vaknade upp efter 2 timmar. Bidde absolut inget läst och märkliga drömmar hade jag. Sonen hade visst kommit hem under min drömjakt, men inget märkt.

Ringde dottern och sen kom latmasken igen. Äsch, lättare att beställa lite god mat från Pizzan. Sagt och gjort, sen åt vi tillsammans sonen och jag, en ovanlig vana nu för tiden! Underhållningen bestod av Scrubs och The Simpsons. Öööörk!

Klockan är nu halv 9 och jag bloggar, ska nog lägga mig tidigt och försöka läsa ut några av de där tidningarna, om jag orkar. Blir en lååång dag imorgon. Shopping igen med Mia. Aj aj!!

Dröm sött, vakna tacksam och glad!!! Än en gång…….GRATTIS Liam!!! Mormor Älskar dig!!

Mormors lilla kille

GRATTIS! Han blir ett halvår idag. Pussar din mormor!!!

IMG_4237IMG_4214IMG_4222

torsdag 13 augusti 2009

Ännu en dag

Steg idag upp halv 8, läste Smp, klädde mig och körde upp till Lessebo till VC för 6 rör blod som skall kollas till måndag då jag skall in på EKG igen, då lilla hjärtat skall kollas än en gång. Var sen på konditoriet och köpte lite gott bröd och en och annan småkaka åkte väl med som vanligt. Körde hem och åt en god frukost och intog mitt kaffe.

Sen for energin in igen och mitt land på framsidan rensades, Gullis stora tvättgryta med blommor tömdes, en sista städning i källaren och mina altanväggar skurades. Tänkte olja in dem imorgon men får väl se hur det blir med väder och vind.

Vid halv 3 kom Agnes och Liam hit. Busade en stund med mormor, åt och sen sov han nästan 2 timmar. Under tiden lagade jag middag och Agnes fick ett trevligt samtal från en kille som ville sponsra hennes blogg med fin-fina priser, allt från leksaker till barnmöbler och hon skulle kanske även få ta över en tävling som han hade hand om – en resa för hela familjen till Sälen. Det ni!! Han bara älskade hennes blogg och lovade att sponsra henne fram tills februari med grejor som skulle utlottas var 14e dag. Stolt mamma igen vill jag lova!!

Har även idag pratat ut med min mor om hennes lättstötthet och att det kanske är dags att börja leva sitt liv vid 66-års ålder. Varför inte vara rädda om varandra istället och glädjas med varandra i vardagen istället? Att inte vara lättstött och inte känna sig välkommen hos sina egna barn, barnbarn och i sin egen släkt. Ännu en som behöver lära sig att älska sig själv och inte hela tiden vara rädd och tro att det värsta ska hända.

Iallafall vid 7-tiden vaknade lille Liam igen och jag bytte blöjor och lekte med honom. Sen var det dags återigen för lite välling. Adde kom hem vid kvart över 8 så han hann också träffa honom en stund innan det var dags för dem att fara hem. En trött liten kille vill jag lova!

Nu har jag min lilla egentid igen då jag kan blogga innan läggdags, sen dags att bre en macka tills imorgon eftersom jag ska jobba lyxtur mellan 7-12. Härligt att få komma tillbaka och träffa alla igen,  skönt att vara fri men härligt att få jobba lite också.

Detta har återigen varit en innehållsrik dag och jag älskar varje sekund av mitt liv som jag lever! Äntligen har livet vänt tillbaka och jag vill aldrig återuppleva år 2008 igen. Jag väljer hädanefter hur jag vill leva och jag står ut med mig själv igen och även i ensamhet. Jag kan klara av att hantera mig själv och att trivas i mitt eget sällskap ocks

En stjärna är född

Ibland är jag och sonen dödligt ovänner och då oftast över pengar men ibland blir mamma stolt som en  tupp, som t ex av detta brev som blev sänt till Kosta outlet från en viss Bejron Andersson som bor någonstans i Sverige. Mottagaren var mästerkökschefen Bengt Sjöström:

Hejsan,

Är precis hemkommen ifrån semestern och var för 3 veckor sedan hos er på Kosta outlet.

Tänkte bara lämna en rad för att visa uppskattning för det bemötande jag fick av en av era

medarbetare i Kosta Outletrestaurangen, en stor tatuerad kille.

Uppenbarligen hade det varit en dag fylld med kunder och stress för flera rätter var slut och han såg lite medtagen ut och ändå tag han sig tid och fixa i ordning en vegetarisk pytt till mig, kom ut med den till bordet och gav ett positivt bemötande och hoppades att allt var till belåtenhet.

Är alltid en positiv överraskning när man får ett sådant bemötande!

Med vänliga hälsningar

Bejron Andersson

 

Detta var visst första gången de fått en kommentar om sina anställda! Och denna anställda är min lilla Gullebulle Adrian. Nu ska detta brev hänga på kylskåpet. Är man som mor stolt, eller?

onsdag 12 augusti 2009

Ett massa städande

Steg idag upp senare än vanligt, eftersom jag nog inte somnade förrän halv 2. Har en massa elefanter som springer på mitt tak och då är det inte lätt att somna eftersom ett gammalt hus är fruktansvärt lyhört!

Intog sen en långfrukost med tillhörande skön dusch och sen fick jag för mig att städa ur lite skåp, putsa lite fönster och byta gardiner. Slängde samtidigt en massa bråte för jag mår bara dåligt av att ha en massa skit liggande som man inte använder.

Tog mig sen ett stort ryck och körde till Margaretas krukmakeri i Hovmantorp där det inhandlades lite nya roliga saker till lägenheten. Kom ihåg; inte köpa nytt förrän något gammalt är kastat. Blir liksom lite roligare med det hela då.

Tog mig sen en timmes tupplur på soffan tills Mia väckte mig. Hon kom hit och vi diskuterade om livets tankar och dessutom är det kul med Mia för hon är så klok, småtokig och rolig. Vi rensade och stekte kantareller med lök som vi åt till mackor och även mina fyra ynka kantareller fick vara med på ett hörn.

Nästa ryck för kvällen: Städa källaren! En massa bråte där också som måste slängas och det är ju bäst att ta itu med allt nu innan mormor ska passa sin Gullebulle när Agnes och Simon ska måla om i sin nya lägenhet.

Ja, man har massor att göra om man vill och orkar. Behöver olja in min veranda, rensa mitt enda land, måla om lite i sovrummet plus en massa annat smått och gott innan mörkret tar över fullständigt.

Ikväll skall jag vara fastande sen 20.00 och är det inte märkligt vad man blir sugen på allt då. Medicinen får endast intagas med ett halv glas vatten och det är väl typiskt när man har god melon i kylen och Cola, fanken varför åt jag inte det innan?

Klockan är nu halv 10 och det är mörkt som i röva på en gris, inte undra på att man blir trötter! Drar mig tillbaka för i afton och jag önskar Eder alla en riktigt god natt!

Ensam hemma

En lugn morgon då sonen gått till sitt jobb. Råkade se en dam i spegeln idag som förr hade en smilegrop men som råkar ha både tre och fyra sådana, även pannan har fått sina veck efter allt funderande och nya rynkor runt ögon. Vart är jag på väg? Mot ålderdomen?Men det är väl tur att man ändå försöker hålla sig naturligt fräsch än att använda hela Max factors lager på täckstift, över och underkräm, puder och allt annat tjafs på mun och ögon, och då helst så mycket att man ser ut som en transvestit(har absolut inget emot dem ) om de är karlar vill säga och inte kvinnor som försöker dölja sitt hårda leverne men ack, inte ens det hjälper ju! Är man 47 så kanske det är lättare att acceptera det än att spackla sig så hårt att man ser ut som en 60 årig transvestit, eller? Där fick man till det!

Rekommenderar härmed en bok: “Munken som sålde sin Ferrari” av Robin Sharma. Han har även gjort 2 till. Läs, njut och begrunda!!

Man måste göra förbättringar i sitt liv, förändra till det bättre och det är bara du som kan göra något åt det, har jag förstått. Känner du stor oro för andra hela tiden så glömmer du bort dig själv och det är du som måste må bra och först och främst älska dig själv, innan du kan älska andra. Sen har vi ju då rädslorna: Vågar jag förändra för att det ska bli bättre, vågar jag förändra mig själv, vågar jag ta bort de energivampyrer som finns i mitt liv och de människor jag mår dåligt av?

Var är mina drömmar, vad vill jag för att få lugn och ro i min själ, känner jag mig själv eller är det andra som styr och ställer i mitt liv?

Fundera på det du!!

tisdag 11 augusti 2009

Bortgjord två gånger idag

Jaha, började med att man steg upp tio i 8 och tyst i huset, gick ut i köket brunbränd men icke så vacker kropp i mina år, sög tag i ciggen och fick syn på min inneboende, stackars pojk, han får väl numera söka psykologhjälp för det han såg. Tur att man redan hade så mycke färg i ansiktet så att han inte såg hur generad jag blev! Åt sen frukost, duschade och skjutsade upp Adde till tandläkaren och än en gång bortgjord. Släppte av honom och sen körde jag till Anita och snackade en stund, körde sen tillbaka och satte mig sen i fel tandläkarlokal. Det var till folktandvården han skulle, inte tandhyttan. Jaja, alltid händer det nåt!

Därefter körde vi hem till Mia och fikade gott och jag fick med mig de gardiner jag beställt och en kasse med helt underbara kläder som jag fick. Hem och förberedde en annan garderob till kläderna för jag hade aldrig kunnat pressa in mer i den gamla, men gud vad kul!

Vid 2-tiden kom pappa och Lucja hit och vi åkte upp till outleten och käkade, sen tillbaka hit och svullade på goda kakor jag köpt i Lessebo. Lucja var bara tvungen att titta på prinsessan Madelenes och Jonas på tv som hade förlovat sig. Ohudaje, undrar om svenska folket kommer att betala min 4e förlovning och min första vigsel, men det är väl ingen risk att något av det kommer att ske!?

Vid halv 5 körde jag upp till butiken och handlade lite åt Agnes, körde till Broakulla för Agnes, gullebullen och jag skulle till Emmaboda på barnklädesparty. Givetvis köpte vi lite till gullebullen och givetvis hittade mormor en urläcker klänning för 200 kr. Även den gick in i  min nya garderob.

Körde hem vid 9-tiden och bloggade, sonen har redan krupit i säng och jag får min värdefulla egentid som dotter, mamma och mormor. Ännu en späckad dag som jag njutit av, livet leker och allt gott kommer i min väg!! Positiv, positiv, TÄNK positivt och tackar för allt som kommer i min väg, allt positivt som negativt.

Bilder från resan!

GetAttachmentGetAttachment1GetAttachment2GetAttachment11GetAttachment111GetAttachment1111

måndag 10 augusti 2009

Dagens goda gärning

Steg ur sängen vid halv 9 idag. Har fått extra energi av min semester så jag städade ute och inne, tog även min lilla Fårrd på ut och insidan. Gjorde även dagens goda gärning och hjälpte granndamen med att hissa upp hennes 3 balkonglådor så att de stackarna fick lite sol, ha ha, sen började det åska och regna, där fick vi!

Var uppe på outleten idag och hämtade galgar till min enorma klädsamling som jag inköpte i Malmö men behöver mer garderober för det blev riktigt trångt.

Adde och jag tog en sväng till skogen för att hitta kantareller och det hittade vi ju, exakt 4 stycken för att vara nogräknad, körde upp till Broakulla istället och tog lite kaffe hos mor och sen kunde man ju inte undvika att gå in till Agnes och Gullebullen. Han sov när vi kom men när han väl vaknade fick mormor den stora äran att hämta honom. Busade och bytte blöja på honom och pussade och pussade och pussade.

Körde hem vid halv 6, tog en liten sväng genom Coop och stack hem och åt. Fick sen ett jä-la utbrott på min son! Inte lätt att handskas med småbarn men inte heller med 19-åringar! Och speciellt inte när det handlar om pengar. Tror att räkningar, hyra och allt man köper innan man betalt, betalar sig självt. Bra att ha en mamma som betalar allt åt en innan man fått sina pengar men vill sen inte betala tillbaka det de är skyldiga, för då plötsligt skall det sparas!! Trots att man då tjänar mer än sin mor som stämplar! Trots att mamma kör en hit och dit, diskar efter dem, hänger upp tvätten åt dem och köper allt som behövs t ex i ett badrum! Tror att man kan lägga 10 000-tals kronor på tatueringar och mobiltelefoner. Nej, fy faaa. Människor som älskar varandra ska dela lika, tyckte han. OK, gärna för mig det tjänar ju jag på med alla mina småräkningar också som postkodslotter och prenumerationer. Ja, hejsan! Lugn och fin, lugn och fin, Anneli. Får skylla mig själv som skämt bort lillpojken! Och sen fick jag trots allt den stora äran att skjutsa iväg honom till hans kompisar. Grattis!

Tog mig sen en fika med Mike,  Adrians inneboende och försökte få ren en grytjäv.. som  Adde bränt vid. Ja, livet är härligt och alltid händer det nåt spännande som t ex att snart få gå och nana kudden! Det är dejligt!

söndag 9 augusti 2009

Vadå retas?

Ja just det, glömde jag ju!! Jag ligger på top 20 på blogglistan (föräldrabloggen), Simon på 46e plats och Agnes på 65e plats- Stackars min lilla goa Agnes! Inte populärt!

Tröttare än innan

Började fredagen med frukost, dusch och sista packningen som skulle med i min lilla Ford. Körde ner till Skruv och hämtade en kylbag hos pappa och därefter körde jag och fikade hos mamma och var inne hos Gulle-bullen med skinnjackan jag köpte i Malmö. Sen körde jag och hämtade upp min kompis Inger och vi drog iväg till Öland. Stannade och shoppade i Färjestaden och tog en fika utmed vägen, fit for fight igen, så vi tog lite mer shopping och avslutade sedan i Sandvik med en god kvällsmiddag. Drog ner till vårt “hem” i klippskrevan där vi parkerade bilen för natten och satt och såg solen som gick ner. Gick loss på vinet och sen gick käftarna på oss, löste lätt all världens problem och såg dessutom en stjärna falla. Längesen sist men i vilket fall som helst så passade jag på att önska mig två saker, för att vara på säkra sidan och för att något av det ska slå in. Antar att Inger önskade sig något som säkert gäller mig! Det är en kompis det! Ja, försökte ta ett steg fram men ibland råkade det bli tre steg bakåt och vi sov sen gott i bilen, behövdes minsann ingen Imovane den här natten.

Vaknade vid 8-tiden på lördagsmorgonen av att Inger skrek: KAFFE!!!, i mitt öra så det var bara att stiga upp och borsta sina grå och tvätta av sig, bäddade vår bil och gav oss iväg till ett konditori i Djupvik där vi intog 2 koppar kaffe och goda frallor. Drog därefter upp till Böda och shoppade lite till och sen till den vita sanden för att få oss lite sol.

Agnes, Simon och mormors lilla ögonsten ringde och sa att de var på väg och då packade vi ihop oss och körde ner till Sandvik där vi träffades. La oss uppe där utsikten var som bäst, solade och svullade på Wienerbröd, chokladbollar och Biskvier som de köpt med sig. Vid 6-tiden körde vi ner till Pizzan och åt en mycket god sådan, Oh min Gud, är det undra på att man går upp i vikt igen? Familjen körde hem och Inger och jag gick en runda för att gå ner allt det goda, men givetvis var vi tvungna att trycka i oss en glass också. Hujedamej! Körde sen “hem” igen, satt och såg på solnedgången utan vin den här gången. Var precis slut och gick och la oss vid halv 10.

Söndag morgon upprepades samma procedur och köpte med oss kaffe och frallor till lunch. Körde ner till Köpingsbadet och njöt av den gula solen. Tittade på folk, fikade och hade det allmänt gott och vi halv 2 drog vi hemåt efter en tur i Kalmars shoppingliv. Efter att jag slängt av Inger i Emmaboda, körde jag hem och vattnade, tvättade och plockade. Oh, jösses så solbränd, då! Härligt! Var en sväng hos Cathrine med pengar till Ladies night, ja man ska visst med på det också. Ska nu ner i källaren igen och sen ta mig en härlig dusch med rejäl rundsmörjning av kroppslotionen, kan behövas!

Je, efter en välbehövlig dusch och renbäddning(kunde inte tänka mig att lägga mig med mig själv efter helgens odör), så kom då min inneboende hem, en trevlig pojk, men min biologiska son är på badet med sina kompisar. Ska nu plocka ihop tvätt och sen lägga mig i min goa säng och den är härlig efter 2 nätter i bilen.

Är ju som sagt arbetslös så vi får väl se om någon behöver mina tjänster och ringer efter mig. Godnatt!

fredag 7 augusti 2009

KOL

inte undra på att man har det, gick åt ca 11 paket cig på 4 dagar, ett attans rökande. Glömde ju berätta om mitt schampo; när vi anlände till vårt hotell första dagen fanns det handdukar och små gulliga flaskor med schampo, men givetvis inte på min säng! Resedagen hade jag fått ihop 14 stycken, men fråga mig inte hur, tävling med mig själv?

Jaha, steg idag upp vid 9 och packar om igen. Min väninna Inger och jag ska till Öland och stanna tills på sön och bara äta, sola och är det någon som trugar så blir det nog lite vin också.

Ska berätta om vad Benny sa: Ja, han är mörk, blå ögon. kollosalt kostmedveten, djurvän, och tränar hårt och han är visst en riktig skogsmulle som även kommer att få mig att ut och promenera mycket. Ja jösses då måste han vara något speciellt, men när Benny sa att han hade en svart sportbil och egen företagare, då. . . .det fick mig att reagera. Why not? och jag som ville ha en Corvette! Han beskrev också min före detta och det stämde på pricken! Han ligger just nu i skilsmässa och vi möts när han är redo för ett nytt förhållande. No panic, lilla gubben. Jag finns här!

Livet vänder och lyckan är här!!

torsdag 6 augusti 2009

4 dagar i Malmö

Måndag morgon steg jag upp, givetvis, duschade och packade det sista. Var vid tågstationen vid halv 10, satte mig och läste tills Mia och Ann dök upp:äntligen på väg. . .äggamackor och trevligt sällskap. Tåget en halvtimme försenad pga nåt fel, men ner kom vi. Anlände till vårt hotell med taxi som bara kostar 59kr inom Malmö och vilket hotell vi kom till, rena lyxen, tv, diskmaskin, kyl och och allt annat som tänkas kunde. Var ute och shoppade klänning, bolero, bikinibrallor och annat smått och gott. Hade inte en lugn stund, kul precis hela tiden och vad annat med dessa två underbara och galna människor. Avslutade kvällen på Harrys med underbar middag-

Tisdagen intog vi hotellets goda frukost, men ack vad folk och lite bord. Tog sen taxi ut till ett ställe, till en speciell butik, som inte fanns att uppbringa, men vad gjorde väl det, taxi tillbaka till stan där vi än en gång shoppade loss, köpte världens gulligaste skinnjacka till mitt gulliga barnbarn, åt kinamat och njöt av vädret. Vilade en stund och ut på stan igen. Åt denna kväll underbar Indisk mat avslutade med en Irish coffee och lullade hemåt vid halv 11.

Onsdagen tillbringade vi på Malmö konsthall och sen en enkel shoppingtur igen, oj oj det gick åt pengar minsann! Jag kan definitivt rekommendera Malmö att åka till, trevliga människor och en stad som går före både Göteborg och Stockholm, skulle kunna tänka mig att bo där! Sen har vi ju dessutom fått gå mycket men det behövs säkert efter all god mat vi tryckt i oss! På kvällen duschade vi och fixade till oss för en trevlig afton. gick till ett tjeckiskt ställe och åt en underbar gulasch och fick även en mycket trevlig musikunderhållning av Mio Trio, ett gäng som spelade dansk och svensk folkmusik. Gick vidare i natten som Lady och Lufsen till en engelsk pub. Frågade om de hade en drinklista och svaret var –Nej! Och? ingen fortsättning på den konversationen. Men så var han ju engelsman också! Anneli lullade till lite och blev nog lite väl tjabbig, men roligt hade vi! Gick hemåt och fnissade som småungar. Kvällen avslutades med att en konstig kvinna som visst hade använt mitt tandborstskaft till att massera en intim del. Ha ha! Skojsigt värre! Och inte har jag flörtat en  endaste gång, men vad gör det när man har goda vänner, god mat och god dricka?

Torsdagen gick åt till att äta, hjälpa min väninna att packa sin ynka lilla resväska med alldeles för mycket inköpta grejor. Var nere och shoppade igen och rättade mitt Lotto som även skulle förlängas, men vad hände då? Jo, kassörskan sa Grattis! Va, hade jag vunnit? Tittade till på Dataskärmen som talade om att jag vunnit 2841 kronor!!! Trodde inte mina ögon, var tvungen att fråga igen och sen började hon bläddra upp alla dessa underbara hundralappar i min hand! Vadå resan betald? Mia och Ann blev lika glada som jag och tog ett tag att smälta.

Sen då. . . . det bästa. . . . .Benny Rosenqvist!! Ja, han sa detsamma som sist men fick ändå mer svar som jag ville ha av mitt liv. Toppen!!! Bjöd sen Ann och Mia på grekisk mat, tog taxi till stationen och åkte hem.  Hem och packade upp och ringde nära och kära!

Kontentan av min resa: Helt underbart rolig och tack mina goda vänner för härliga dagar!!!

måndag 3 augusti 2009

Malmoeeee

Mia väckte mig idag med ett sms. Har nog lite resfeber för jag hor fortfarande inte kommit in i duschen, tänkte skriva lite först.

Får väl skriva dagboksanteckningar nere i Malmö så att jag minns allt kul som har hänt och det händer, jag svär iallafall när Mia är med!

Lovar att på torsdag när jag förhoppningsvis är hemma (om nu inte tågbiljetten är ställd på Falkenberg, eller nåt) berätta om allt kul vi varit med om.

Sköna semester! Äntligen!

söndag 2 augusti 2009

Stress stress

Vaknade igår morgon i Broakulla och det första jag fick se var min leende lilla gullebulle som sprang runt i sin gåstol och han verkade förvånad över att mormor var där. Min svärson fixade frukost och jag försökte väcka min morgontrötta dotter, as kalas medvetslös, hon har ett gott sovhjärta det barnet. Sen duschade jag och bäddade min soffa och körde vidare mot Öland. Kom till Lena vid 11-tiden och Lasse Ohlander var redan där för att hjälpa henne att få hem lite grejor. Gick sen till havsrestaurangen och intog en smarrig middag. Solade och hade det gott. På kvällen tog vi en grogg och snackade om livets väsentligheter, la oss tidigt, tidigare än både barn och pensionärer.

Idag vaknade vi vid 8. Åt frukost och sen solade vi tills jag körde hem. Hem och tvätta, vattna och packa om igen. Snackade med Ahlqvist, Georgiado och Agnes.

Ikväll ska jag lägga tarot för en kompis och försöka få med mig allt viktigt i min resväska, vad ska man ha på sig, ska det regna eller inte? Får väl slänga ner allt jag äger och har och trots det har man väl glömt hälften, är väl en attans tur att man ska till Malmö då för där kan man ju shoppa nytt, om man vill. Heja, heja, Malmö here I come!!!

Dagens ord: Lev som om var dag vore den sista! (Ja, det ska jag)

Besökare

Online:
Idag:
Denna vecka:
Denna månad:
Totalt: